startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Galactica završava u četvrtoj sezoni
... ili možda ne?
Na svečanosti dodjele nagrada Saturn 10. svibnja, Edward James Olmos (admiral Adama) i Katee Sackhoff(Starbuck) su izjavili (ono što smo već pred neko vrijeme i mi zaključili, nakon što se objavilo da će četvrta sezona imati 22 epizode) da će SciFi Channel ukinuti Galacticu nakon četvrte sezone. No, prema Olmosovim riječima, "ovo će vjerojatno biti iznimna sezona. Pošto je posljednja, sigurno će biti i najokrutnija. Koliko mi znamo, prema načinu na koji je serija konstruirana, ovo je posljednja sezona."

Samo dan nakon što su Olmos i Sackhoff ovo izjavili, javio se izvršni producent serije David Eick - "Za one koji su bili pažljiviji tokom godina, ovo nije prvi put da je Eddie objavio mogućnost završetka serije. Kad Ron Moore i ja odlučimo o sudbini serije, javit ćemo vam."

Ono što SyFy Portalovi izvori sa sigurnošću potvrđuju jest činjenica da će potraga za Zemljom završiti na kraju četvrte sezone. No, sama serija ne mora nužno završiti sa četvrtom sezonom - postoji mogućnost da se nove priče ispričaju putem filmova koji bi izlazili izravno na DVD, baš kao onaj o Pegasusu kojeg očekujemo najesen. Upravo na ovaj način su producenti serije StarGate SG-1 odlučili produžiti trajanje svoje serije nakon što SciFi Channel nije produžio ugovor za prikazivanje.

Izvor: SyFy Portal
Datum : 16 May 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Sackhoff najesen u novoj ulozi
NBC-jeva serija Bionic Woman
Zvijezda Battlestar Galactice, Katee Sackoff odigrat će ulogu kiborga u pilot epizodi nadolazeće NBC-jeve serije Bionic Woman.

Serija, koju je osmislio izvršni producent BSG-a David Eick, zapravo je remake originalne serije iz 1970-ih, a u kojoj je Lindsay Wagner odglumila Jamie Sommers.

Taj će se lik ponovno pojaviti u novoj verziji serije, te će tako Jamie odglumiti britanska glumica Michelle Ryan.

"Ja ću odigrati Sarah Corvus", Sackhoff je rekla u intervjuu na dodjelama nagrada Saturn. "Ona je originalna bionička žena. Prva bionička žena. I nikome ne dopušta da se to zaboravi."

Istovremeno utjelovljenje stroja i utjelovljenje pilota za kojeg neki fanovi smatraju kako je stroj u drugoj seriji, moglo bi biti teško odraditi. Sackhoff je pak drago da postoje male sličnosti između njenih uloga u Bionic Woman i Galactici.

"Moj najveći strah bio je da će Sarah Corvus podsjećati na Starbuck", Sackhoff je dodala. "No nije bilo tako. Zapravo je ispala više nalik Broj šest. Ona je fatalna žena. Opasna i privlačna. Ona to zna i ona to koristi."

NBC će o sudbini serije odlučiti ovog tjedna. "Neslužbeno, čula sam da je serija prihvaćena. Službeno, saznat ćemo za koji dan", zaključila je Sackhoff.
Datum : 16 May 2007 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

BSG kao najbolja serija prema EW-u
Popis 25 najboljih SF serija i filmova u proteklih 25 godina
Časopis Entertainment Weekly objavio je svoj popis 25 najboljih znanstvenofantastičnih serija i filmova, pri čemu je blockbuster The Matrix iz 1999. godine osvojio prvo mjesto. Vrlo blizu, na drugom mjestu odmah se nalazi Mooreova Battlestar Galactica.

Serija nije pobijedila Nea i njegov cyberživot, no pobijedila je drugi kultni klasik u kojem je također glumio Edward James Olmos, Blade Runner (Istrebljivač) iz 1982. godine.

Dosjei X također se nalazi među najboljih pet, a odmah nakon njega sljedeće mjesto zauzima Star Trek II: The Wrath of Khan.

Sljedećih pet mjesta zauzimaju: Brazil, E.T., Star Trek: The Next Generation, Aliens te The Thing. Heroes, iako još uvijek nova serija na NBC-u, dobila je svoje mjesto na popisu, zauzimajući tako broj 18.
Datum : 08 May 2007 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

Hoće li Felix Gaeta postati homosekualac?
Tko je još privlačan u očima gay zajednice?
Vodeći američki gay časopis The Advocate nedavno je iznio zanimljivu analizu prema kojoj bi upravo Felix Gaeta trebao biti homoseksualac. Naime, prema njihovom viđenju situacije, jedino Gaeta nikad nije razvio niti jednu ozbiljniju ljubavnu vezu sa djevojkama, dok je, s druge strane razvio poprilčino zanimljive odnose s nekim muškim likovima, od kojih autor članka posebice ističe Baltara.

Pritom se izražava žaljenje zbog čega je tako liberalna serija, otvorena prema pitanjima ratnih zločina, ograničavanja slobode govora i sl., još uvijek ostala zatvorena prema homoseksualnim temama. Valja istaknuti kako su se čitatelji dotičnog časopisa nadali kako će već u trećoj sezoni sezoni biti istražen homosekusalizam. No, nadaju se kako će se to dogoditi upravo u četvrtoj sezoni.

Pritom je istaknuto kako se Alessandro Juliani, koji glumi Gaetu, već nekoliko puta našalio da njegovog privlače drugi muški likovi, a među njima je i Baltar. Osim toga, autor članka nije zaboravio spomenuti i Leeja Adamu, konstatiravši kako je bojnik postao pravi sekusalni simbol [tko zna, možda se upravo Lee nađe u "središtu radnje" :D, op.p.].
Datum : 08 Apr 2007 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Moore o kraju Galactice, Pegasus TV filmu i mogućem kinofilmu
U intervjuu za MTV.Com
U novom intervjuu za MTV.Com, izvršni producent Ronald D. Moore govorio je o budućnosti serijala, otkrivši pritom neke nove detalje o produkciji TV filma o Pegasusu, ali i o mogućnostima za snimanje pravog kinofilma.

Na novinarovu opasku kako će četvrta sezona serije vjerojatno biti i posljednja te kako u tom slučaju namjerava zaokružiti priču, Moore je odvratio kako još uvijek nije definitivno odlučeno da je četvrta sezona ujedno i posljednja. Ponovno je napomenuo kako se cjelokupna priča o Galactici sastoji iz četiri poglavlja, kako je treće pogalvlje započelo s krajem 3. sezone, te da dužina posljednja dva poglavlja može varirati.

Upitan hoće li kolonisti u konačnici doći do Zemlje, Moore je odvratio potvrdno. "To obećavamo gledateljima svaki tjedan tijekom uvodne špice i to je osnova serije", rekao je Ron. Pritom je nadodao kako Galactica, za razliku od nekih drugih serija, ima početak, sredinu i kraj.

Govoreći o TV filmu koji će se baviti Pegasusom, Moore je ponovio kako će priča o Pegasusu na neki način nadovezati na početak 4. sezone Galactice. Pritom je otkrio kako scenaristička ekipa upravo radi na Pegasus scenariju no da je još uvijek rano reći tko će se od likova sa Pegasusa koje smo vidjeli u Galactici pojaviti u filmu. Vezano uz emitiranje, samog filma, Moore je konstatirao kako će vjerojatno biti prikazan kao dvodijelna epizoda tijekom jedne večeri i potom ubrzo plasiran na DVD-u. Upitan o tome hoće li TV film o Pegasusu imati veći budžet negoli standardne epizode Galactice, posebice stoga što će se naći na posebnom DVD izdanju, Moore je odgovorio potvrdno, otkrivši pritom kako je proračun odvojen od onog Galactičinog.

Konačno, upitan o mogućnosti snimanja filma za kinodistribuciju, Moore je odvratio kako se sve zadržalo na neformalnim razgovorima unutar ekipe, bez ikakvih pregovora sa Universalom. Pritom je ustvrdio kako uistinu ne zna kakvu bi priču mogli smisliti za film koji bi se prikazivao u kinima, a da ona pritom ne bude čvrsto povezana sa osnovnim postavkama koje prožimlju seriju. S druge strane, TV film o Pegasusu ima jake poveznice sa serijom i stoga rad na njemu u kreativnom smislu ne predstavlja značajniji problem.

Izvorni intervju možete pročitati ovdje
Datum : 07 Apr 2007 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Gdje je David Eick?
Plus: Bonus podcast Rona Moorea
Na službenim stranicama serije je danas izašao novi video-blog Davida Eicka, jedan od najzabavnijih do sada - Eick je "nestao", pa se članovi glumačke postave pokušavaju sjetiti tko je uopće on (jer svi znaju da Ron Moore u biti vodi cijelu operaciju). James Callis dežura na telefonima, oponašajući Edwarda Jamesa Olmosa i Mary McDonnell. Obavezno pogledati!

Iako još zbog Mooreove upale grla nije izašao službeni podcast za finale treće sezone, Crossroads, drugi dio, dostupna je bonus snimka koju je snimio na jednom "frak-partyju", u kojoj odgovara na pitanja vezana za tu epizodu, u trajanju od 75 minuta.

Izvori: Video-blog | Bonus podcast (30 MB)
Datum : 06 Apr 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti