startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


S:AAB Centar napokon online
Novi član SFC-ovog webringa
Nakon višemjesečnih priprema, napokon je niknuo S:AaB Centar, novi site u obitelji SF Centra. Riječ je o siteu posvećenom kultnoj SF seriji Space: Above and Beyond. Iako S:AaB nije doživio televizijsku zrelost, ipak je ostao upamćen u srcima mnogobrojnih fanova diljem svijeta, a među njima i nas, koji smo ga imali prilike po prvi puta pratiti na HRT-u tijekom 1997. godine.

Site trenutno broji 94 članka, koji su podjeljeni u nekoliko kategorija. Tu u prvom redu valja izdvojiti detaljne sadržaje epizoda i enciklopediju, no svakako zavirite i u ostale dijelove sitea kako biste doznali ponešto o likovima, osoblju i sl., ali i upili poneku kapljicu poezije kojom S:AAB obiluje.
Datum : 24 Mar 2007 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

SciFi ipak naručio 22 epizode
Znači li to kraj nakon četvrte sezone?
Jučer je SciFi Channel objavio da je u paketu za četvrtu sezonu Galactice ipak naručio 22 epizode, a ne samo 13, što je također bila opcija. Koliko god to bila dobra vijest za sve ljubitelje serije, može se pokazati i lošom, kao što smo izvijestili pred nekoliko tjedana.

Naime, tih dodatnih 9 epizoda može značiti da je SciFi zadovoljan sa serijom i želi omogućiti što više epizoda, no s druge strane može i značiti da ne želi više producirati seriju kojoj je gledanost pala ove sezone i time omogućiti da se priča dostojno privede kraju te dobije paket od 79 epizoda za prodaju ostalim televizijskim kućama.

Usput budi rečeno, sama četvrta sezona će se sastojati od 20 epizoda, dok će preostale dvije biti "pretočene" u tv-film koji će se premijerno prikazati na SciFi Channelu najesen. Početak sezone je najavljen za siječanj 2008.

Izvor: SyFy Portal
Datum : 22 Mar 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

SFC Forum #10
Jubilarni deseti sažetak forumskih zbivanja
Nakon dugo vremena, vrijeme je za forumsko izvješće. Dakle, 24.2. obilježili smo dvije godine, čime je ovaj forum prvi koji je toliko dugo izdržao "bez rušenja", a SFC tu uslugu pruža još od 2002. godine. Bravo mi. Forum broji oko 530 registriranih korisnika, te 170 000 postova. Bravo vi.

Novi moderatori su B'Pol, Vojvoda i Majestic, a za forumaša godine je odabran Miroslav. Nedavno odabrana Miss foruma je Storm, dok je u muškoj konkurenciji želju za svjetskim mirom izrazio Ranko. Čestitamo svima.

Sa krajem ere Star Treka, u mirovinu su otišli i neki manje aktivni forumski RPG-ovi te tematike. Umjesto njih dodali smo RPG-ove iz serija poput Doctor Who, Izgubljeni, Heroji itd. Također valja spomenuti da su ljubitelji Galactice s foruma pozvani u najveći svjetski neslužbeni klub obožavatelja te serije, Colonial Defense Forces. Ukoliko vam to zvuči zanimljivo, pridružite nam se na BS Adriji.

Za kraj, kako se bliži prikazivanje Thresholda, Eureke, Supernaturala ili pak svjetskog hita Heroji, red je da vas obavijestimo da ćemo te serije popratiti odgovarajućim sadržajima, a vi ste naravno do tada kao i uvijek pozvani sudjelovati u raspravama oko Galactice. Klik klik.

Redovito vas izvještava: Dino
Datum : 22 Mar 2007 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

Intervju sa Espenson i Saunders
Što dvije scenaristice Galactice imaju reći o svojim epizodama
Odsutnost Cylona tokom sredine treće sezone dovela je u pitanje neke poglede na život koji nisu toliko pozitivni, što je omogućilo scenaristkinjama Jane Espenson i Anne Cofell Saunders da istraže neka unutarnja pitanja među ljudima u Floti. Jedna od tema bila je podjela na klase u nedavnoj epizodi Dirty Hands.

Espenson kaže: "Pitanja kao što su socijalna pravda obično se stave u stranu za vrijeme vanjskih prijetnji, pa je razumno da će takvo što ostati uspavano do razdoblja relativnog mira". "Svi smo bili uzbuđeni raditi epizodu o Tyrolu, Aaron Douglas sjajan je glumac", dodala je Saunders.

"Tyrol će se sjećati sukoba sa Adamom kroz cijelu seriju. Samo zato što Cally nije pokupila metak, ne znači da Tyrol nije rastrgan oko toga što se dogodilo u epizodi. Takav emocionalni pritisak nikog ne ostavlja ravnodušnim", objašnjava Saunders.

Esperson dodaje: "Ova je Flota u nezamislivoj situaciji, a Adama uspijeva raditi dobar posao, brineći se da su posljedice dovoljno oštre da ubodu, no ne previše kako ne bi bile kontraproduktivne."

Bez obzira na to što scenaristi dokazuju svoje dugotrajne planove radnje, postoji dio fanova koji sumnja da produkcija razvija priču u hodu. "Možete zamisliti moje oduševljenje kad sam saznala da se priča BSG-a planira unaprijed više od jedne sezone!", kaže Espenson.

"Obožavam Unfinished Business", dodaje Espenson, "bilo je vrlo zadovoljavajuće vratiti se unatrag i opisati preskočenu radnju. Bilo je puno nabijenih emocija! Serija je dobra samo koliko su joj dobri likovi, a ta im je epizoda dopustila da žive i dišu".

Kompletan intervju pročitajte na syfyportalu.com.
Datum : 08 Mar 2007 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

James Callis o Baltarovoj sudbini [SPOILERI]
No more mister nice Gaius!
U nedavnom intervjuu za site Cinematic Happenings Under Development glumac James Callis (Gaius Baltar) otkrio je nekoliko bitnih činjenica o Baltarovoj sudbini. Naime, u dotičnom intervjuu, obavljenom tijekom Callisovog gostovanja na prošlotjednom New York Comic Conu, upitan što će se dogoditi Baltaru, Callis je odgovorio: "Umrijeti će. Mislim."

"On je doživio preobrazbu osobnosti", izjavio je Callis o svom liku, dodavši kako osobno želi da Baltar zadrži bradu kako bi što više nalikovao Saddamu Husseinu tijekom suđenja. "Nalaziš se na suđenju o kome ovisi tvoj život i situacija nije nimalo ružičasta. Hoćeš li se okretati kako vjetar puše i tako zabavljati sve oko sebe? ne. zabava se prekida i neka svi odj... Mislim kako će Baltar tijekom suđenja biti sasvim svjestan što je učinio i misliti će kako su i svi ostali toga svjesni. To će ga sasvim obuzeti i stoga više neće glumiti g. Uljudnog Gaiusa", otkrio je James.

Zbog svega što mu se dogodilo u prethodnim epizodama, Baltar će biti mnogo šutljiviji, uronjen u vlastite misli tijekom čitavog sudskog procesa. "To je rezultat mučenja, a ne suđenja. To što su ga mučili Cyloni on može donekle razumijeti, no način na koji su ga mučili njegovi vlastiti ljudi ostavio je u njemu samo tugu i zlobu. Osim toga, pokušao se ubiti, što je gotovo jedini čin iskupljenja koji je Baltar ikada uradio. Nakon što prošete kroz sve to i ostanete živi, vi se morate izmjeniti kao osoba", rekao je Callis.
Datum : 03 Mar 2007 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

13 epizoda bolje nego 22?
Želi li SciFi zapečatiti sudbinu BSG-a u idućoj sezoni?
Izvor blizak SciFi Channelu je SyFy Portalu rekao da bi, ukoliko SciFi naruči 22 epizode, a ne 13, koliko je prvotno spomenuto, to moglo značiti kraj za Galacticu. Naime, tih dodatnih devet epizoda bi bio način na koji bi ta televizija dala producentima način da završe seriju nakon već snimljenih 13 epizoda četvrte sezone.

Američke tv-mreže obično naručuju polovične sezone kad nisu sigurne u to da će neka serija biti gledana, pa ne žele riskirati i plaćati cijelu sezonu. Ukoliko se serija pokaže uspješnom, naruče se epizode do pune sezone. SyFy-ev izvor kaže da ovakvu priliku dobije rijetko koja serija, jer ako padne odluka da se nakon četvrte sezone Galactica ukine, uvijek se može iskoristiti tih dodatnih 9 epizoda i seriju završiti na "pošteni" način.

Zaključak - 13 epizoda četvrte sezone je ono što želimo vidjeti. Ne samo iz razloga što će to vjerojatno značiti i petu sezonu, nego i zato jer će to dati vremena Ronu Mooreu i ekipi da naprave jako kvalitetnu sezonu bez ispodprosječnih epizoda kao što je bio slučaj sa drugom i trećom (ovisi što mislite o ljubavnom "četverokutu", naravno).

Izvor: SyFy Portal
Datum : 27 Feb 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti