startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Potvrđeno snimanje BSG filma
Jane Espenson piše scenarije webepizoda
Nakon dva mjeseca glasina, Sci-Fi Channel konačno je i službeno potvrdio informaciju o snimanju barem jednog Galactica TV filma. Scenarij za film napisati će Jane Espenson, a režirat će ga Edward James Olmos (William Adama). Radnja navedenog fokusirat će se na tri cylonska modela: Cavila (Dean Stockwell), Sama Andresa (Michael Trucco) i Galen Tyrola (Aaron Douglas).

Izgleda kako će u filmu biti prikazani događaji prije onih u miniseriji, ali i događaji nakon cylonskog napada na kolonije. Priča će se pritom usredotočiti na preživjele ljude u kolonijama, a na koje Cyloni nisu računali. Dvojica cylonskih agenata stoga će pokušati sve kako bi suzbili djelovanje pokreta otpora u kolonijama. Nije jasno kakvu će ulogu u filmu imati Andres i Tyrol budući da u to vrijeme nisu znali da su članovi cylonske posljednje petorke.

Valja napomenuti kako Olmosu ovo nije prvi redateljski angažman u okrilju Galactice. Naime, Edward je prethodno režirao tri epizode serije (Tigh Me Up, Tigh Me Down, Taking a Break from All Your Worries i Escape Velocity). S druge strane, Jane Espenson, poznata kao kao scenarist većeg broja epizoda Buffy - ubojice vampira, do sada je napisala scenarije za četiri epizode Galactice (The Passage, Dirty Hands, Escape Velocity i The Hub), a objavljeno je kako će sudjelovati i u pisanju scenarija webepizoda koje će premostiti prvu i drugu polovicu četvrte sezone Galactice.

Početak snimanja filma planiran je tijekom ljeta, a premijeru možemo očekivati po završetku emitiranja serije.

Izvori: SyFy Portal i Patriot Resource
Datum : 10 Aug 2008 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Moore o Caprici i finalu Galactice
TV film tek nakon finala, webizode prije nastavka 4. sezone
Maureen Ryan iz Chicago Tribunea je nedavno razgovarala sa Ronom Mooreom, izvršnim producentom Galactice. Teme su bile Caprica, finale Galactice, stvari prije nastavka četvrte sezone te one nakon završetka serije. Puni intervju možete pročitati na donjem linku, a mi vam donosimo skraćenu verziju izrečenoga.

Battlestar Galactica - Najavljivani tv-film će se događati tijekom događaja iz prethodnih sezona, no planira ga se prikazati na televiziji tek nakon finala serije. Kao što smo već spomenuli, druga polovica četvrte sezone (ili kako je neki nazivaju, "peta sezona") će početi sa prikazivanjem u siječnju 2009. Sveukupno nas čeka još 11 sati te sezone, s tim da će se posljednja epizoda protezati barem kroz tri sata, a moguće je i više. U svakom slučaju, ta epizoda će na DVD-u biti dostupna u još dužem trajanju.

Caprica - Ukoliko SciFi Channel odluči produljiti je na cijelu sezonu, prikazivanje će početi tek 2009. Ako pak sve ostane samo na dvosatnom filmu, vjerojatno će se prikazati ove jeseni. Predsjednik SciFi Channela Dave Howe je rekao da će se ta odluka donijeti u rujnu, a početkom kolovoza će rukovodstvo dobiti priliku da pogleda pilot-film.

Što se webizoda tiče, jučer je SciFi Wire objavio da je naručeno deset dvo- i trominutnih epizoda koje će se prikazivati u tjednima koji predstoje siječanjskom nastavku četvrte sezone Galactice.

Izvori: The Watcher - Chicago Tribune | SciFi Wire
Datum : 22 Jul 2008 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Prvi trailer Caprice
Galactica se nastavlja u siječnju
Los Angeles Times je objavio prvi trailer Caprice, prikazan tijekom Television Critics Association (TCA) okupljanja u Beverly Hiltonu u prošlu nedjelju. Još uvijek nije poznato kada će Caprica doživjeti svoju premijeru, kao ni hoće li se snimati još epizoda, izjavio je zamjenik ravnatelja Sci-Fi Channelovog dramskog programa Mark Stern.

Naime, mogla bi biti prikazana prije, tijekom ili nakon posljednjih deset epizoda Galactice čije emitiranje počinje u siječnju iduće godine. S druge strane, novi Galactica TV film zasigurno će biti prikazan po završetku emitiranja Galactice.Prve tri fotografije iz Caprice možete pogledati ovdje.

Izvori: Los Angeles Times i The Patriot Resource
Datum : 22 Jul 2008 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Radnja BSG TV filma smještena u 1. sezonu
Režira ga James Edward Olmos
Aaron Douglas (Galen Tyrol) je otkrio kako će se snimati samo jedan BSG TV film, sa radnjom smještenom tijekom prve sezone serije. Početak snimanja zakazan je za rujan, a Aaronu je već ponuđeno da reprizira ulogu šefa Tyrola.

Iako je prethodno objavljeno kako će scenarij za film napisati David Weddle i Bradley Thompson, čini se kako će navedeni napisati
Jane Espenson. Naime, Weddle i Thompson nedavno su se pridružili scenarističkoj ekipi CSI: Las Vegas, pa vjerojtano nisu u mogućnosti napisati scenarij za film.

Film će režirati Edward James Olmos (William Adama), a trenutno je ponuđena ulogu i Deanu Stockwellu (Cavil). Osim toga, studio je zainteresiran sklopiti ugovore i sa Michaelom Truccom (Samuel Andres), Grace Park (Sharon Valerii), Michaelom Hoganom (Saul Tigh) i Katee Sackhoff (Kara Thrace).

Izvor: The Chief's Deck i Galactica Siterep
Datum : 06 Jul 2008 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Tricia Helfer u seriji Burn Notice
Tricia Helfer (Broj Šest) gostovati će u nekoliko epizoda druge sezone špijunske serije Burn Notice sa Jeffreyjem Donovanom u glavnoj ulozi. Helfer će se naći u ulozi Carle, šefice glavnog lika Michaela Westena (Jeffrey Donovan). Nažalost, kao i većina žena u Michaelovu životu, i Carla će mu zadavati više boli nego zadovoljstva.

Govoreći o nadolazećoj sezoni, Donovan je prozborio i nekoliko riječi o nastupu Tricie Helfer. Upitan hoće li biti romantike između likova koje on i Tricia glume, Donovan je odvratio: "Nadam se. Zgodna je."

"Ona se nalazi iza podosta stvari koje sputavaju Michaela, i shvaćate kako ustvari kontrolira njegov život. Dakle...ona je istovremeno vrlo zla i vrlo seksi", otkrio je Donovan.

Premijera druge sezona zakazana je za 10. srpnja na USA Networku. Za kraj, zanimljivo je napomenuti kako će u četiri epizode 2. sezone gostovati i Michael Shanks (dr. Daniel Jackson - Stargate SG-1).

Izvor: South Bend Tribune
Datum : 01 Jul 2008 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Caprica, TV film, centurioni na prodaju
Snimanje pilota Caprice privodi se kraju, a za nekoliko bi dana Sci-Fi Channel mogao dati odobrenje za produkciju dodatnih 13 epizoda serije.

Osim toga, pojavile su se glasine kako ce se najavljeni BSG TV film fokusirati na tri Cylona. Stovise, u tijeku su pregovori s glumcima koji ih glume.

Konačno, ukoliko imate 7.900 USD viska, mozete ih utrositi na kupnju modela centuriona u prirodnoj veličini koristenih tijekom snimanja. Centuriona mozete naručiti na NBCStore.com ili The-Robotman.com.

Izvor: Trekmovie
Datum : 29 Jun 2008 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti