startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Istrakon 2007.
Osma pazinska SF-konvencija
U pazinskom Spomen-domu, po osmi put se održava Istrakon, konvencija znanstvene fantastike i fantasyja. Kao i uvijek, traje tri dana, od petka 23. pa do subote, 25. ožujka. Tema ovogodišnje konvencije su elektromagnetski valovi, a počasna gošća je Juliet E. McKenna, spisateljica fantasy-romana iz Engleske.

Od ostalih događaja, održat će se revija sf i fantasy nakita te koncert rock-benda Hakuna Matata, čiji je gitarist i pjevač voditelj HRT-ove emisije Na rubu znanosti, Krešimir Mišak. I ove godine očekuju vas brojna zanimljiva predavanja, igre, te zabava do ranoga jutra.

Cijena ulaznice ove godine je 60kn (za sva tri dana), a organizatori će osigurati prostor za spavanje u vrećama i jedan topli obrok. Isto tako, na samom Istrakonu moći će se kupiti sendviči po povoljnim cijenama.

Opširnije na službenim stranicama Istrakona.
Datum : 26 Feb 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Nominacije za nagrade Saturn
Američka Akademija znanstveno-fantastičnih, fantasy i horor-filmova je nedavno objavila popis nominacija za ovogodišnje nagrade Saturn, 33. po redu. U kategoriji televizije, Galactica je dobila četiri nominacije - za najbolju seriju na kabelskoj televiziji, za najboljeg glavnog glumca (Edward James Olmos), za najbolju glavnu glumicu (Katee Sackhoff) te za najboljeg sporednog glumca (James Callis).

Od ostalih serija, Lost je pokupio šest nominacija, Heroes pet, dok StarGate: SG-1 ima samo jednu - za najbolju seriju na kabelskoj televiziji. Svečanost dodjele nagrada će se održati 10. svibnja u Universal Cityju.

Izvor: Saturn Awards
Datum : 25 Feb 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

MMORPG najesen?
Tvrtka Sierra Online je nedavno objavila da radi na MMORPG-u sa tematikom Galactice te da bi igra trebala izaći najesen 2007. za PC te Xbox. Riječ je o svemirskoj borbenoj simulaciji koja će uključivati singleplayer te multiplayer i to na obje strane - kolonijalnoj i cylonskoj. Igra će sadrľavati misije viđene u epizodama te naravno cijelu kolonijalnu flotu predvođenu Galacticom i Colonial One.

Igru razvija australska tvrtka Auran, poznata po serijalu Trainz Railroad Simulator, koja trenutno radi i na igri Fury.

Izvor: Gamasutra
Datum : 19 Feb 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

O radnji BSG filma [spoileri]
Pošto se mnogo govori o zelenom svjetlu za četvrtu sezonu Galactice, jedan projekt malo je nestao iz prvog plana. Čini se kako se na ovom projektu još radi, a ljudi iza GeekMonthly.coma smatraju kako će dijelom biti prequel.

Prema izvještajima, priča će se fokusirati na originalan cylonski napad na Dvanaest kolonija, koji smo imali prilike vidjeti u uvodnoj miniseriji iz 2003. godine. Također bi se moglo prikazati kako je zapravo pobjegao Pegasus, na taj način pružajući priliku za jednokratan povratak Michelle Forbes - admiralice Cain iz druge sezone.

Ovaj bi prijedlog mogao omogućiti povratak mnogih likova koji su napustili seriju, te se ne bi miješao u trenutnu vremensku liniju serije koja napreduje kroz treću sezonu. GeekMonthly pritom poručuje kako film neće imati nikakve veze sa nadolazećim spinoffom serije, Capricom.
Datum : 14 Feb 2007 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

Službeno odobrena četvrta sezona!
NBC Universal zadovoljan je gledanošću serije, no očito još žele pričekati prije potpunog posvećivanja punoj četvrtoj sezoni Battlestar Galactice. Jučer je službeno objavljeno kako je seriji uistinu odobrena još jedna sezona, s početkom emitiranja u siječnju 2008. godine.

SciFi Channel naručio je minimum 13 sati BSG-a, indicirajući kako je to djelomičan nastavak serije, pružajući televizijskoj kući priliku za narudžbu još epizoda ukoliko gledanost bude zadovoljavajuća. Producent Galactice, David Weddle, izjavio je kako će SciFi Channel ubrzo odlučiti hoće li četvrta sezona ponuditi 13, ili možda 22 epizode - čime bi to bila dosad najduža sezona ove serije.

SciFi Channel kaže kako je premještaj emitiranja Galactice na nedjelju bio nevjerojatno uspješan, čime se gledanost povećala za 8% u odnosu na drugu sezonu.
Datum : 14 Feb 2007 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

Katee Sackhoff o svojoj ulozi u BSG-u [spoileri]
Glasine po Internetu govore kako će Katee Sackhoff napustiti Battlestar Galacticu, i da bi lik kojeg ona utjelovljuje, Kara "Starbuck" Thrace, mogla umrijeti. Novi intervju u časopisu Dreamwatch niti potvrđuje niti opovrgava takve glasine, no glumica je odvojila vremena komentirati rad na hit seriji i njen uspjeh.

"Nisam mislila da ćemo otići dalje od miniserije", rekla je Sackhoff. "Imala sam sreće što se svojim hobijem mogu baviti kao karijerom."

Sackhoff kaže kako je scenaristi konstantno iznenađuju, no jedan aspekt Kare oko kojeg je vrlo kritična, jest njezina tendencija provođenja vremena u tuđim krevetima, što je mnogo više podsjeća na sapunicu nego na nešto što se može pronaći u SF-u.

"Zvala sam Galacticu "90210 u svemiru" i sapunicom, što je Ron Moore, tvorac serije, opovrgavao", komentirala je Katee. "Znala sam pratiti sapunice sa majkom, i bile su vrlo zabavne, no te su žene spavale sa svakim muškarcem. Pomislila sam, 'To je sapunica! Sad mi je posve jasno!'"

Sackhoff je također dodala kako iz dna duše mrzi svaku scenu gdje mora provesti duže vrijeme u kokpitu ili lovcu. "Vrlo je neudobno u tim uskim prostorima. Postaneš klaustrofobičan, znojan, žedan", rekla je Katee. "Poželjela sam da mi lik ponovno slomi koljeno! To je najbolja stvar koja mi se dogodila u prvoj sezoni".

Nepoznato je da li njeni komentari znače želju za napuštanjem Battlestar Galactice ili su jednostavno iskrene kritike oko toga kako je raditi na seriji. Glasine su započete Sackhoffinim komentarom u jednoj portlandskoj radio emisiji, kada je rekla da odlazi iz serije, no nije htjela otkriti umire li njen lik. Michael Ausiello iz TV Guidea zaključuje: "Mislim da je ovo sve jedna proračunata namještaljka. Ron Moore ne bi dozvolio da Starbuck napusti seriju, zar ne?"
Datum : 02 Feb 2007 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


2 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti