startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Caprica se bori za život
Kao što je spomenuto u ranijoj vijesti, dozvola Sci Fi Channela za snimanje četvrte sezone BSG-a očekuje se ubrzo, no takve potencijalno dobre vijesti možda neće zadesiti Capricu, spin-off Galactice.

"Svi koji očekuju Capricu prije 2008. godine zavaravaju se", izjavio je izvor sa Sci Fi Channela. "Još se mnogo toga mora riješiti."

Sci Fi Channel poznat je po velikim proglasima o potencijalnim novim serijama koje nikad ne ugledaju svjetlo dana (nikada obnovljen Quantum Leap npr.), no ova TV mreža također se može pohvaliti uspješnicama poput Stargatea: Atlantis, spin-offa popularnog Stargatea SG-1.
Datum : 02 Jan 2007 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

Role-playing igra BSG tematike
Tvrtka Margaret Weis Productions objavila je da će izdati role-playing igru zasnovanu na Battlestar Galactici.

"Osnovavši našu tvrtku obvezali smo se proizvoditi igre usredotočene na likove i priče najboljih materijala koje možemo naći", izjavila je Weis. "Galactica je vrsta znanstvene fantastike kakve najviše volimo, u kojoj su drama i likovi bitniji od oružja i tehnologije. U ovoj seriji u pitanju je sam opstanak ljudske vrste, pa je istraživanje mogućnosti priče nešto što može tvoriti sjajnu i uzbudljivu igru."

Sustav za BSG igru bit će jednak onome iz igre Serenity, čiji je tvorac također ova tvrtka. Uz igru će biti priložena i ukoričena knjiga sa fotografijama iz serije u boji, kao i originalnom umjetnošću. Nudit će pravila za igru, kreiranje likova i podatke o brodu i posadi Galactice, te ostalim likovima iz serije.

Proizvod će izaći na tržište u proljeće 2007. godine.
Datum : 02 Jan 2007 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

Battlestar Galactica kao cjelovečernji film
Unatoč opadajućim ocjenama Battlestar Galactice na Sci Fi Channelu, Universal Home Video oslanja se na popularnost serije i odazov prodaje DVD-a, te razmatra BSG film koji će se naći izravno na DVD tržištu, da bi se nakon toga emitirao na Sci Fi Channelu. Ukoliko dvosatni film dobije zeleno svjetlo, snimit će se u ožujku tijekom pauze u emitiranju serije i prije produkcije četvrte sezone BSG-a.

Iako još nije utvrđena priča budućeg filma, planovi uključuju radnju koja se neće miješati u kontinuitet postojeće serije, već će se koristiti osnovna premisa BSG-a. Također postoje spekulacije o tome kako će se film nadovezati na spin-off serije pod nazivom Caprica.

Jedina moguća prepreka jest u tome što TV mreža i studio još nisu odobrili niti četvrtu sezonu Galactice, no to se očekuje veoma brzo, ako ne i prije početka emitiranja ostatka treće sezone, 21. siječnja.
Datum : 02 Jan 2007 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

Godinu dana Galactica Centra
Prije točno godinu dana za javnost je otvorena stranica posvećena znanstveno fantastičnoj seriji Battlestar Galactica, koju imamo mogućnost pratiti i na našem HRT-u. Od tada se mnogo toga promijenilo, a najvažnija stvar je zasigurno novi dizajn. Sadržajno, stranica je ugodno popunjena, a najviše od svega valja izdvojiti opsežne sadržaje i recenzije epizoda. Veliki broj članaka je dobio i svoje slike, a otvorena je i Galerija unutar stranice. Za sada u njoj možete pronaći nešto više od petsto slika iz raznih epizoda Galactice, no taj broj će nesumnjivo rasti.

Slavljeničko uredništvo Galactica Centra, ali i čitavog webringa, želi vam sretne blagdane i sve najbolje u novoj godini. Za godinu dana postojanja smo pripremili i mali video (~20 MB, 3 i pol minute - downloadajte ili pogledajte nešto manju verziju na GoogleVideo), sa isječcima iz Miniserije. Uživajte, i sretno nam i vam bilo u 2007. godini!
Datum : 30 Dec 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Battlestar Galactica najbolja prema TV Guideu
TV Guide objavio je svoj popis najboljih i najlošijih serija u 2006. godini, u kojem Battlestar Galactica zauzima pobjedničko prvo mjesto kao najbolja serija godine. "Iako je primarno smještena na međuzvjezdanom brodu, ova serija nudi istinske ljudske osjećaje i realistična reagiranja kakvih ni jedna druga serija ne može prikazati", kaže spisatelj Angel Cohn. "To nije samo najbolja SF drama trenutno na televiziji, to je jedna od najboljih drama ikada."

Treće mjesto zauzimaju NBC-jevi Heroji, gdje je početak ove serije fokusiran ne samo na spašavanje navijačice, već i spašavanje čitavog svijeta. "Ovaj pamtljiv tagline pomogao je novoj superherojskoj seriji da postane dio pop kulture današnjice", tvrdi Cohn. "No to nije ono što privlači milijune gledatelja svakog tjedna - to je velika priča o običnim ljudima sa neobičnim sposobnostima."

Posljednja serija SF žanra koja se nalazi u top 10, jedna je koja trpi od sve većeg nedostatka kritičkih pohvala, no i dalje se održava na vrhu - ABC-jevi Izgubljeni. "Lost prikazuje zaplete i zaokrete radnje bolje nego bilo koja druga serija na TV-u", kaže Cohn. "Fanovi znaju biti frustrirani zbog nestašice informacija i odgovora, no pokušaji dešifriranja svih zagonetki i utvrđivanja o čemu se zapravo radi, pola su zabave.

TV Guideov popis najboljeg i najlošijeg u 2006. godini možete pogledati ovdje.
Datum : 26 Dec 2006 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

David Eick za IF Magazine
IF Magazine je objavio četvrti dio intervjua sa izvršnim producentom Davidom Eickom. Iako je produkcija finalne tri epizode ove sezone nedavno završila, on je jedan od nekolicine ljudi koji još ne mogu odahnuti.

Intervju počinje Eickovim pohvalama prema Lucy Lawless - kaže da se u potpunosti predala Galactici i da joj ne smeta provoditi po nekoliko sati na snimanju da bi u samo jednoj sceni rekla nekoliko rečenica. "Ima dušu kazališne glumice. [...] Stvarno je zabavna, glumci je obožavaju, redatelji je obožavaju. [...] Žao mi je što je nismo uspjeli pridobiti na duži rok."

Na pitanje o tome što predviđa za budućnost serije, odgovorio je da je teško reći, no da će vjerojatno raditi na njoj sve dok bude novih stvari za reći i dok rad na njoj ne postane naporan. Prisjetio se i završetka snimanja Miniserije kad je sa redateljem Michaelom Rymerom komentirao kako ne može zamisliti da to preraste u seriju.

Sve to opširnije možete pročitati na IF Magazineu.
Datum : 19 Dec 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


2 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti