startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Ron Moore: The Thing
Nedavno je časopis Variety objavio vijest da izvršni producent Galactice, Ronald Moore, piše scenarij za remake kultnog SF-horora The Thing [Stvor]. Film će producirati vlasnici Strike Entertainmenta, Marc Abraham i Eric Newman, a izvšni producent će biti David Foster, koji je producirao i originalni film Johna Carpentera iz 1982. godine.

Inače, sam Stvor je remake znanstveno-fantastičnog filma The Thing From Outer Space iz 1951. godine. Radnja se događa na Antarktici gdje izvanzemaljsko biće koje mijenja oblik terorizira znanstvenu ekspediciju. Rečeno je da ova najnovija verzija neće točno pratiti radnju svog izvornika nego će pružiti malo drugačiju perspektivu događaja.

Izvor: SciFi Wire
Datum : 20 Nov 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Moore otkriva nove detalje o Caprici
Posljednji broj časopisa DreamWatch nudi novi intervju sa redateljem Battlestar Galactice, Ronaldom D. Mooreom, u kojem govori detaljnije o nadolezećoj prequel seriji pod nazivom Caprica.

"Pilot epizoda trajat će sat vremena, a priča će se događati 50 godina prije događaja u Battlestar Galactici. Ovdje se prvenstveno radi o stvaranju Cylona", rekao je Moore.

"To je veoma drugačija serija; nije akcija, nije avantura, ne odvija se čak niti u svemiru. To je više obiteljska drama, na planetu Caprici, sa političkim i korporacijskim zapletima. Trenutno se bavimo prilagodbama scenarija i Sci Fi Channel je zasada vrlo zadovoljan. Čekamo zeleno svjetlo. Općenito, u ovom procesu uvijek su dva koraka: narudžba pilot epizode te potom narudžba serije", objasnio je Moore.

Redatelj dodaje: "Ovo je Caprica prije pada. Dekadentan svijet, no također i svijet koji se kreće brzim tokom. To je uspješno društvo koje još nije iskusilo pustošenje iz prvog cylonskog rata. Ovdje neće biti toliko apokaliptične atmosfere kao u Galactici."

Izvorni izvještaj možete pročitati na Sci Fi Pulseu.
Datum : 08 Nov 2006 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

Marina Sirtis nastupit će u Galactici
Tijekom nedavnog razgovora sa fanovima na chatu svog službenog sitea, Marina Sirtis (Deanna Troi) otkrila je kako postoji velika mogućnost za njeno gostovanje u tekućoj sezoni Battlestar Galactice. "Moj agent nazvao je Rona Moorea koji mu je odgovorio kako će pronaći nešto za mene tijekom iduće godine", otkrila je Marina. Podsjetimo, i Robert Duncan McNeill (Tom Paris) umalo je nastupio u Galactici. Nažalost, u navedenom je razdoblju bio spriječen režiranjem epizoda hvaljenih Kućanica.

Osim o Galactici, Marina je govorila i o svom prijateljstvu sa Patrickom Stewartom i Michaelom Dornom, kao i o svojim budućim projektima. Tako je otkrila kako ona i "Dornie" [Dorn, odmilja, op.p.] trenutno rade na scenariju o životu slavne operne pjevačice Marie Callas. Osim toga, osvrnula se i na Williama Shatnera, kritizirajući njegovu poslovičnu neljubaznost prema fanovima [a mogla je kritizirati i svog prijatelja Stewarta, koji pati od slične boljke, op.p.]
Datum : 01 Nov 2006 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Moore o Caprici
Sci Fi Channel ubrzano radi na spin-offu BSG-a pod nazivom Caprica. Prve skice scenarija serije, čija će se radnja događati 50-ak godina prije rata strojeva i čovjeka, stigle su ovog tjedna.

"To je priča o stvaranju Cylona", kaže redatelj Ronald Moore. "Nastojimo učiniti nešto drugačije unutar tog žanra i ponuditi drugačiji pogled na priču od Battlestar Galactice."

Radnja se, kaže Moore, vodi oko dvije obitelji, od kojih je jedna vlasnik goleme korporacije, à la Microsoft, i zaslužna je za stvaranje prvih Cylona; tu je i druga obitelj, na čelu sa Adaminim ocem, odvjetnikom i borcem protiv nastalog tehnološkog skoka.

Izvor: New York Post
Datum : 01 Nov 2006 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

Tko će umrijeti?
U najnovijem izdanju video-bloga Davida Eicka možete pogledati što glavni glumci misle - tko će od njih umrijeti? Glasine kažu da bi to trebao biti jedan od prvih deset likova (od Adame do Agathona), a čak ni Cylonke nisu sigurne...

Izvor: Video-blog Davida Eicka
Datum : 26 Oct 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Frakking Toasters!
Otkad smo vas zadnji put izvijestili o strip-parodiji Frakking Toasters, njihova autorica Jett Atwood je nacrtala još nekoliko komada koje možete pogledati ovdje.

Naravno, svi ti noviji stripovi se odnose na događaje iz treće sezone - iako su minorni, upozoravamo vas da je ipak riječ o spoilerima.
Datum : 25 Oct 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,387 posjeta
5 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti