startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Cylonska bundeva
U nedostatku pametnijih vijesti, donosimo vam projekt Evil Mad Scientist Laboratoriesa - cylonsku bundevu za Noć vještica. Naravno, to se ne svodi na jednostavno rezbarenje bundeve, njezino pražnjenje i stavljanje svijeće u nju - za ovaj projektić će vam trebati i osnovno znanje elektronike te desetak elektroničkih elemenata, sveukupne cijene oko 30 kuna.

Kako to izgleda, možete provjeriti na YouTubeu.
Datum : 24 Oct 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Novo lice Crogatea
Nakon višetjednih radova na redizajnu, napokon vam s ponosom objavljujemo novi, redizajnirani Crogate. Najstariji hrvatski Stargate site time je dobio potpuno novo lice, a uskoro će na njemu osvanuti i mnoštvo novih članaka, počevši sa opširnim sadržajima epizoda. Osim toga, sklopu projekta redizajna dodane su i neke nove kategorije unutar Gateologije, poput onih posvećenih mitologiji i Stargate tehnologiji. Neki elementi sitea još nisu podvrgnuti završnom uljepšavanju, no navedeno bi se trebalo dogoditi kroz slijedećih nekoliko sati.

Kao posebnu poslasticu valja najaviti eksluzivan intervju s američkim glumcem hrvatskog porijekla Steveom Bacicem poznatim po ulozi Goa'ulda Camulusa u Stargateu SG-1, ali i po ulozi Telemachusa Rhadea u SF seriji Andromeda.

Valja naglasiti kako projekt izgradnje Crogatea još uvijek traje i stoga pozivamo sve zainteresirane za pisanje članaka i vijesti da nam se pridruže. Svi zainteresirani mogu se javiti na kontakt@sfcentar.com ili putem našeg foruma.
Datum : 22 Oct 2006 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Najava: "Water"
2x01 WaterCylonski uljez uništava spremnike vode na Galactici. Suočena s nestašicom, flota mora brzo pronaći planet sa zalihama.

Srijeda, 18.10. u 23:10, HRT 2. Druga epizoda prve sezone Battlestar Galactice. Dok grickate nokte u iščekivanju, pročitajte recenziju prethodne epizode ["33"], a ukoliko pak propustite "Water", sadržaj možete pročitati ovdje.
Datum : 13 Oct 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

SFC Forum #07
Nakon povratka u prošlost i gubitka svih postova i članova iz protekla četiri mjeseca, SFC Forum se vraća. Ponovo smo prešli granicu od 100 000 postova, pred nama je 400. korisnik, a većina stvari je sjela na svoje mjesto. Među ostalim, dodani su novi smajliji, galerija avatara, razne korisničke grupe i novi skrbnici za podforume, te je izvršen reustroj medalja i povećane granice tolerancija za avatare i slike u potpisima forumaša.

Što se tiče forumske svakodnevice, Galactica na HRT-u je razbuktala rasprave, ali i izazvala prave seobe naroda kad su forumski brodovi u pitanju. Dezertiranje najgore podnose, tj. kažnjavaju ljubitelji Farscapea, članovi Moye, pa su osim šaljivih potpisa upućenih dezerterima na noge postavili i jedan novi RPG, BlowStars. Što tamo rade, vjerojatno nije teško za pogoditi. :-)

Pažnju privlači i Voyager na FTV-u, pa se slobodno pridružite kolegama trekkerima i podsjetite se što vam je bilo drago, ili pak mrsko, kod pretposljednjih Staza. Osim toga, u normalu se vraćaju i tradicionalni izbori za forumaša, avatar i potpis mjeseca, a svim nominiranima ovim putem želimo sreću. To je više manje to za ovaj put, i naravno, klik.
Datum : 13 Oct 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Ništa od NBC-a
I službeno je potvrđeno da jedna od najvećih televizijskih kuća u SAD-u, NBC, neće sestrinskom SciFi Channelu ugrabiti zasada vrlo uspješnu Battlestar Galacticu. Glasina tako ipak ostaje samo glasina, a pojavila se zbog rupe koja će se pojaviti u NBC-ovom programu u polusezoni nove hit serije Heroji.

Podsjećamo, NBC je već eksperimentirao s prikazivanjem Galactice u siječnju 2005. kada je Miniserija zabilježila osrednju gledanost. S druge strane pak, SciFi Channel itekako ima koristi od svoje trenutno najuspješnije serije. Premijera treće sezone je zabilježila 2.2 milijuna gledatelja, što je za kabelsku televiziju jako lijepa brojka.

Bilo kako bilo, mišljenje je mnogih pa tako i uredništva ove stranice da je za Battlestar Galacticu puno bolje da ostane na kabelskoj televiziji, nego li da sreću okuša na televiziji koju prati čitava Amerika, gdje bi bilo upitno koliko bi dobro prošle (najčešće nepoželjne) političke poruke i necenzurirane scene kojima serija obiluje kod prosječnog američkog građanina.
Datum : 13 Oct 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

NOSF magazin 23
Hrvatski fandom je slobodno se može reći konačno bogatiji za jednu izvrsnu stranicu, NOSF. Iako je NOSF tu jako dugo, dobar dio ove godine je prolazio kroz krizu, te je čak postojala mogućnost da u potpunosti nestane. No, nakon promjene urednika, NOSF je uskrsnuo poput feniksa i doživio pravi procvat pod novom urednicom Irenom Rašetom. Sada, osim nezdravo aktualnih vijesti imamo prilike pročitati i 23. magazin koji nam donosi pregršt zanimljivosti i novosti iz stranog i domaćeg SF svijeta na 33 stranice u PDF formatu. Među ostalim, izdvajamo specijal o StarGate-u, članak o Battlestar Galactici i (prevedeni) izvještaj slovenskih kolega sa najvećih domaćih konvencija održanih ove godine.


Sadržaj NOSF magazina:
- D. Stanić: ANOMALIJA RAZMIŠLJATI (priča)
- SuperSale: RUŽIČASTI MJESEC TONE U MORE (stara razglednica)
- Ed Barol: VEČERNJA ZVONA (priča)
- Danijel Gorupec: DRAGOCIJENO UHO (priča)
- SuperSale: DINA, PJEŠČANI PLANET (stara razglednica)
- Danijel Bogdanović: SAVRŠENI ČOVJEK, TUNEL I OTKUCAJ (priča)
- SuperSale: DO MJESECA I DALJE (stara razglednica)
- BATTLESTAR GALACTICA KONAČNO NA HTV-U (najava)
- STARGATE SG-1 SPECIJAL
- Peter Dobaj: CYBERPUNK U JAPANU (esej)
- Mihaela Marija Perković: PREKO RIJEČI DO ZVIJEZDA (intervju)
- HRVATSKI AUTORI OBJAVLJUJU U ARGENTINI
- NATJEČAJI ZA SF PRIČE
- RIKON 2006 (najava)
- VIJESTI IZ KNJIŽEVNOSTI
- Tanja Cvitko: ISTRAKON I SFERAKON 2006. (izvještaj iz slovenskog kuta)
- SFIJET KNJIGE
Datum : 13 Oct 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti