startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


The Story So Far
SCI FI predstavlja specijal The Story So Far, pregled dosadašnjih epizoda i upoznavanje sa pričom Battlestar Galactice. U jednosatnoj epizodi glasom će nas voditi predsjednica Laura Roslin (Mary McDonnell). Odličan uvod u seriju za one koji je nisu imali prilike pratiti, no nudi malo novoga vjernim gledateljima.

Određeni događaji nažalost nisu prikazani. Nije spomenut dolazak Battlestar Pegasusa i Adamin sukob sa admiralicom Cain, zatim veza Tyrola i Sharon, te sukob civilnog i vojnog autoriteta što je dovelo do uhićenja predsjednice Roslin i privremene podjele flote. Billy Keikeya uopće nije spomenut, iako je bio važan sporedni lik gotovo dvije sezone. No teško je postići ravnotežu u jednosatnoj epizodi. Na primjer, pregled miniserije zauzeo je prvih 20 minuta, cijela prva sezona prešla je pola sata, i čini se kako je skok jednu godinu kasnije iz finala druge sezone u potpunosti prikazan. Uz to, scene su prikazane izvan normalne vremenske linije kako bi se objasnili važni odnosi među likovima.

Specijal će biti dostupan na SCI FI Pulseu tijekom cijelog rujna, te se emitira na brojnim NBC Universal televizijskim kanalima.

Hvala kolegici Chrisette koja je napisala vijest.
Datum : 21 Aug 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Debeli Lee Adama
Transformacija Jamiea BamberaNedavno je na službenom siteu Galactice dodan novi video-blog Davida Eicka. Ovoga puta u središtu pozornosti je Jamie Bamber i njegova transformacija u debelog Apolla. Osim podbuhlih obraza, kaže da još nosi i trudnički trbuh kojeg je Grace Park (Sharon Valerii) nosila tijekom druge sezone. Video, iako prilično slabe kvalitete, možete pogledati ovdje.
Datum : 20 Aug 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

BSG u paru sa Doctor Who
Druga sezona popularne serije Doctor Who, britanskog pisca Russella T. Daviesa, premijerno će se emitirati na Sci Fi Channelu sljedeći mjesec.

Ekskluzivna informacija govori da će otvaranje sezone biti 29. rujna. Jednom kada Battlestar Galactica započne svoju sezonu 6. listopada, dvije znanstveno-fantastične serije emitirat će se u paru svaki petak.

Sa presice televizijske mreže u četvrtak: "Sci Fi Channel i BBC Worldwide Americas danas su objavili kako je potpisan ugovor za emitiranje druge sezone Doctor Whoa. Serija će se vratiti na Sci Fi u rujnu 2006., započevši sa dvosatnom premijerom koja uključuje specijal Christmas Invasion. David Tennant (Harry Potter i plameni pehar) predstavljen je kao deseti Vremenski gospodar.

Billy Piper vraća se kao Doktorova mlada suputnica, Rose Tyler, i zajedno će putovati vremenom i prostorom u borbi protiv novih ali i već poznatih izvanzemaljaca.

Hvala kolegici Chrisette na ovoj vijesti.
Datum : 19 Aug 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

James Callis u filmu o biblijskoj kraljici Esteri
James Callis (dr. Gaius Baltar) nastupit će u filmu One Night with the King baziranom na biblijskoj priči o perzijskoj kraljici Esteri koja je, izloživši vlastiti zivot, spasila perzijske Židove od totalnog unistenja. Callis u filmu glumi Hamena, a uz njega u filmu nastupaju brojni poznati glumci kao sto su John Noble (trilogija Gospodar prstenova), Peter O'Toole (Lawrence od Arabije, Troja), John Rhys-Davies (trilogija Gospodar prstenova, Indiana Jones) i Omar Sharif (Doktor Živago, Pad Rimskog Carstva, 13. ratnik, Hidalgo).

Film režira Michael O. Sajbel, a američka premijera zakazana je za 13. listopada ove godine.
Datum : 19 Aug 2006 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Premijera 3. sezone biti će dvosatni TV film
Kao što smo prethodno natuknuli 3. sezona Battlestar Galactice imat će dvosatnu premijeru, komponiranu kao TV film. Navedeni će se film nadovezati na posljednjih pola sata finala 2. sezone, epizode Lay Down Your Burdens, 2.dio. Galactičin skladatelj Bear McCreary u svome je blogu tijekom proteklog vikenda zapisao kako će premijerni, dvosatni film biti spektakularan, intenzivniji negoli većina filmova koji se prikazuju u kinodvoranama. Pritom je obećao kako će radnju pratiti izvrsna glazba i kako će se potruditi da gledateljima ne pokvari užitak gledanja.

Osim toga, važno je napomenuti kako prve dvije epizode koje će činiti TV film (epizode Occupation i Precipice) ovaj put neće režirati Michael Rymer koji je režirao miniseriju, kao i sve dosadašnje premijerne i finalne epizode. Naime, Rymer će svoje mjesto prepustiti Sergiu Mimici-Gezzanu, sinu našeg slavnog redatelja Vatroslava Mimice. Podsjetimo, Mimica je do sada režirao četiri epizode Battlestar Galactice. Riječ je o epizodama Home, 1. dio, You Can't Go Home Again, Fragged i Captain's Hand. Scenarij za obje epizode napisao je Ronald D. Moore, a u obje će epizode gostovati Dean Stockwell kao brat Cavill i Lucy Lawless kao D'Anna Biers.

Premijera 3. sezone zakazana je za 6. listopada, no još uvijek postoji mogućnost da se početak sezone prebaci na 13. listopada.

Izvor: SyFyPortal.
Datum : 22 Jul 2006 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Originalna posada u novom stripu
Originalni Apollo na naslovnici stripaDynamite Entertainment krajem lipnja objavio je slike i informacije o nadolazećoj seriji stripova originalne Battlestar Galactice.

Uvodnu priču napisao je Rick Remender, te ilustrirao Carlos Rafael. U ponudi su dvije naslovnice - jedna legendarnog umjetnika Davea Dormana, a druga Talenta Caldwella. Priča govori o preživljavanju Starbucka i Boomerice na planetu prepunom cylona, te borbi za njihov povratak na Battlestar Galacticu.

"Tko ne obožava ovu seriju? Ona je sve započela," izjavio je glasnogovornik Dynamitea, J. Allen. "Nova Galactica je, naravno, fenomenalna, no vrlo smo sretni što možemo oživjeti originalnu Battlestar Galacticu! To nam daje priliku da čitatelju prikažemo avanture koje nisu vidjeli, uz likove originalnog Adame, Starbucka, Apolla i ostatka posade."

Remender objašnjava što čini Galacticu tako sjajnom, čak i nakon gotovo 30 godina: "Kao dijete u sedamdesetima sve o čemu razmišljate jest Star Wars, pa Galactica dovodi do promjene. Konvoj pod vodstvom broda Battlestar Galactica sve je što je ostalo od čovječanstva, i ukoliko učine pogrešan korak, nestaje ljudska vrsta. To je ono što Galacticu čini posebnom."

Prvi broj novog stripa dostupan će biti u rujnu, no već sada se može naručiti.

Hvala Chrisette koja je napisala ovu vijest!

Izvor: The Comic Book Bin
Datum : 21 Jul 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti