startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Trailer 3. sezone Battlestar Galactice
Prošli je utorak na SCI-FI Channelu napokon prikazan prvi trailer nadolazeće 3. sezone Battlestar Galactice, a u pauzi emitiranja nove SF serije pod nazivom Eureka. Navedeni trailer možete pogledati na You Tubeu, a oni s malo bržom vezom mogu ga skinuti na vlastito računalo putem RapidSharea.


Trailer počinje kadrom Baltara i Šest koja mu govori da "ponekad mora učiniti stvari koje mrzi, kako bi preživio i borio se neki drugi dan". Anders govori "Galactica se jednostavno ne vraća. Prihvatite to". Tigh sa povezom preko desnog oka tvrdi da ih "Stari neće samo ostaviti Cylonima", a dok Starbuck navlači masku preko lica, Anders govori svima da izađu iz nekoliko kamiona.

U razgovoru sa Adamom, Apollo mu govori da je njihov prvi zadatak preživljavanje čovječanstva, te da ako se sad vrate na Novu Capricu, to je kraj. Vidimo kadar Kare Thrace iza rešetaka. D'anna Biers pita Šest "je li Baltarova ljubav stvarno vrijedna gubitka svega toga", a ona joj odgovara "da si iskusila pravu ljubav, ne bi to trebala pitati". Na Galactici, Sharon govori Adami "ne mislim da možemo preživjeti ako si čovjek na vrhu ne oprosti".

Dualla govori Leeju da je izgubio oštrinu i da je on vojnik kojemu treba rat. Leoben Conoy govori djetetu kojeg drži u naručju "ovo je Kara, tvoja majka". Roslin govori "naša djeca trebaju znati da je bio netko tko je uzvratio Cylonima". Na Duallino pitanje što će učiniti, Lee odgovara "ono što sam trebao odavno". Tigh govori "čeka me rat u kojem se trebam boriti". Baltar panično viče: "Pucaj! Preklinjem te da me upucaš!"

Ova najava u trajanju od minute i 15 sekundi završava Adaminim riječima: "Vraćam se."

Inače, prema riječima skladatelja Breara McCreareyja, premijera treće sezone bi trebala biti jedna dvosatna epizoda.
Datum : 21 Jul 2006 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Emmyji ponovo razočarali
Kao i svake godine, nominacije za televizijsku nagradu Emmy su donijele razočaranje većini sf-fanova. Nama najbitnija Battlestar Galactica je dobila tri nominacije, no samo u tehničkim kategorijama, kako to uvijek i biva sa znanstveno-fantastičnim serijama. Nominirana je za najbolje kostime (Lay Down Your Burdens, drugi dio), najbolji zvučni miks (Scattered) te najbolje vizualne efekte (Resurrection Ship, drugi dio).

Naravno, nikome očito nije palo na pamet uputiti nominaciju za najboljeg glavnog glumca ili glumicu (E. J. Olmos i Mary McDonnell) odnosno za najbolju dramsku seriju, vjerojatno zbog činjenice da se radnja odvija na svemirskom brodu.

Iako je nekad doista bila istinita činjenica da su znanstveno-fantastične serije inferiorne ostalima, tokom zadnjih nekoliko godina su se pojavile odlične serije (Galactica, The 4400, Taken, Veronica Mars i tako dalje) koje zaslužuju barem nominaciju u jednoj od bitnijih kategorija. Nadamo se da će već iduće godine odgovorni to shvatiti.

Izvor: BattlestarBlog.com
Datum : 15 Jul 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Treća sezona počinje 6. listopada
Prema napisu na BattlestarBlog.com, napokon je zakazan definitivni datum početka treće sezone - 6. listopada. Dakle, još nam predstoji pedesetak dana iščekivanja. No, vrijeme bi nam trebala skratiti web-serija Resistance (o kojoj ćemo vam javiti još detalja kad budu objavljeni), a 18. srpnja će za vrijeme premijere serije Eureka biti prikazan i prvi trailer sa originalnim scenama iz nadolazeće nam sezone. Ne sumnjamo da će nakon toga biti dostupan i na Internetu.

Izvor: BattlestarBlog.com
Datum : 15 Jul 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

SFC Forum #03/04
Škola/faks/posao je učinio svoje pa s izvješćem kasnimo oko mjesec dana. Uz velike isprike donosimo "duplo izdanje". Odakle početi? Medalje za posebne zasluge su uspješno raspodijeljene, dodan je i novi header, Ranko je postao novi administrator, Time Trek i Anada Rey moderatori, a SFC Forum je prešao jubilarnih 100 000 postova.

Prije par dana pao je sastanak forumaša u Osijeku, a prije par tjedana u Zagrebu. Vratio nam se Hah, a privremeno otišla SteL (već smo joj skuhali paštašutu ;-). Forumašica mjeseca je Anada Rey, a novi ponos Flote je IRW Scimitar. Također, za sve pustolove je otvoren i novi RPG, trgovački brod SS Tesla.

Što se tiče "boja Foruma" zabrinjavajućom brzinom se množe ljubitelji Farscapea. Najaktualnija tema je naravno SP u Njemačkoj, od čijeg se početka igra kladionica, a trenutno je najbolji prognozer Doctor. Do sljedećeg izvještaja, postanite i Vi član SFC Foruma, 400. korisniku posebna nagrada.
Datum : 25 Jun 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Homeworld 2 BSG modifikacija
Naišli smo na izvrstan BSG mod za mnogima poznatu i iskušanu svemirsku strategiju Homeworld 2 kojeg možete skinuti ovdje. Također se nudi i nekoliko trailera o samoj modifikacijii, te par teasera o primjerice ponašanju Vipera unutar igre. Mi izdvajamo konačni trailer, a ostale sadržaje možete pronaći na službenoj stranici.
Datum : 25 Jun 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Sezona 2.5 napokon na DVD-u
Vjerojatni izgled kutijeUniversal Pictures je nedavno službeno objavio da je u pripremi DVD sa sezonom 2.5. Datum izlaska bi trebao biti 19. rujna. Za one koji ne znaju, ovaj box-set će pokrivati drugu polovicu sezone - od epizode Resurrection Ship, prvi dio pa do Lay Down Your Burdens, drugi dio.

U njemu dolaze tri DVD-a, na kojima će (osim navedenih epizoda sa 5.1 zvukom) biti i produžena verzija epizode Pegasus, sve izbačene scene i podcast-komentari Rona Moorea te video-blogovi Davida Eicka. Cijena je 49,98 američkih dolara. Još nije poznato da li je u planu izdavanje kompletne druge sezone u jednom box-setu.

Naslovnica je preuzeta iz letka koji se dobiva sa soundtrackom druge sezone.

Izvori: TvShowsOnDVD.com, Battlestar Blog
Datum : 25 Jun 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti