startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Adamina mračna tajna, Zemlja... [SPOILERI]
Site Ain't IT Cool News otkrio je nove pojedinosti o nadolazećoj 3. sezoni Battlestar Galactice, točnije o epizodi pod naslovom Hero. U seriji će se pojaviti novi lik, poručnik Novacek, Adamin kolega pilot. Naime, Adama i Novacek svojedobno su sudjelovali u nekoliko tajnih misija. U zadnjoj od dotičnih msiija Novaceka su zarobili Cyloni. Nakon nekoliko godina tamnovanja u cylonskom zatočeništvu, Novacek je napokon uspio pobjeći i vratiti se na Galacticu. Odmah po dolasku na Galacticu, izađe na vidjelo kako Adama krije mračnu tajnu o tome što se dogodilo tog sudbonosnog dana kada su Novaceka zarobili Cyloni.

Izgleda kako će se gledatelji, promatrajući ponašanje poručnika Novaceka, naći u dvojbi nije li on samo cylonski pijun, poslan da posije sjeme razdora u kolonijalnoj floti.

Osim toga, Jamie Bamber (Lee Adama) nedavno je dao naslutiti kako bi se radnja Galactice mogla događati u našem vremenu. Naime, tijekom gostovanja u novoj sezoni Celebrity Poker Showdowna zajedno sa Kevinom Sorbom (JHercules, Andromeda), voditelj Dave Foley primjetio je kako su obojica glumaca nastupali u serijama smještenim u budućnost, a na što mu je Babmer odvratio kako BSG nije smješten u budućnosti, nego je paralelan s našim vremenom.
Datum : 22 Jun 2006 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Web-serija The Resistance
SciFi PulsePočetkom mjeseca je SciFi Channel objavio vijest da će na njihovom broadband-portalu SciFi Pulse, osim već dostupnih nekoliko kompletnih epizoda serije, uskoro ponuditi i internetski baziranu seriju The Resistance.

Serija će se sastojati od potpuno novog i do sada ne-emitiranog materijala, a kao što joj i naziv govori, pratit će događaje Andersovog pokreta otpora na Caprici za vrijeme druge sezone. Deset epizoda, koliko je predviđeno, će popuniti rupu od nekoliko mjeseci između druge i treće sezone.

Od ostalih sadržaja vezanih za Galacticu, tu je govor Rona Moorea i Davida Eicka na primanju nagrade Peabody te intervju sa Jamesom Callisom za kojeg smo vas već obavijestili.
Datum : 07 Jun 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Remi Aubuchon o Caprici
U nedavnom intervjuu za Dreamwatch Magazine, producent Remi Aubuchon osvrnuo se na projekt spin-off serije Caprica.

"Prvotno sam NBC-u i Universalu ponudio priču nevezanu uz Galacticu, alegorijsku priču o ropstvu s robotima, a Ron [Moore] i David [Eick] upravo su razmišljali o prequelu [Galactice], no očito su bili jako zauzeti radom na trenutnoj seriji pa su čelnici studija predložili da se sretnemo. našli smo si vremena i tijekom slijedećih nekoliko mjeseci nas trojica smo razradili priču, odnijeli je na Sci Fi [Channel] i prodali ju", otkrio je Remi.

"...riječ je o uratku koji je mnogo više od znanstveno-fantastičnog serijala. Ovo je vrlo humana priča o tome kako nas naši vlastiti nedostaci mogu dovesti u propast. Ovo je serija koja mnogo više nalikuje na Dallas [poznatu sapunicu, op.p.] na neki način, negoli na Star Trek. Osjećam se vrlo spremnim. Radio sam na sličnim projektima kao što su serija Od Zemlje do Mjeseca (koja je više znanost nego fikcija) i fantasy pilotu za NBC pod nazivom "Mladi Arthur" [ovo zaista "uljeva" povjerenje, op.p.], rekao je Aubuchon.
Datum : 28 May 2006 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Prvi pogled u unutrašnjost stripa
Nekoliko tjedana nakon što smo vidjeli naslovnicu nultog broja stripa (potražite je među starijim vijestima), napokon smo dobili i priliku zaviriti između korica. Da ne duljimo, odite na Newsaramu gdje možete pročitati kompletan intervju sa scenaristom Gregom Pakom i crtačem Nigelom Raynorom te pogledati nekoliko stranica stripa koje su ustupili za navedeni site.

Inače, radnja stripa se smjestila u događaje iz druge sezone, nakon povratka sa Kobola te prije dolaska Pegasusa.
Datum : 24 May 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Callisov video-intervju
Izgledat će vam da stalno forsiramo Jamesa Callisa, no što se može - SciFi Pulse je na svojim stranicama objavio video-intervju sa glumcem koji u Galactici glumi doktora Gaiusa Baltara. Slijedi transkripcija kompletnog intervjua (u trajanju od 3 i pol minute).

Moj lik mora pokazati svoju odanost. Eto promjene! [smijeh] No, ovog puta, umjesto da je na ljudskoj strani i pokušava sakriti svoju dvoličnost, sad je sa Cylonima. To mu je zapravo ista stvar kao prije sa ljudima, ne pomaže mu u donošenju odluka, ali shvaća kako stvari stoje. Bez obzira što kaže ili učini, instinktivno je dio otpora.

U prvih par epizoda, ako je ovo tv-ekran (gleda prema kameri i približi lice), bit će zalijepljeni za ekran! Samo čitajući scenarij, nisam ga mogao pustiti od sebe, jer je toliko užasan i mračan, više od bilo čega što je u SF-u viđeno prije. Kao glumac pitate se kako će se to završiti? No, ne smijete previše mučiti producente, ispitivati ih preko telefona "Ej, pročitao sam scenarij, što se događa nakon toga?!"

Više-manje je nama glumcima ista stvar kao i vama, i mi smo ljubitelji serije, osjećamo prema seriji isto što i vi, samo što mi glumimo u tome.

Ima li Katie novog dečka? [Isječak scene sa Leobenom Conoyem] Pa, ne znam ako je novi... To se najavljuje još od Flesh and Blood iz prve sezone - [smijeh] eto, i ja sam poznavatelj serije - netko se ponovo pojavljuje i on želi biti njezin dečko. No, nisam siguran da li je ona baš za to...


Inače, osim ovog intervjua, na stranicama SciFi Pulse koje su multimedijski portal SciFi Channela možete pronaći razne izbačene scene iz epizoda, kompletnu epizodu Scar, završetak Lay Down Your Burdens, drugi dio, te mnoge druge video-sadržaje vezane uz ostale sadržaje na navedenoj televizijskoj postaji.
Datum : 20 May 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Otkriveno koji će glavni lik umrijeti [OGROMNI SPOILERI!]
Prije nekoliko tjedan počele su kružiti glasine kako će tijekom 3. sezone Battlestar Galactice umrijeti jedan od glavnih likova. SyFyPortal napokon je objavio prve (doduše neslužbene informacije o pogiblji jednog od glavnih likova.


[UKOLIKO ®ELITE VIDJETI SPOILERE, OZNAČITE TEKST U NASTAVKU]

Naime, u trećoj epizodi 3. sezone, naslova Exodus, navodno će poginuti Anastaisa Dualla (Kandyse McClure). Osim toga, u navedenoj će epizodi biti uništen i Pegasus, koji će se zaletjeti u cylonski basestar.

TV Guideov kolumnist Mike Ausiello u svojoj kolumni navodi kako mu je David Eick u nedavnom intervjuu otkrio kako je smrt jednog od glavnih likova neizbježna. "Iskreno govoreći, ovo je ratna serija i u njoj ima žrtava. Ne možemo gledati kako samo ubijaju statiste", rekao je Eick u intervjuu za Ask Ausiello.
Datum : 18 May 2006 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti