startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Callis o trećoj sezoni i Caprici (lagani spoileri)
James Callis (Gaius Baltar) je u nedavnom intervjuu za IF Magazine govorio o odnosu Baltara i Roslin u prvih par epizoda treće sezone: "Ona ipak razumije da je on jedna izmučena osoba. Ne zna što se događa s njim, ali shvaća da je puno kompliciraniji od nekoga tko ti samo želi zabiti nož u leđa... Njih dvoje su poput suprotnih magneta, no ipak im je teško dokrajčiti jedno drugoga."

Što se tiče najavljene spin-off serije Caprica, rekao je kako nije iznenađen takvim nečime: "Već neko vrijeme smo o tome govorili na setu. Bilo je dosta šala i ideja o tome odakle su Cyloni došli itd. Mislim da je uzbudljivo jer ima dosta pitanja na koje želite saznati odgovor. Odakle je došla ta tehnologija? Kako smo dospjeli u ovu situaciju? Zašto su ti roboti bili tihi 40 godina? Vidjet ćete platno iz kojeg je naša serija izrasla. Mislim da je to vrlo pametan način za retrospektivu."

Callis je usput otkrio i ime pete epizode - Torn ("Rastrgan"), u kojoj će se pojaviti novi tip Cylona. Nije nam jasno da li aludira na novi ljudski model ili na neki od mehaničkih.
Datum : 18 May 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Akcija za otkup Stargatea !
Dragi prijatelji SF-a, pozivamo vas da se pridružite akciji organizranoj u sklopu SF Centra, a koja ima za cilj otkup Stargatea SG-1 i Stargatea: Atlantis od strane HRT-a, te njihovo naizmjenično prikazivanje sa već otkupljenom Battlestar Galacticom.

Ukoliko zaista volite SF, apeliramo na vas da na program@hrt.hr pošaljete mail slijedećeg sadržaja, potpisan vašim imenom i prezimenom:

Štovani!

Zahvaljujem vam na otkupu "Battlestar Galactice", s nadom kako će serija dobiti kvalitetan termin prikazivanja. No, imajući u vidu kako je HRT najbolja hrvatska TV postaja, pozivam vas da otkupite i iznimno popularne SF serije "Stargate SG-1" i "Stargate: Atlantis" i prikazujete ih naizmjence sa "Battlestar Galacticom", a po uzoru na prikazivenje "Ekipe za očevid: Las Vegas" i "Ekipe za očevid: Miami".

Unaprijed zahvaljujem,

[ime i prezime]


Osim toga, svoj obol možete dati i postanjem na HRT Forumu.
Datum : 14 May 2006 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Tri Saturna za Galacticu
Na svečanosti dodjele nagrada Saturn koja se održala 2. svibnja, naša omiljena serija je osvojila tri kipića. Sama serija je dobila nagradu za najbolju seriju u sindikaciji ili kabelskom emitiranju. Nagrada za najboljeg sporednog glumca je otišla Jamesu Callisu (dr. Gaius Baltar), a najboljom sporednom glumicom je proglašena Katie Sackhoff (Kara "Starbuck" Thrace).

Od ostalih laureata, vrijedi spomenuti seriju Lost koja je proglašena najboljom serijom na nekoj tv-mreži (razlika između kabelske televizije i tv-mreže je u tome što je potonja dostupna velikom broju gledatelja i obično je besplatna, dok se gledanje kabelske obično plaća pa je dostupna manjem broju ljudi, ali zato ima programe koji su orijentirani na uski krug gledatelja). Najbolji glumac na televiziji je Matthew Fox (Lost), a najbolja glumica Kristen Bell (Veronica Mars).

Inače, Saturn je nagrada koja se dodjeljuje isključivo za kategoriju znanstvene fantastike. Kompletan popis dobitnika pogledajte ovdje.
Datum : 09 May 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Objavljen naziv 4. epizode 3. sezone - "Collaborators"
Gateworld je objavio naslov 4. epizode treće sezone Galactice. Riječ je o epizodi pod imenom Collaborators. Iako radnja dotične epizode još uvijek službeno nije potvrđena, njen naziv implicira kako bi se mogla baviti ljudskim kolaboracionistima s cylonskim okupatorima na Novoj Caprici. Inače, preživjeli kolonisti sa Nove Caprice trebali bi se vratiti u svemir tijekom treće epizode pod nazivom Exodus.
Datum : 07 May 2006 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

"Caprica" će više nalikovati na sapunicu negoli na svemirsku sagu
U razgovoru za IF Magazine, producent David Eick otkrio je nove detalje o nadolazećem spin-offu Battlestar Galactice, seriji Caprica. Eick je potvrdio kako će serija imati sasvim drugačiji prizvuk negoli Galactica. "Raspravljali smo o događajima prije napada i načinima kako osmisliti priču, odnosno način pripovijedanja, koji bi bio drugačiji od onog u Galactici. ®elimo mnogo romantičniju seriju, s mnogo više elemenata sapunice, a koja će se baviti korporacijom i čovjekom koji njome upravlja i pritom, na vrlo nevin i idealiziran način, propagira umjetnu inteligenciju iz koje će se kasnije, bez njegovog znanja, izroditi Cyloni", otkrio je Eick.

Sci-Fi Channel nedavno je izdao službeno priopćenje u vezi Caprice, u kojemu se navodi kako će radnja serije biti smještena preko 100 godina prije događaja u BSG-u, a pratit će živote obitelji Graystone i Adama [dakle, u seriji očito nećemo vidjeti mladog Wililiama Adamu i Prvi cylonski rat, op.p.]. Osim toga, u priopćenju se navodi kako će serija biti spoj "korporacijskih spletki, tehno-akcije i seksualne politike". Štoviše, Capricu se definira kao "prvu televizijsku SF obiteljsku sagu".

Eick je otkrio kako su se planovi za snimanje Caprice počeli kovati krajem druge sezone BSG-a, no, stavljeni su na čekanje do završetka sezone, da bi se ponovno intenzivirali zajedno s pripremama za treću sezonu. "U to su nas vrijeme čelnici studija upoznali s gospodinom po imenu Remi Aubuchon koji je pripremio priču koja je oduševila šefove, a imala je mnogo dodirnaih točaka sa mitovima o Cylonima. Stoga smo Ron Moore i ja pomislili kako jednostavno nećemo imati vremena da ostvarimo našu ideju [o novoj seriji, op. a.] koju smo imali već oko godinu dana, te kako je možda to prilika da ujednimo njegovu i našu priču. On je može napisati, a mi je možemo razraditi zajedno s njime, pa smo to i uradili", otkrio je Eick.

Inače, Aubuchon je najpoznatiji kao izvršni producent i scenarist NBC-jeve serije kratkog vijeka zvane Lyon's Den. Osim toga, producirao je i seriju Summerland, a radio je i kao scenarista na serijama 24 i Chicago Hope. Zahvaljujući suradnji sa Aubuchonom, Eick je uspjeo uvjeriti Sci-Fi Channel da prihvate ideju Caprice. "Prihvatili su je s velikim entuzijazmom", rekao je Eick.

S druge strane, Eick još uvijek nije mogao reći kada će započeti snimanje nove serije - "Prvo moramo dobiti zeleno svjetlo. No, zamislite, ukoliko se to ubrzo dogodi, sa snimanjem bismo mogli započeti u kolovozu".

Osim o novoj seriji, Eick je govorio i o trećoj sezoni Galactice, posebice na razvoj lika D'anne Biers (Lucy Lawless). Osim toga, otkrio je kako će u seriji ponovno gostovati Dean Stockwell u ulozi brata Cavilla. "Vratit će se. Još ga nismo angažirali, no njegov se lik nalazi u scenarijima, i stoga bismo imali veliku gnjavažu ukoliko ne bi gostovao", rekao je Eick.
Datum : 07 May 2006 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Frakking Toasters!
What the frak?Lutajući po raznoraznim siteovima vezanim uz Galacticu, nedavno smo naletjeli na odličnu strip-parodiju, zvanu Frakking Toasters. Kako jedna slika vrijedi tisuću riječi, pozivamo vas da odete na taj site i provjerite koliko su dobri stripovi.

Nama je najdraži pukovnik Tigh koji ne ide nikamo bez boce! ;-)
Datum : 04 May 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti