startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Tricia Helfer počašćena nominacijama za Leo nagrade
Zaštitno lice (i tijelo ;-) Battlestar Galactice, Tricia Helfer je nominirana za dvije Leo nagrade i to u kategoriji Najbolja glavna ženska uloga u drami za epizodu „Pegasus“, koja je ujedno i jedina nominirana epizoda serije ove godine. Podsjećamo, Tricia je u epizodi „Pegasus“ igrala duplu ulogu, onu standardnu s Broj Šest, te onu zlostavljane cylonske zatočenice Gine. Jedina suparnica joj je Erin Karpluk iz serije Godiva. Osim rada na Galactici, Tricia je nominirana i u kategoriji Najbolje žensko gostovanje u drami za ulogu u seriji The Collector.

Od ostalih glumaca iz Galactice koji su nominirani za ovu prestižnu nagradu ali za neke druge uloge, izdvajamo Michaela Hogana koji igra Saula Tigha, te Leah Cairns, poznatiju kao pilotkinja „Racetrack“. Svima im želimo sreću na osmoj dodjeli Leo nagrada 12. i 13. svibnja u Westin Bayshore Vancouveru.
Datum : 18 Apr 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Campbell otkriva zašto je napustio BSG
Čuvajte se SPOILERA iz druge sezone! Glumac koji je dvije sezone tumačio sramežljivog Billya iz Battlestar Galactice je u intervjuu za Media Blvd. otkrio razloge zbog kojih je napustio seriju. Među ostalim, navodi kako je radio bez ugovora, kao i pola glumačke ekipe u prvoj sezoni, te kada je došlo vrijeme da i on potpiše ugovor jednostavno nije bio spreman obvezati se na taj način.

Pošto je dobio ulogu u jednoj drugoj seriji, konstantno je odgađao posvetiti se Galactici u potpunosti, što je ograničavalo ljude odgovorne za daljni razvoj radnje. Stoga su odlučili ubiti njegovoga lika. Campbell kaže da ga to nije smetalo jer je takav razvoj događaja očekivao, ali da se i pomalo iznenadio brzinom kojom je to izvedeno.
Datum : 18 Apr 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Galactica nominirana za Huga
Epizoda druge sezone Battlestar Galactice „Pegasus“ je nominirana za nagradu Hugo u kategoriji Najbolja dramska prezentacija: kratki oblik. Ovaj polusezonski cliffhanger je napisala Anne Cofell Saunders, režirao Michael Rymer, a gostujuća zvijezda je bila Michelle Forbes koja je igrala lik Admiralice Cain, a najpoznatija nam je iz Star Trek: The Next Generation-a.

Prestižne nagrade Hugo se dodjeljuju svake godine za najbolje znanstvenofantastične ili fantastične priče prethodne godine, ili za srodna područja u fandomu, umjetnosti ili dramskoj prezentaciji. Ime nagrada dolazi od Huga Gernsbacka, osnivača SF časopisa Amazing Stories. Nagrade Hugo koju je Galactica osvojila i prošle sezone za epizodu „33“ će se dodjeljivati na L.A. Con IV, 64. svjetskoj konvenciji znanstvene fantastike u Anaheimu, California, od 23. do 27. kolovoza.
Datum : 18 Apr 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Prvi BSG roman u kolovozu
Za sve one koji vole čitati koliko i gledati televiziju, stiže dobra vijest. Prvi roman s tematikom Battlestar Galactice naziva „The Cylons' Secret“ će 22.08. izdati Craig Shaw Gardner u suradnji sa Tor Books. Radnja će biti smještena prije Miniserije, a vrtjeti će se oko misteriozna stanice Omega i onog što na njoj pronađu. Dodatno, 3.10. izlazi još jedna BSG knjiga Petera Davida naziva „Sagittarius is Bleeding“.
Datum : 18 Apr 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Prvi detalji epizode "Occupation" [POZOR! SPOILERI!]
Gateworld je objavio prve informacije o premijernoj epizodi treće sezone "Battlestar Galactice" pod naslovom "Occupation".

D'Anna Biers (Lucy Lawless) zaputi se u Proročičin šator kako bi posjetila Selloi Dedonu, krhku, boležljivu staricu. Odmah izađe na vidjelo kako ju Dedona poznaje i, štoviše, zna kako je D'Anna ustvari Cylonka - "Broj Tri". S druge strane, D'Anna nije sigurna zbog čehga je došla u posjet. Razgovarajući s D'Annom, Proročica žvače lišće kamale.

U međuvremenu, u zgradi Cylonskog Ministarstva Planiranja Ellen Tigh vodi ljubav s nepoznatim muškarcem. Istovremeno, Saul Tigh i Andres organiziraju pokret otpora cylonskim okupatorima na Novoj Caprici. Postave bombu i pokušaju je daljinski aktivirati u trenutku prolaska cylonskog oklopnjaka punog humanoidinih Cylona. Bomba isprva ne eksplodira, no nešto kasnije ipak detonira i tako pokretu otpore donese prvu značajniju pobjedu.

Laura Roslin nastavlja raditi kao učiteljica na površini Nove Caprice. Sastavši se u školi, ona i njen bivši savjetnik Tory pregledavaju nekolicinu kriomice snimljenih fotografija cylonskih položaja, pritom pokušavajući identificirati moguće ljude koji surađuju s cylonskim okupatorom. Roslin i Tory žarko iščekuju povratak Adame i Battlestar Galactice.

U međuvremenu, Tigha zarobe Cyloni i odvedu ga u svoj istražni centar. U centru ga dočeka brat Cavil, koji konastatira kako će Tigh s njima ostati duže vrijeme.

Nazad u Proročičinom šatoru, Selloi upozori D'Annu kako je izgubila vjeru u cylonskog boga. Pritom joj otkrije kako zna za D'Anine snove, tvrdeći kako su dotični snovi ustvari poruka od Boga. Proročica konstatira kako D'Anna ima istu manu kao i legendarna Meduza, a koja će ju dovesti do propasti. Konačno, Proročica joj otkrije kako je hibridno dijete Sharon Valerii i Karla C. Agathona živo, i kako se zove Hera.

Snimanje epizode "Occupation" započinje tijekom travnja, a njena premijera najavljena je za listopad.
Datum : 16 Apr 2006 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Galactica osvojila nagradu Peabody
PeabodyKao što ste pročitali u naslovu, BSG je osvojila nagradu Peabody, najprestižniju nagradu koju neka televizijska serija može dobiti, a kojom se priznaje iznimno postignuće i zasluge u područjima radijskog i televizijskog programa. Ova nagrada je utemeljena 1940. na Sveučilištu u Georgiji (SAD), a dobila je ime po filantropu Georgeu Fosteru Peabodyu, zahvaljući čijim sredstvima je to bilo moguće.

Kao dokaz da bilo kakve emisije ne dobivaju ovu vrhunsku nagradu, pogledajte popis dosadašnjih dobitnika. Zanimljivo je da je epizoda The Big Goodbye serije Star Trek: The Next Generation dobila ovu nagradu 1987. godine.

Izvor: GateWorld
Datum : 16 Apr 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti