startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


BSG stripovi izlaze u svibnju
Nulti broj stripa Battlestar GalacticaDynamite Entertainment, tvrtka inače poznata po stripovima Red Sonja i Army of Darkness će u svibnju početi sa izdavanjem stripa o našoj omiljenoj seriji. Počet će sa nultim brojem, čija će cijena biti 25 američkih centi.

Greg Pak, autor stripa, je odao radnju tog nultog broja: "Galactica otkriva preživjele na medicinskom brodu kojeg napadaju Cyloni. Adama sumnja da se radi o još jednoj podvali Cylona. No, Roslin pokazuje na Svete svitke, koji sadrže drevno proročanstvo - Mrtvi će se vratiti u kovčegu vatre."

O samoj priči koja će se provlačiti kroz naredne brojeve stripa je rekao sljedeće: "Otkrit ćemo više o porijeklu Cylona, saznati za podzemnu grupu sabotera koji ne žele da Galactica stigne do Zemlje i pratiti naše junake dok pokušavaju donijeti teške odluke o životu i smrti za vrijeme strašnih kriza."

Isti izdavač će kasnije ove godine početi izdavati i stripove bazirane na originalnoj seriji iz 1978. godine.

Izvor: GateWorld
Datum : 16 Apr 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Blog Rona Moorea - SPOILERI!!!!
Ron Moore je zadnjih dana vrlo vrijedan, stavio je novi unos u svoj blog, u kojem je odgovorio na desetak pitanja fanova. Krenimo redom.

Jedan fan je primijetio da je priča dvostruke finalne epizode Lay Down Your Burdens vrlo slična priči kojom je Tom DeSanto namjeravao nastaviti staru Galacticu, u kojoj se civilna populacija pobunila protiv Adamine potrage za Zemljom i nastanila na planetu, misleći da su sigurni od Cylona. Moore je na to odgovorio da je ideja 100% "uzgojena kod kuce", te da su ovakve sličnosti neizbježne.

Po pitanju Adaminog opuštanja u onih godinu dana koje su protekle pri kraju posljednje epizode, rekao je da je i on čovjek koji nije savršen. Malo pomalo je "spuštao gard", opuštao se i uvjeravao da je opasnost možda stvarno nestala.

Rekao je da ćemo u prvih par epizoda iduće sezone saznati dosta stvari koje su se dogodile u onih godinu dana koje smo "preskočili", kao što je Leejevo debljanje, zašto su Starbuck i Tigh dobri prijatelji, zašto se ona i Lee ne podnose i tako dalje.

Ponovo ćemo vidjeti i Toma Zareka koji je, prema Mooreu, neko vrijeme bio potpredsjednik, no ubrzo se njegov odnos sa Baltarom pogoršao. Kako Tigh nije bio jako viđen u drugoj polovici protekle sezone, imat će više toga za reći u trećoj sezoni.

Posljednje pitanje je odlično - ako Kolonisti bježe kako bi spasili goli život, zašto se toliko brinu oko poštenog tijeka predsjedničkih izbora? Moore je na to odgovorio da bi u suprotnom vojska mogla vrlo lako preuzeti kontrolu, a čiji rezultat smo vidjeli na primjeru Pegasusa i admiralice Cain. Adama jednostavno nije želio krenuti tim putem i rušiti demokraciju.

Naravno, ovo je bila skraćena verzija. Punu verziju pročitajte na Mooreovom blogu.

Izvor: Battlestar blog
Datum : 03 Apr 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Battlestar Galactica i na RTS-u
I Radio Televizija Srbije će prikazivati Battlestar Galacticu, također nekoliko mjeseci nakon otkupa. Iako je HRT obično dosta ispred svih ostalih tv kuća iz bivše države po pitanju SF-a, s neemitiranjem tog žanra gotovo godinu dana (BSG najavljen tek na jesen, a otkupljen još na početku 2006.), to ozbiljno dolazi u pitanje. Gospodo, ugledajte se na kolege iz Srbije...

Dakle ako hvatate RTS nacrtajte se pred televizorom u subotu, 8. travnja u 12:30 h [RTS 2] za prvi dio Miniserije, a 15. travnja u isto vrijeme za drugi dio, te uživajte u seriji koja je redefinirala znanstvenu fantastiku.
Datum : 01 Apr 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Otkazana Battlestar Galactica!
Na sluzbenim stranicama SciFi Channela je osvanula vijest kako se ukida Battlestar Galactica. Razlozi i objasnjenja jos uvijek nisu dani, ali se ovo vjerojatno moze povezati sa premjestanjem Galactice u termin u kojem bi imala jos veću konkurenciju nego ljeti, kada svima dostupne televizije premijerno prikazuju svoje hit serije, te puno losijom gledanoscu nego u ljetnoj polusezoni!
Datum : 01 Apr 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Pregled gledanosti - ljetna polusezona
Druga sezona je počela vrlo uzbudljivo. Epizoda "Scattered" je postigla prosječnu gledanost (dalje u tekstu PG) od 2.6, te potvrdila koliko je finale prve sezone bilo napeto. Sljedeći tjedan nevjerojatna gledanost pada u normalu, pa "Valley of Darkness" biljezi PG od 2.0, kao i epizoda "Fragged" tjedan dana kasnije. Nakon toga blagi pad za "Resistance" s PG od 1.9, ali se Galactica brzo vraca u normalu i biljezi 2.0 s epizodom "The Farm". Nakon toga dva odlična tjedna s PG od 2.1 za "Home, dio 1. & dio 2.“. S epizodom "Final Cut" gledanost blago pada na 2.0, a "Flight of the Phoenix" jos malo tone s PG od 1.9 po kućanstvu. Na stanku se odlazi epizodom "Pegasus" i PG od 2.0.

Prosječna gledanost po kućanstvu tako za proljetnu polusezonu iznosi izvrsnih 2.0, s maksimumom od 2.6 i minimumom od 1.9, pa je Battlestar Galactica najgledanija serija SciFi Channela te je treća sezona sluzbeno potvrđena.

Popis svih gledanosti ljetne polusezone s posebno označenim epizodama koje su osigurale BSG-u da bude najgledanija serija večeri (NSV):

"Scattered" - 2.6 [NSV]
"Valley of Darkness" - 2.0
"Fragged" - 2.0 [NSV]
"Resistance" - 1.9
"The Farm" - 2.0
"Home, Part 1" - 2.1 [NSV]
"Home, Part 2" - 2.1
"Final Cut" - 2.0 [NSV]
"Flight of the Phoenix" - 1.9 [NSV]
"Pegasus" - 2.0 [NSV]
Datum : 01 Apr 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Dva u jednom
3. ožujka epizodom "Lay Down Your Burdens", Battlestar Galactica nije ni skočila ni pala naspram prošlog tjedna, te je zabilježila prosječnu gledanost od 1.8 po kućanstvu. StarGate: SG-1 i StarGate: Atlantis su također zabilježili jednaku gledanost, pa sve tri serije odnose titulu najgledanije večeri SciFi Channela.

10. ožujka finale sezone Battlestar Galactice, epizoda „Lay Down Your Burdens, part II“, je zabilježila blagi uspon naspram prošla dva tjedna, te postigla prosječnu gledanost od 1.9 po kućanstvu. Jednake gledanosti su postigli i StarGate: SG-1 i StarGate: Atlantis, pa drugi tjedan za redom obe serije odnose titulu najgledanije serije večeri SciFi Channela.
Datum : 31 Mar 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti