startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Najmanje, a najbolje...
17. veljače epizodom "The Captain's Hand", Battlestar Galactica je doživjela još jednu lošu večer s prosječnom gledanosti od 1.7 po kućanstvu. Naspram prošlog tjedna to je blagi pad, no i to je bilo dovoljno za titulu najgledanije serije večeri u „konkurenciji“ s posrnulima StarGate: SG-1 i StarGate: Atlantisom.

Izvještaji za reprize više nisu dostupni, a sljedeći tjedan je finale sezone koje će trajati 90 minuta, te se očekuje vrlo visoka gledanost, od 1.9 pa nadalje. Izvještaji za epizode između (Downloaded, Lay Down Your Burdens, part I) također još nisu dostupni.
Datum : 06 Mar 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Moore: "Dosta sa spoilerima!"
Ron Moore se u svom novom zapisu u blogu potužio na veliku količinu spoilera koji svaki tjedan procure prije premijera epizoda. Istaknuo je kako ne želi ograničavati slobodu govora ili nekome nešto zabranjivati, no da je zbilja "neugodno" kada se ovako blizu kraja sezone nešto na čemu se toliko teško radi tako lako upropasti. Sugerirao je da je do sada oklijevao provoditi restriktivnu politiku tv kuće koja efektivno sprječava da toliko materijala "procuri", no da bi se ukoliko se ovako nastavi to moglo promjeniti. S obzirom da je Battlestar Galactica serija čija se radnja zasniva na nepredvidljivosti i iznenađenju, samo se možemo složiti s g. Mooreom.
Datum : 06 Mar 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Ron Moore, iskreno i otvoreno
Osim sjajnim epizodama, Ron Moore je mnoge oduševio svojim novim zapisom u službenom blogu. Upitan o održavanju kvalitete Galactice s obzirom na 20 epizoda po sezoni, naspram 13 od lani, otvoreno je i iskreno priznao kako to nije jedini razlog zbog kojeg su snimali par epizoda koje mu se nisu svidjele u ovoj sezoni, no i da bi lagao kada bi rekao kako to nije povezano. Naglasio je kako postoji velika razlika kada radiš 13 naspram 20 epizoda, pošto se s manjim brojem možeš u potpunosti posvetiti svakoj epizodi i učiniti je posebnom na svoj način, dok s 20 neke epizode jednostavno moraju imati malo razvodnjen ugođaj i radnju, ono po čemu je BSG posebno prepoznatljiv. S obzirom na samokritičnost, teško da će se Galactici dogoditi što se dogodilo recimo ST: Enterpriseu, koji je imao dva prepotentna izvršna producenta koji i dan danas ne shvaćaju zbog čega je to franšiza propala. No, ostavimo se sada Treka.

Moore je upitan i o tome hoće li biti još epizoda povezanih s originalnim BSG-om, na što je odgovorio kako je „Pegasus“ bila epizoda koja se najbolje uklapala u novi koncept, no da se ostale epizode čine preudaljenima da bi se prilagodile. Također, na pitanje kome je Broj Šest na Caprici u Miniseriji rekla „Pitala sam se kada ćeš se pojaviti“ nakon što je otišla od Baltara, Moore je odgovorio kako to još drže otvorenim, te se drže pretpostavke da se sastala s drugim cylonskim humanoidom. Dodao je kako je postojala mogućnost da u epizodi „Epiphanies“ to bude predsjednica Roslin, no da je priča sa Shelly Godfrey u „Six Degrees of Separation“ to onemogućila.

Šećer za kraj je pitanje zašto je Adama zadržao Galacticu kao glavni brod flote, kada je Pegasus očito moćniji i napredniji u svakom pogledu, na što je Moore odgovorio usporedivši Raymonda Spruancea iz 2. svjetskog rata i Williama Adamu. Naime, Spruance je kao zapovjednik V. američke flote često zapovijedao iz USS Indianapolisa, iako je na raspolaganju imao mnogo jače brodove, samo zato što se tamo bolje i ugodnije osjećao, pa je i tako Adama ostao na „svom“ brodu.
Datum : 04 Mar 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

BSG na HRT-u tek najesen?
Prema neslužbenim informacijama koje smo dobili sa HRT-a, nacionalna nam televizija ne planira prikazivati seriju Battlestar Galactica, citiram, "do početka jeseni ili najranije po ljeti". Ne treba posebno podsjećati koliko su se fanovi trudili da dovedu kvalitetan SF na program neke od domaćih televizija, pa je ova vijest još jedan udarac za ljubitelje SF-a u nas.
Datum : 03 Mar 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Prvi rođendan SciFi Centar Foruma!
Prije točno godinu dana SFC Forum je otvoren za javnost, te na današnji dan slavi prvi rođendan. Radi se o najaktivnijem SF forumu u Hrvata, kojeg dnevno posjećuje do 60 registriranih članova i 120 gostiju dnevno. Komentiraju se sve vrste znanstvene fantastike, od papirnatih do televizijskih izdanja, uz jedinstveni odjel o znanosti.

Stoga, ukoliko želite s nama podijeliti nešto o Jean-Luc Picardu, Williamu Adami, Johnu Crichtonu, Jacku O'Neillu, Lukeu Skywalkeru, Johnu Sheridanu i svim ostalim SF likovima, registrirajte se i postanite član, napredujte kroz činove, sudjelujte u forumskim brodovima, postajte i najvažnije, družite se i zabavljajte!
Datum : 27 Feb 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Opet loše...
Napokon je u javnost izašao izvještaj o gledanosti epizode „Sacrifice“, koja je premijerno prikazivana još 10. veljače. Battlestar Galactica je tako opet postigla najmanju prosječnu gledanost po kućanstvu u cijeloj drugoj sezoni, tek 1.8, kao što je bio slučaj i za „Black Market“. Izvještaj za reprize još uvijek nije poznat, no valja uzeti u obzir da se te večeri Galactica, osim s mnogo dostupnijim hit serijama na javnim tv mrežama, natjecala i s otvaranjem Olimpijskih Igara na NBC-u.
Datum : 27 Feb 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti