startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Najava "Lay Down Your Burdens, part I"
Slučajno otkriće nastanjivog planeta stvara rascjep među flotom... kolonizirati, ili nastaviti tražiti Zemlju? Osim najave, procurilo je i par slika epizode "Lay Down Your Burdens, part I", koja će se premijerno prikazivati sljedeći petak.


Datum : 26 Feb 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Pet Saturn nominacija za Galacticu
Akademija znanstvene fantastike, fantasya i horora je objavila popis nominacija za 32. po redu Saturn nagrade. Battlestar Galactica je tako nominirana u serijskoj kategoriji u konkurenciji od 22 druge serije. Prva nominacija je za najbolju seriju u sindikatu / kabelsku seriju, skupa s StarGate: SG-1, StarGate: Atlantis, The Closer, The 4400, te Nip/Tuck.

Jamie Bamber [Lee Adama] i James Callis [Gaius Baltar] su odnijeli drugu i treću nominaciju, te će se međusobno natjecati za nagradu najboljeg sporednog glumca na televiziji. Ostali nominirani su Michael Rosenbaum [Smallville], Terry O'Quinn [Lost], Sam Neill [The Triangle] and Adewale Akinnuoye-Agbaje [Lost].

Katee Sackhoff [Kara Thrace] još prije nominirana za BSG Miniseriju, nominirana je za najbolju sporednu glumicu na televiziji, skupa s Claudiom Black [Stargate SG-1], Catherine Bell [The Triangle], Allison Mack [Smallville], Michelle Rodriguez [Lost] i Ericom Durance [Smallville]. Naposljetku, u kategoriji najbolje televizijsko DVD izdanje Battlestar Galactica je nominirana skupa s Lost, Frankenstein, Smallville, House i Star Trek: Enterprise.

Pomalo je razočaravajuće da Edward James Olmos nije nominiran za najboljeg glumca, no Galactica je ovime pobrala tek dvije nominacije manje od vodećeg Losta, koji nije na kabelskoj televiziji te je dostupan mnogo široj publici. Zanimljivo je i spomenuti da je StarGate: SG-1 pobrao tri nominacije, SG: Atlantis jednu, te su tako serije iz udarnog petka navečer SciFi Channelu donijele 9 od ukupno 11 nominacija. Toliko (9) je ukupno pobrao recimo prvi pratitelj ABC, koji nije kabelska televizija, te to tko zna koji put opravdava najavljene nove sezone Galactice, Atlantisa i StarGate: SG-1. Dodjela Saturn nagrada je 2. svibnja, u Kaliforniji.
Datum : 26 Feb 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Blagi uspon u gledanosti
Pretprosli petak, 3. veljace, Battlestar Galactica je postigla nesto bolju prosjecnu gledanost po kucanstvu naspram proslog tjedna. Tako je nakon tri losa tjedna gledanost i dalje ostala "nisko". Naime, iako je epizoda "Scar" postigla 1.9 i tako skupa sa StarGate: Atlantisom odnijela titulu najgledanije serije veceri, to s obzirom na gledanosti s pocetka godine nije dobar rezultat. Kasnovecernja repriza je postigla 0.6, sto je takodjer mala porast u gledanosti.

Dok cekate da se u javnost lansira izvjestaj o gledanosti epizode "Sacrifice", procitaje recenziju iste na Galactica Centru pod nedavno otvorenom kategorijom - Recenzije. :-)
Datum : 16 Feb 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Finale druge sezone prosireno na 90 minuta + SPOILERI
SciFi Channel je danas najavio da je finalna epizoda druge sezone, Lay Down Your Burdens, drugi dio prosirena i da ce trajati 90 minuta, umjesto uobicajenih 45.

Slijede SPOILERI: Predizborna kampanja ce biti u punom jeku, a misljenja ce se lomiti oko opcije ostajanja na nastanjivom planetu ili nastavka puta prema Zemlji. Cini se da ce se javno mijenje okrenuti prema Baltaru, za kojeg je Roslin sigurna da je cylonski kolaboracionist, a ona ce razmisljati o nekim drasticnim opcijama. Sest i Valerii ce Kolonistima ponuditi mir.
Datum : 15 Feb 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Hasbro izdaje seriju figurica na temu Battlestar Galactice
Ove četiri slike prikazuju najnovije figurice na temu BSG-a, a izdao ih je Hasbro. Klikom ovdje pristupate galeriji slika, gdje se osim Star Wars figurica nalaze i one od Battlestar Galactice. Naravno, dostupne su u puno vecoj razlucivosti. O detaljima cemo vas izvijestiti cim ih saznamo.


Datum : 15 Feb 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Lawless potvrdjena za trecu sezonu
Kao sto smo vec ranije najavili, Lucy Lawless ce se pojaviti u trecoj sezoni Galactice, no sada je to definitivno. Da budemo precizniji, pojavit ce se u 18. epizodi ove sezone, Downloaded (koja je na rasporedu 24. veljace) te u prvih deset epizoda naredne. Naravno, kao i u Final Cut, tumacit ce ulogu novinarke D'anne Biers.
Datum : 15 Feb 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti