startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Moore o technobabbleu u epizodama
Technobabble - kome to treba?U zapisu svojeg bloga od 1. veljace, Ron Moore se osvrnuo na pitanje jednog gledatelja, kojega je zanimalo zasto znamo toliko malo o tehnologiji Galactice, te je li to namjerno tako ucinjeno. Evo i odgovora: "Prilicno je namjeran izbor ne otkriti puno o tehnikalijama Galactice. Djelomicno zato da se izbaci velika količina technobabblea koji uvijek ima tendenciju zagusiti akcijske scene i maknuti dramatičnost iz trenutaka koji bi trebali biti napeti, a djelomično je to nacin ocuvanja fleksibilnosti u smislu pricanja radnje. Sto vise definiramo sposobnosti broda, to se vise ogranicavamo u smislu onoga sto brod moze i ne moze uciniti u odredjenoj situaciji. Sad, ne mozete izbjeci postavljanje nekih parametara kako serija napreduje, pa su nekakve granice dobra stvar za ocuvanje kontinuiteta, ali malo toga cini cuda."

Za one koji nisu sigurni sto je technobabble, neka pogledaju bilo koju epizodu serije Star Trek: Voyager, gorenavedeni pojam cini vise od 50% scenarija vecine epizoda. Salu na stranu, technobabble je tehnoloski zargon koristen u znanstvenofantasticnim serijama kojim su se cesto stvarali i razrjesavali zapleti, bez neke vece dramaturske vrijednosti. Njegovo koristenje je, po misljenju ovog autora, poprimilo apsurdne razmjere u maloprije spomenutoj seriji.
Datum : 09 Feb 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

BSG stripovi uskoro u prodaji
Dynamite Entertaiment objavio je kako, u suradnji sa Studios Consumer Products Group, namjerava izdati seriju stripova baziranih na Izvornoj seriji "Battlestar Galactice". Osim toga, valja napomenuti kako je Dynamite Entertaiment nedavno potpisao ugovor o lansiranju serije stripova baziranih na novoj "Battlestar Galactici". Stripovi bazirani na novoj seriji u prodaji bi se trebali naći u drugoj polovici ove godine, a potpisuje ih crtač stripova Greg Pak.
Datum : 08 Feb 2006 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Najmanja gledanost do sada
Ovaj petak Battlestar Galactica je postigla najmanju prosjecnu gledanost po kucanstvu u cijeloj drugoj sezoni. Tako je nakon dva losa tjedna gledanost i dalje u padu, pa za 1.8 za epizodu „Black Market“ nema izgovora. Repriza je postigla 0.5, a najgledanija serija veceri je StarGate: Atlantis s 1.9, dok je StarGate: SG-1 postigao jednaku gledanost kao i Galactica.

Sadrzaj i recenziju epizode "Black Market" na stranici ocekujte kroz ovaj tjedan, a svoja misljenja s nama mozete podijeliti na Forumu.
Datum : 01 Feb 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Status akcija za otkup kvalitetnog SF-a
Zasigurno je mnogima poznato kako je Star Trek Centar, kroz posljednjih nekoliko mjeseci, pokrenuo niz povezanih akcija za otkup kvalitetnog SF-a na hrvatskim TV postajama. Navedene akcije dio su tradicije našeg sitea, koji je u posljednjih nekoliko godina dao obol otkupu Star Treka, a o čemu možete više saznati u Povijesti akcija za otkup Star Treka.

Po završetku prikazivanja Star Treka na hrvatskom televizijskom prostoru nestalo je kvalitetnih SF serija sa svih hrvatskih nacionalnih postaja. Stoga je STC odlučio pokrenuti za akciju za otkup kvalitetnog SF-a od strane HRT-a predloživši im serije "Stargate SG-1", "Stargate: Atlantis", "Battlestar Galactica" i "Farscape", a navedenu su akciju podržali i ostali hrvatski SF siteovi. Nasreću, peticija na HRT Forumu, koju je potpisalo nekoliko stotina osoba, kao i stotine mailova poslanih na adresu HRT-a rezultirali su otkupom "Battlestar Galactice", čiji termin emitiranja još uvijek nije poznat.

Vođeni idejom kako sve velike hrvatske TV postaje na svome programu stalno imaju barem jednu policijsku, kriminalističku i akcijsku seriju, odlučili smo se proširiti akciju za otkup kvalitetnog SF-a i na RTL i Novu TV. Iako su obje postaje isprva odbijale mogućnost otkupa SF serija, suočene sa velikim interesom gledatelja, odlučile su promjeniti svojem mišljenje. Tako je RTL najavio kako razmišlja o otkupu serije "Stargate SG-1", a konačna odluka o otkupu znati će se krajem veljače. S druge strane, Nova TV, kojoj je predložen otkup serija "Farscape" ili "Babylon 5" ili, pak, nastavak emitiranja "Andromede" (naime, prikazali su samo 1. sezonu dotične serije od njih ukupno pet), nakon nekog vremana je također objavila kako razmišlja o otkupu spomenutih serija.

Međutim, time borba za otkup SF serija nije gotova, već, ustvari, tek počinje. Naime, nakon što smo ih RTL i Novu TV naveli da promjene svoj stav prema otkupu, sada ih je potrebno navesti da ih uistinu i otkupe. Stoga ima šaljite mailove za otkup SF serija i to:

1. RTL-u (za otkup "Stargatea SG-1") na web-urednik@rtl.hr
2. Novoj TV (za otkup "Farscapea", "Babylona 5" ili "Andromede") na press@novatv.hr i novatv@novatv.hr

Osim toga, u tijeku je akcija za dobivanje povoljnog, stabilnog termina emitiranja "Battlestar Galactice" na HRT-u, a kako se ne bi ponovili propusti iz vremena emitiranja Star Treka. Budući da se radi o premijernoj, novoj seriji, koju hvali i publika i kritika stajališta smo kako joj treba dati večernji termin između 20 i 23h na HRT 2, po uzoru na onaj serija "Ekipa za očevid" i "Bez traga". Navedenu inicijativu možete podržati mailom na program@hrt.hr, kao i postanjem na HRT Forumu.
Datum : 30 Jan 2006 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Gledanost nepromijenjena
Epizodom Epiphanies, Battlestar Galactica je ponovo postigla prosječnu gledanost od 1.9 po kućanstvu, a repriza je postigla gledanost od 0.5. To je pad za 0.2 naspram pretprošlog tjedna, te ujedno i najlošija postignuta gledanost u drugoj sezoni. Četiri epizode su do sada zabilježile ovaj rezultat, no i kao takva, Galactica je najgledanija serija večeri.

StarGate: SG-1, koji je prvi prikazan u udarnoj veceri SciFi Channela, zabiljezio je 1.8, kao i StarGate: Atlantis. Obje serije su tako naspram proslog tjedna skocile, a reprize su postigle po 1.0 za SG-1 i 0.8 za Atlantis.
Datum : 26 Jan 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Farscape Centar
Farscape CentarKao treci u nizu nasih pod-siteova posvecenih raznim znanstvenofantasticnim serijama (vrhunskima, usudili bismo se reci), od danas je za javnost sluzbeno otvoren i Farscape Centar, posvecen seriji - pogodili ste - Farscape.

Ne cekajte ni casa, odmah skocite na http://farscape.sfcentar.com i pogledajte sto se nudi na navedenoj adresi!
Datum : 21 Jan 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti