startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Uzasna noc SciFi Channela
Epizodom Resurrection Ship, Part 2, Battlestar Galactica je postigla prosjecnu gledanost od 1.9 po kucanstvu, a repriza je postigla gledanost od 0.6. To je pad za 0.2 naspram prošlog tjedna, pa je epizoda zabilježila najnižu gledanost u sezoni, te se izjednacila s epizodama "Flight of The Phoenix" i "Resistance".

Koliko je popularna Galactica se tako moze najvise osjetiti usporedi li se gledanost s dva StarGatea, koja su emitirana iste veceri. Uzasnu noc SciFi Channela je tako obiljezio Atlantis, s prosjecnom gledanosti od 1.6 po kucanstvu, sto je pad za citavih 0.4, tj. 20% gledateljstva. StarGate: SG-1 je prosao nesto bolje, s prosjecnom gledanosti od 1.7, sto je pad za 0.2 naspram proslog tjedna.
Datum : 21 Jan 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Prve slike epizode Black Market
Procurilo je par slika epizode "Black Market", koja ce se premijerno prikazivati sljedeci petak.


Datum : 21 Jan 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

Jos malo Mooreovog bloga
Izgleda da se Ron Moore doista potrudio odrzavati svoj blog ovih dana (ili mu je jednostavno dosadno). U zapisu od 20. sijecnja je odgovorio na dva pitanja sa sluzbenog foruma (link na forum u prosloj vijesti). Jedno od pitanja se odnosi na to zasto se prema zenskim likovima odnosi sa Sir ("gospodine"), a ne sa "gospodjo". Ukratko, preuzeo je taj "protokol" iz filma Star Trek II: The Wrath of Khan, ali je ipak odlucio da se prema Lauri Roslin obracaju sa "gospodjo Predsjednice", umjesto "gospodine Predsjednice".

Drugo pitanje je puno zanimljivije - imaju li cylonski centurioni svijest i da li se njihova "dusa" i iskustva premjestaju u nova tijela? Odgovor na oba dijela tog pitanja je - ne.

Izvor: Battlestar Galactica Blog
Datum : 21 Jan 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Novi zapis u Mooreovom blogu
Nakon dosta dugo vremena, Ron Moore (kreator i glavni izvrsni producent Galactice) je dodao cak tri nova zapisa u svoj blog.

U prvom govori o uzbuðenju medju osobljem oko pocetka pred-produkcije trece sezone - "Mogu samouvjereno reci kako su svi u staroj borbenoj krstarici prilicno uzbudjeni oko kraja druge sezone i kako pocinjemo trecu. TV-mreza nam je odobrila prve cetiri price, radimo na jos dvije, a ovaj tjedan bih trebao poceti sa pisanjem scenarija prve epizode (ajme!)". Napisao je i kako su svi bili uzbudjeni kod emitiranja finala prve sezone, no bilo ih je strah kako ce gledatelji reagirati na pocetak druge sezone, te da sad ipak imaju vise iskustva sa svime time.

U drugom zapisu je odgovorio na jedno pitanje postavljeno na SciFi Forumu, u vezi ubacivanja CGI-kadrova u epizode, a kako se radi o malo duzem teksu, moci cete ga uskoro procitati u nasoj sekciji sa intervjuima.

U trecem se osvrnuo na zbrku koja je nastala na forumima nakon sto je epizoda Resurrection Ship prerasla u dvodijelnu (isprva je trebala biti jedna epizoda od 45 minuta). Naime, izbila je glasina da ce se zbog toga izbaciti epizoda u kojoj po prvi puta imamo priliku vidjeti stvari iz perspektive Cylona. No, Moore je opovrgnuo te glasine i rekao da cemo doista vidjeti tu epizodu, 18. u drugoj sezoni, zvanu Downloaded. Napomenuo je i da nije izbacena nijedna epizoda, te da je zbog budzeta bio planiran takozvani clip-show, epizoda sa isjeccima iz prijasnjih epizoda, no kako je Resurrection Ship prerasla u dvije epizode, sve je ispalo najbolje.

Izvor: Battlestar Galactica Blog
Datum : 19 Jan 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Lucy Lawless u novim epizodama!
Lucy Lawless, nama najbitnija po ulozi D'anne Biers u epizodi Final Cut (kao i po ulozi Ksene - princeze ratnice wink), tokom vikenda je na svojoj sluzbenoj fan-stranici objavila idući tekst: "Zelim da znate kako cu, osim ako se ne dogodi kakav potres, tsunami ili uragan, vjerojatno odraditi niz od deset epizoda Battlestar Galactice kasnije ove godine. Nije mi navika gostovati u tudjim serijama, no ovoga puta su se obrati radnje i razvoj likova pokazali neodoljivima. To nece smetati mojim ostalim projektima, ali cu vas obavjestavati kako stvari budu napredovale."

Inace, jos odavno je potvrdjeno njezino pojavljivanje u 18. epizodi druge sezone, Downloaded, pa je za pretpostaviti da ce se pojaviti i u posljednjoj (dvodijelnoj) epizodi druge sezone Lay Down Your Burdens te u prvoj polovici trece sezone.

Izvor: Lucy Lawless Fan Club
Datum : 17 Jan 2006 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Porast gledanosti i nove epizode
Opce je poznato da je Battlestar Galactica najgledanija serija SciFi Channela, pa petkom navecer uz StarGate: SG-1 i StarGate: Atlantis uziva poseban status i najbolji termin, oko 22 sata. Da je to zasluzeno svjedoci jos jedan uspon u gledanosti naspram zadnje epizode koja je premijerno isla u rujnu.

Epizodom Resurrection Ship, Part 1, Galactica je postigla prosjecnu gledanost od 2.1 po kucanstvu, a repriza je postigla gledanost od 0.5. Ni dva StarGatea nisu postigla losije rezultate, s gledanosti od 2.0 za Atlantis i 1.9 za SG-1, sto je takodjer odlicna vijest i samo opravdava najavljeno snimanje novih sezona svih triju serija.

Osim gledanosti, objavljeni su naslovi novih epizoda za veljacu. Tako ce se 3. veljace premijerno emitirati epizoda Scar, 10. veljace Sacrifice, 17. veljace The Captain's Hand, te naposljetku 24. veljace Downloaded. Po tom planu finale sezone ce biti 10. ozujka.

Takodjer, ukoliko ste sretnik koji ima mogucnost pracenja SciFi Channela, 7. veljace od 8 ujutro mozete uzivati u maratonu druge sezone, i to od epizode Final Cut sve do Scar. Vise o epizodama procitajte u nasim sadrzajima.
Datum : 12 Jan 2006 | Autor : Dino | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti