startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Edward James Olmos dobio svoj asteroid
"1993 EO" je od sada "5608 Olmos"
NASA je objavila da će zvijezda serije Battlestar Galactica Edward James Olmos dobiti tu čast da se jedan od asteroida nazove njegovim imenom.

Asteroid koji se prije zvao 1993 EO sada će se službeno zvati 5608 Olmos, kao priznaje za glumčevo humanitarno djelovanje.

Prijedlog za imenovanje asteroida dao je astronom Tom H. Burbine, čijom zaslugom je prošle godine glumački veteran Zvjezdanih staza George Takei dobio svoj asteroid.

Izvor: SciFi Wire
Datum : 30 Jan 2008 | Autor : Adriana | Verzija za ispis

Još malo o Caprici
Moore kaže da ga još nisu kontaktirali
Pred desetak dana smo objavili vijest o tome da NBC odnosno SciFi Channel planiraju oživiti prequel BSG-a, Capricu.

Jedan od fanova koji je u akciji "Olovke za medijske mogule" kao nagradu dobio razgovor sa Ronaldom Mooreom se javio urednicima stranice Ain't It Cool News i rekao im da ga je, između ostaloga, upitao i o obnavljanju interesa za Capricom. Moore je izjavio ovo: "Unatoč glasinama, još uvijek se ne zna ništa za Capricu. Nisam još dobio poziv od mreže u vezi toga, a ako stvarno razmišljaju o tome, drže to za sebe."

Podsjećamo vas da je kompletan scenarij za pilot-epizodu napisan još 2006. godine te da eventualan početak produkcije serije uopće ne bi ovisio o štrajku pisaca koji još uvijek traje i čije će se posljedice na američkim televizijama početi osjećati za nekoliko tjedana, kad će se uglavnom prikazati sve do sad snimljene epizode hit-serija kao što su Prison Break (Zakon braće), House, Boston Legal, Simpsoni i tako dalje.

Izvor: Ain't It Cool News
Datum : 30 Jan 2008 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Štrajk ide u prilog Caprici
SciFi Channel ponovo razmatra produkciju prequela Galactice
Američki TV Guide javlja da SciFi Channel razmatra vratiti seriju Caprica u produkciju. Razlog tome je štrajk scenarista, zbog kojeg tv-kuće više ne dobivaju ideje za nove serije.

Potpredsjednik SciFi Channela Mark Stern je izjavio: "Dobio sam poziv od NBC-Universala. Žele da ponovo razmotrimo projekt". Kao što smo svojedobno izvještavali, Caprica se odvija stotinjak godina prije napada Cylona na Dvanaest Kolonija, a prema tadašnjim izjavama Rona Moorea i Davida Eicka, pratila bi oca Williama Adame i bavila se događajima oko stvaranja prvih Cylona. Nakon prvotnog razmatranja, SciFi Channel nije prihvatio ideju, no izgleda da bi nam nužda mogla podariti još barem nekoliko sati BSG-a...

Hvala legsu što nam je skrenuo pozornost na vijest!

Izvor: MovieWeb
Datum : 17 Jan 2008 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Službeno je: Premijera 4. travnja
Donosimo i naslove prvih nekoliko epizoda
SciFi Channel je nedavno objavio da će početi sa emitiranjem prvih deset epizoda četvrte sezone 4. travnja, što je u skladu sa ranijim vijestima o tome koje smo vam donosili. Postojala je i varijanta da počne u ožujku, što je čak pisalo u nekim televizijskim najavama, ali se SciFi ipak odlučio za travanj. Serija se vraća u svoj originalni termin, petkom u 21 sat, umjesto nedjelje.

Podsjećamo vas, treća sezona je bila prebačena u nedjeljni termin kao pokušaj da se poveća gledanost, što se pokazalo propalim pokušajem.

Poznati su naslovi prvih sedam epizoda: He That Believeth In Me (Onaj koji vjeruje u mene), Six of One (Šest od jedan), The Ties That Bind (Poveznice), Escape Velocity (Brzina bijega), Faith (Vjera), Sine Qua Non (Bez čega se ne može), Revelations (Otkrivenja).

Izvori: SyFy Portal, BattlestarWiki
Datum : 12 Jan 2008 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Detaljna najava četvrte sezone
Najbolja najava za četvrtu sezonu do sada, obavezno pogledati
Nedavno je na YouTubeu osvanula petominutna najava za četvrtu sezonu, prožeta sa izjavama glavnih glumaca. Nećemo puno duljiti, samo ćemo citirati E.J. Olmosa: "U ovoj sezoni će biti puno mrtvih, ne bih se čudio da i [Galactica] bude uništena".


Datum : 08 Jan 2008 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Posljednja večera ili D. Mooreov kod
Entertainment Weekly objavio zagonetnu fotografiju sa likovima BSG-a


Na Internetu je nedavno osvanula ova promocijska fotografija za četvrtu sezonu, koja će se naći u izdanju časopisa Entertainment Weekly od 11. siječnja. Naslov članka je "Što predstavlja ova slika? Pokušajte probiti BSG-ov kod". Donosimo vam i cijeli tekst koji se nalazi iznad slike, a koji opisuje likove na slici, počevši sa lijeve strane.

Kažu da slika vrijedi tisuću riječi. Dali smo izvršnom producentu Battlestar Galactice Ronu Mooreu oko 420 da nam kaže što ova slika BSG-ove ekipe u stilu "Posljednje večere" želi natuknuti o četvrtoj sezoni svemirske drame.

1. Predsjednica Laura Roslin (Mary McDonnell) - Za Roslin koja je oboljela od raka, Moore kaže samo ovo: "Pali nešto vrlo važno što ima veze sa zaokretom u radnji na polovici sezone."

2. Natalie (Tricia Helfer) - Nova verzija Cylonke Broj Šest će se pojaviti u ovoj sezoni. Moore objašnjava: "Preuzima poziciju vođe grupe Cylona koji imaju drugačije planove od ostatka."

3. Saul Tigh (Michael Hogan) - Za prvog časnika koji je tek saznao da je Cylon, kaže Moore, "možete i doslovno shvatiti kompoziciju u kojoj Tigh drži jedno oko zatvorenim."

4. Lee Adama (Jamie Bamber) - Zamišljeni (sličan Judi?) bivši pilot je još uvijek u svojem civilnom odijelu. "Ne vraća se na letačku dužnost", kaže Moore.

5. Gaius Baltar (James Callis) i Broj Šest (Tricia Helfer) - Iako se činilo da je Baltar na putu spasenja, "priča zapravo nije o tome", kaže Moore. "Baltarova Šest je objavila da donosi evanđelje o [Cylonskom] jedinom pravom bogu, pa se činilo prirodnim da ona bude u sredini slike".

6. Kara "Starbuck" Thrace (Katee Sackhoff) i Samuel Anders (Michael Trucco) - Navodno mrtva Starbuck se vratila istovremeno kad je njezin muž Anders otkrio da je Cylon. To im komplicira vezu? "Komplicira", kaže Moore, "ali primijetite da jedini koji prihvaća Starbuck je Anders".

7. Galen "Šef" Tyrol (Aaron Douglas) - "Šefu nije ugodno ove sezone", govori Moore o tome kako se Tyrol nosi sa otkrićem da je i on prokleti toster. Njegovo dijete sa kolegicom Cally je drugi ljudsko-cylonski hibrid pa "bi se nož u njegovoj ruci trebao promatrati u tom kontekstu".

8. Sharon "Athena" Valerii (Grace Park) i Karl "Helo" Agathon (Tahmoh Penikett) - Ovaj ne-sveti ljudsko-cylonski par sa oprezom gleda prema nekome sa druge strane stola, no Moore ne želi reći prema kome: "Osoba prema kojoj gledaju definitivno reagira na to".

9. William Adama (Edward James Olmos) - Iako su admiral i predsjednica najudaljeniji na slici, kaže Moore, "također su i okrenuti jedno prema drugome".

10. Lik koji nedostaje - Netko je doista odsutan od stola, priznaje Moore: "Nismo još otkrili posljednjeg [nepoznatog] Cylona". Znači li to da nitko od ljudi za stolom nije posljednji Cylon? Moore se smije. "To ste prilično brzo izjavili. To stvarno nisam želio odati".

Napomenimo još da na slici piše kako emitiranje počinje 4. travnja, a ne u ožujku kao što smo prethodno najavljivali. Cijelu sliku u punoj veličini (2324x1584 piksela) možete vidjeti ovdje.
Datum : 06 Jan 2008 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti