startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Razor: Mini-epizoda broj 7
Posljednja mini-epizoda
Pogledajte posljednji, sedmi nastavak Razorovih flashbackova, u kojima mladi William Adama saznaje da su Cyloni potpisali primirje (nakon što su dovršili rad na svojem tajnom oružju), nakon čega se radnja seli 40 godina u budućnost, gdje zapovjednik Adama gleda stare centurione u muzeju na Galactici.


Datum : 26 Nov 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Razor: Mini-epizoda broj 6
Adama pokušava spasiti zarobljene
Sa laganim zakašnjenjem vam donosimo pretposljednju i posljednju mini-epizodu koje su prethodile Razoru. U šestoj epizodi, Adama pokušava spasiti nekolicinu ljudi zatočenih u cylonskom postrojenju, no prisiljen je pobjeći...


Datum : 26 Nov 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Forbes i Jacobsen o Razoru
I Graham Beckel oduševljen povratkom Pegasusa
U nedavnom intervjuu za TV Guide, protagonistice jučer emitiranog filma Razor osvrnule su se na svoje uloge.

Michelle Forbes (admiralica Cain) rekla je da se "poput BSG-a, ni Razor ne zafrkava. Udari te sa tim teškim moralnim pitanjima i onda na njih ne odgovori jer odgovori na to ne postoje". Nastavila je o seriji: "Nakon što su me ubili, postala sam veliki obožavatelj serije i vratila se sa velikim poštovanjem i malo postiđena. Pitala sam svih na setu tko je posljednji, dvanaesti Cylon, recite mi!", no odgovor nije dobila.

Stephanie Jacobsen je spomenula koliko joj je teško bilo glumiti Kendru Shaw: "Ovo je tako teško, jer sam ja stvarno dobra, suosjećajna osoba. Jedini način na koji sam uspjela odraditi ulogu je bio taj da ostanem usredotočena na Kendrin cilj spašavanja čovječanstva. No, bolje ovo nego nositi haljinu sa cvjetnim uzorkom i glumiti nečiju nadurenu i plačljivu djevojku", dodala je uz smijeh, "Bila bih sretna da imam priliku glumiti ovakav lik godinama".

I Graham Beckel, čiji je lik pukovnika Jacka Fiska također stradao nedugo nakon Cainice je bio oduševljen kad je saznao da će se vratiti - "Moj sin je pročitao na Internetu da ću ponovo glumiti Fiska, na što sam pomislio 'Nema šanse!', no eto, par dana kasnije sam primio poziv. Mislim da će publika podivljati za ovime."

Produžena verzija Razora na DVD-u će stići u trgovine 4. prosinca. Ronald Moore je dodao i da "ima još nekoliko komadića priče BSG-a koji bi se na sličan način dali proširiti", na što se osvrnula Michelle Forbes: "Jednako sam potištena kao i svi ostali što se bližimo kraju. Shvaćam koncept odlaska na vrhuncu slave, ali se nadam da ovaj svemir neće time i zaršiti. Ima još toliko priča za ispričati".

Izvor: TV Guide
Datum : 25 Nov 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Pojačanje za Rona Moorea
Fanovi došli u pomoć piscima u štrajku
Na peti dan štrajka scenarista, grupa fanova BSG-a odlučila je pridružiti se prosvjedu, pa su usput snimili i ovaj četverominutni video.


Datum : 22 Nov 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Moore: Produkcija zustavljena
RDM kaže da je spreman nikad ne ispričati priču do kraja
Na blogu Ronalda Moorea je u subotu osvanuo post vezan za snimanje zadnjih kadrova Galactice za koje su imali napisan scenarij. Prenosimo ga u cjelosti.

Jučer kasno navečer snimljena je epizoda 413, još nije poznato kada će se nastaviti snimanje. Nema više scenarija. Moje uredsko osoblje je otpušteno. Moji glumci su udaljeni sa snimanja bez plaće. Odbijam povjerovati da nećemo završiti. Da se nećemo vratiti i snimiti finale naše priče, ali znam te prihvaćam i taj mogući rasplet situacije. Štrajk je poticaj za mnoge od nas u ovom poslu. Štrajk doslovno stavlja sve do čega nam je stalo na kocku (iako na kratko vrijeme) te utječe na sve što mi smatramo bitnim.

Pisci dosta razgovaraju o štrajku, o razlozima zašto smo vani na prvoj liniji, također ima govora o našim osjećajima kao pisaca i stječenim iskustvima u ovom poslu. Prošla su zanimljiva tri tjedna. U kontaktu sam sa više pisaca u ovih par tjedana nego što bih bio u par mjeseci. Koji su optimistični i solidarni sa štrajkašima te se dive mojoj ustrajnosti.

Galactica se vraća, to vam hebeno obećajem. Ali također sam spreman ostatak priče ostaviti na svojem stolu i riskirati da se nikada ne otkrije, kao potpora štrajku. Kao što Adama kaže, "Donosiš svoje izbore i onda moraš živjeti sa njima."

Ipak... To je igra sa velikim ulozima...
, završava Moore svoj zapis.

Izvor: RonDMoore.com
Datum : 19 Nov 2007 | Autor : Adriana | Verzija za ispis

Ron Moore o štrajku scenarista
Glavni čovjek BSG-a prosvjedovao ispred Disneyjevih studija sa kolegama
Eric Goldman sa stranice IGN.com je nedavno otišao ispred studija Walt Disney gdje su članovi američkog sindikata scenarista prosvjedovali, a među njima je bio i Ron Moore, glavni producent Galactice.

Rekao je da je ovaj štrajk pokrenut radi Interneta, zbog toga jer pisci nisu bili plaćeni za materijale koje pišu, a čiji je sadržaj bio prikazan na Internetu. Kao primjer navodi prošlogodišnju web-seriju Resistance, za koju mu studio isprva nije želio platiti ništa, tvrdeći da se radi o promotivnom materijalu. Moore je taj prijedlog odbacio, ali je ipak napravio webizode. Nakon dosta natezanja, studio je ipak pristao platiti svima koji su sudjelovali u projektu. No, dio kompromisa je bio da studio ima potpuna prava na web-seriju te da je smije koristiti na koji god način želi. To iskustvo je Mooreu pomoglo da shvati u čemu je problem.

Moorea je, kao i većinu njegovih kolega pisaca, jako zasmetalo to što veliki studiji pokušavaju materijale pogurati kao "promotivne, čak i u onim slučajevima kada ti materijali imaju vlastite sponzore i oglašivače." Nadodao je, "kada se radi o promtivnom materijalu nas pisce mogu natjerati da pišemo bez da nam plate za uložen trud. I jednoj i drugoj strani je u interesu da riješe ove probleme jer štrajk nije od koristi. Mislim da će im [studijima, op.a.] postati jasno da moraju riješiti taj problem."

Što se tiče utjecaja štrajka na četvrtu sezonu, snimit će se 10 nastavaka, kako je SciFi Channel i zamislio, što će se i emitirati po rasporedu, od travnja, dok za preostalih 10 posljednjih nije ništa sigurno.

Moore je također potvrdio da pauza u snimanju neće biti problem za okupljanje glumaca jer su svi željni privesti seriju kraju. Iako scenariji nisu napisani, okvirna priča je tu i znaju u kom smjeru serija ide.

Moore je trebao režirati jedan nastavak koji se, ironično, trebao početi snimati idući tjedan, ali za sada ništa od snimanja i režiranja tog nastavka. Glumci također podupiru štrajk pisaca, jer ova situacija utječe na sve pisce, glumce i redatelje.

Hvala kolegici Adriani za tekst ove vijesti!

Izvor: IGN.com
Datum : 10 Nov 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti