startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Može li Adama vjerovati Starbuckici? [OGROMNI SPOILERI]
Novosti o sadržaju četvrte sezone
Kara Thrace vraća se iz mrtvih u finalu treće sezone Galactice, tvrdeći Apollu kako ne samo da zna gdje se nalazi Zemlja, već je i bila tamo.

Ljudi znaju samo za jednu vrstu koja može umrijeti i potom ponovno oživjeti, a to sigurno nisu ljudi. Stoga će se Starbuck na Galactici morati suočiti sa oružjem uperenim u sebe te zatvorskim rešetkama. "Možete zamisliti kako će se osjećati časnici kada vide Starbuckino uskrsnuće", izvor je rekao SyFy Portalu. "Bit će im gotovo nemoguće vjerovati njenim motivima, no postupno će joj morati početi vjerovati ako žele ikad pronaći Zemlju."

Admiral Adama odluči kako ipak treba Starbuck, te je pošalje na misiju u potragu za Zemlju, na tajanstveni brod Demetrius, o kojem nije mnogo poznato, kao ni o njegovoj ulozi u četvrtoj sezoni. Adama se pritom suočava sa teškom dvojbom oko toga treba li vjerovati Starbuck ili je držati u pritvoru. Kako bi raščistio um odveze se u lovcu i pretvori asteroidsko polje u prašinu. "To je nešto što Olmos želi učiniti već nekoliko sezona", rekao je izvor. "Kad već prikazujemo mlađu verziju Adame u lovcu u Razoru, onda možemo i glavnu zvijezdu."

Sve što Kara radi poznato je samo vođi flote, pošto Adama ne može povjeriti cijeloj floti ono što zna. Pa ipak, Kara bi mogla odgovoriti na mnoštvo pitanja o tome što će Kolonijalci pronaći kad dostignu Zemlju.

Michael Ausiello iz TV Guidea objavio je nedavni mogući spoiler, rekavši kako kolonijalni spisi prikazuju naziv "Zemlje" kao "Cylon". Ovo nije potvrđeno kod SciFi Channela niti NBC Universala, pa spoiler smatrajte glasinom.
Datum : 06 Aug 2007 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

Povratak popularnog lika [SPOILERI]
Novosti o četvrtoj sezoni
Nedostaje vam Romo Lampkin? Tvorci serije nastoje pozvati Marka Shepparda natrag u seriju, koji je utjelovio popularnog odvjetnika krajem treće sezone, branitelja Gaiusa Baltara. Lampkinovo pojavljivanje u seriji trebalo je biti kratkotrajno, no moguće je kako su iznimno pozitivne reakcije fanove doprinijele Sheppardovom povratku.

To nije jedina stvar kojoj se fanovi mogu radovati u četvrtoj sezoni. Starbuck se možda vraća iz mrtvih, no Katee Sackhoff neće glumiti istog lika na kojeg smo navikli tokom tri sezone Galactice. Sackhoff je rekla fanovima kako će njen lik imati trenutke spokoja, i bit će na višoj razini emocija nego prije. Sve će to, naravno, utjecati na sukob Adama-Starbuck (nije jasno da li je riječ o Williamu ili Leeju), pogotovo u prvoj epizodi sezone.

Na pitanje o tome kada će fanovi konačno saznati tko je peti i konačni Cylon, izvršni producent Ronald D. Moore komentira kako bi se navedeni mogao otkriti tek u finalu serije. Preostaje nam samo strpljivo čekati.
Datum : 31 Jul 2007 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

Kamo Ron Moore, tamo i Nana Visitor
Naravno - na snimanje novih epizoda BSG-a
Iako previše toga nije obznanjeno, na službenim stranicama Nane Visitor (inače fanovima znanstvene fantastike najbolje poznatoj kao Kira iz Star Trek: Deep Space Nine) danas je objavljena vijest koja kaže da će se gospođa Visitor idućeg tjedna zaputiti prema Vancouveru gdje će gostovati u "barem jednoj" epizodi Galactice.

Kad već izvještavamo o njoj, recimo i da joj je ovaj četvrtak bio 50. rođendan - želimo joj sve najbolje.

Izvor: NanaVision.com
Datum : 28 Jul 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Nominacije za Emmyje
Galactica konkurira za četiri Emmyja
Nedavno su objavljene nominacije za nagrade Emmy - ove godine se može reći da su znanstveno-fantastične serije pokupile popriličan broj nominacija. Predvodi ih Heroes sa čak osam nominacija, slijedi Lost sa šest, Galactica sa četiri, The Lost Room sa dvije te Eureka sa jednom.

Galactica je nominirana u sljedećim kategorijama: Najbolji scenarij za dramsku seriju (Occupation/Precipice, Ronald Moore), Najbolja režija u dramskoj seriji (Exodus, drugi dio, Felix Alcala), Najbolji specijalni efekti (Exodus, drugi dio, Gary Hutzel i ostali) te Najbolji zvuk (Exodus, drugi dio, Jack Levy i ostali).

Svečanost dodjele nagrada će se održati u Los Angelesu 16. rujna.
Datum : 26 Jul 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Što nas čeka u budućnosti?
Moore i Eick o četvrtoj sezoni, Razoru i Caprici
Najnoviji broj časopisa Starburst objavio je ekskluzivni intervju sa producentima BSG-a Ronaldom D. Mooreom i Davidom Eickom.

Najveće otkriće finala treće sezone bilo je saznanje da su određeni cijenjeni članovi posade Cyloni. "Oni su još uvijek isti ljudi", rekao je Moore. "Nisu se odjednom pretvorili u robote. Vidjet ćemo razvoj tog trenutka u kojem pokušavaju shvatiti što to za njih znači. Kada smo trebali izabrati naše ljudske Cylone, vrlo brzo smo se odlučili upravo za ova četiri lika, iz raznih razloga, te ih planiramo poslati u zanimljive smjerove".

Eick je rado spomenuo nekoliko detalja o nadolazećem TV filmu o Pegasusu, Razoru, koji će se premijerno emitirati ujesen. "Radnja nudi više informacija o tom brodu. Svjedočit ćemo događajima koji su se odvijali tijekom originalnog cylonskog napada na Dvanaest kolonija. Također ćemo prikazati što se dogodilo nakon Caininog ubojstva i za vrijeme dok je Pegasus još bio dijelom odbjegle flote."

Upitan o tome misli li da će flota konačno stići na sigurnu Zemlju, Eick je vrlo malo odao. "Ne želim biti isključiv u vezi toga", odgovorio je Eick, "no serija je oduvijek bila o potrazi za Zemljom, pa bi bilo nezadovoljavajuće da se ne stigne na Zemlju, verziju Zemlje, ili da bar netko ne uzvikne 'Zemlja!'. Stoga će to sigurno biti ubačeno u radnju.

Na pitanje o Caprici kao spin-offu serije, čija se ideja pojavila krajem druge sezone Galactice, Moore je odgovorio: "Ne mislim kako je još itko projekt proglasio mrtvim. I dalje se nadamo da će postojati prilika za snimanje, pošto ne želimo samo privući zanimanje fanova Galactice, već i posve novu publiku jer je to vrlo drugačiji tip serije, s naglaskom na mitologiju."
Datum : 26 Jul 2007 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

Sackhoff gotovo napustila "Bionic Woman"
Plus: O svojoj ulozi i smrti u "Galactici"
Katee Sackhoff je potpisala ugovor za Bionic Woman kojim će nastaviti svoju gostujuću ulogu iz pilota serije. Hollywood Reporter naziva dogovor onime "u posljednji čas", nadalje izvještavajući kako je Sackhoff gotovo napustila seriju u potpunosti radi obaveza na BSG-u. Sackhoff će utjeloviti Sarah, "lošu" bioničku ženu koja se bori protiv Jamie Sommers, a igra je Michelle Ryan. Sackhoff je postala dijelom glumačke ekipe zahvaljujući Davidu Eicku, izvršnom producentu obje serije.

Komentirajući nadolazeću završnu sezonu Galactice, Sackhoff već zaključuje što se sprema njenom liku, no, kao i sami fanovi, ne zna puno toga o svome povratku. "Koliko ja znam, upravo sam počela ponovno igrati Starbuckicu", rekla je fanovima i novinarima na konvenciji Polaris u Torontu. "Ne znam je li živa ili mrtva, ili pak samo utvara."

Sackhoff je dodala kako čak niti ne zna tko je posljednji Cylon, te da ne očekuje kako će joj to producenti reći, nakon onog što se dogodilo prošle sezone kada je glavna stvar bila da li je Starbuck živa. "Znaju kako sam bijesna bila prošli put kada je trebalo čuvati tajnu", rekla je. "Neće to ponovno učiniti."

Glumiti kako napušta seriju - čak i glumačkim kolegama te produkciji - bilo je teško za Sackhoff, no to je odradila vrlo vjerno. Upravo zbog toga Edward James Olmos obavio je ljutit telefonski poziv. "Eddie je poludio i nazvao Davida Eicka, te rekao kako mu je bolje da se ne pojavi ili će ga udariti u facu", Sackhoff je opisala. "Dodao je kako je to zaista nepravedno."

Sackhoff je provela dane puštajući suze na snimanju kada se pročulo o njenom odlasku, no Eick joj je kasnije rekao da je možda ipak malo pretjerano. "Rekao mi je, 'zaista si uzrujala ljude.' Šest mjeseci ranije obavijestio me o onome što moram prodati, pa sam to i prodala. Glumica sam."

Sada kada se Starbuckica vratila, četvrta sezona započet će fokusirana upravo na nju i na pitanje kako je mogla preživjeti. "Očigledno je da je, kada se ona vratila, prva misao svakome bila 'ona je Cylon'", Sackhoff objašnjava. "A što se radi sa Cylonima? Dobrodošli su, dočekaju ih širokih ruku. Moj lik prolazi kroz štošta. Naučit će tko zaista brine o njoj, i do osme epizode imat će neočekivane saveznike."
Datum : 20 Jul 2007 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti