startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


Novi sadržaji i prije Razora
SciFi Channel odlučio prikazivati mini-epizode u periodu prije premijere filma
SciFi Channel je odlučio poduzeti korak sličan prošlogodišnjem kako bi gledateljima skratili čekanje do premijere filma Razor u studenome. Kao što je onima koji prate našu stranicu i vijesti poznato, tijekom rujna i listopada prošle godine su se na stranicama gorespomenute televizijske kuće mogle tjedno pratiti web-epizode Resistance koje su poslužile kao uvod u treću sezonu.

Ove godine nas čeka nešto slično. SciFi namjerava s početkom u listopadu tokom osam tjedana emitirati mini-epizode koje bi poslužile kao najava za nadolazeći film. Trajat će oko tri minute, a bavit će se danima Prvog cylonskog rata, mladim Williamom Adamom kao lovačkim pilotom te njegovim otkrićem nekog oružja, što će poslužiti kao uvod u sam tv-film.

Same epizode su zapravo dio filma, no izbačene su jer zbog prevelikog trajanja nisu stale, a bit će uključene u integralnu verziju filma koji će ubrzo nakon emitiranja na televiziji izaći i na DVD-u.

Izvor: SyFy Portal
Datum : 16 Jul 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Detalji o Razoru [SPOILERI]
Što možemo očekivati u nadolazećem TV filmu?
Već je poznato kako će se nadolazeći televizijski film Razor fokusirati na cylonske napade iz gledišta Pegasusa, uz nekoliko događaja koji su se odvijali na brodu, a dosad su samo bili spomenuti. Razor neće biti tipična flashback epizoda. Spojit će čari originalne serije iz 70-ih sa novom obradom BSG-a, te time pobuditi još veću neizvjesnost gledateljstva o tome što nas čeka u četvrtoj sezoni.

Michelle Forbes ponovit će svoju ulogu hladnokrvne admiralice Cain, i pritom dokazati da njeno ponašanje nije samo posljedica cylonskog uništenja gotovo cijele ljudske vrste. Cain se bori s vlastitim demonima, od kojih se jedan proteže sve do izvornog Cylonskog rata od prije 40 godina, kada su joj roditelje pobili živi strojevi, te je morala napustiti svoju mlađu sestru kako bi spasila sebe.

No najveća tajna otkriva se vrlo brzo - sve dok je Ginu, verziju Broja šest, smatrala ljudskim bićem, Cain i ona bile su vrlo, vrlo bliske. Zapravo, bile su ljubavnice. "To nije ubačeno samo tako, bez razloga", tvrdi izvor. "Ljubav između Cain i Gine postavlja dramatičnu atmosferu izdaje. Otkrivanje neprijatelja u ljubavniku možda nije nova stvar, ali ovo je prikazano iz nove perspektive."

Glasine govore kako će izvorni cylonski modeli iz 70-ih imati kameo ulogu u filmu, no drugi izvor kaže da to nije istina; originalni modeli bit će mnogo češće prikazani nego nova verzija modela, uvedena u miniseriji iz 2003. godine. "Vidjet ćemo ih u početku kada se prisjećamo izvornog Cylonskog rata", kaže izvor, "no posada će također imati priliku obračunati se sa par njih".
Datum : 23 Jun 2007 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

Naše gore list ponovno hara
Steve Bačić u Razoru i Galactici
Nakon što je nedavno objavljeno kako će naš Steve Bačić reprizirati svoju ulogu Camulusa u nadolazećem Stargate SG-1 filmu Stargate: Continuum, ovih je dana izašla informacija kako će Steve nastupiti i u nadolazećem Battlestar Galactica filmu Razor.

Naime, Steve će u Razoru, ali i u drugoj epizodi četvrte sezone Galactice, utjeloviti prvog časnika Battlestar Pegasusa, pukovnika Jurgena Belzena. Podsjetimo, u nedavnom ekskluzivnom intervjuu za Crogate, Steve je izjavio kako bi jako volio nastupiti u Galactici jer mu se jako sviđa stil serije.

Hvala legsu na informaciji.
Datum : 22 Jun 2007 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

DVD kompleti Galactice u izdanju Slobodne Dalmacije
Na svim kioscima
U poplavi raznih DVD izdanja na našim kioscima bilo je samo pitanje vremena kad će neka naša novinska kuća krenuti sa prodajom DVD kompleta Battlestar Galactice. Ovaj odličan potez napravila je Slobodna Dalmacija u suradnji s Continental filmom. DVD-i će izlaziti svaki četvrtak počevši od jučer, a cijena im je 49,00kn.

Slobodna je odlučila prvo plasirati prvu sezonu, na ukupno tri DVD-a, a poslije nje u prodaji će se naći i miniserija. Inače, na svakom DVD-u nalaze se četiri epizode serije.
Datum : 22 Jun 2007 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Izvještaj o stanju radova na izgradnji SFC-a
Istinita priča iz Zemlje čudesa
Davno, davno, u jednoj šumici živjela su malena bića, a zvali su se Štrumpfo...pardon...ovo je sasvim druga priča, čiji nastavak slijedi nakon gotovo godinu dana. Naime, toliko je vremena manje-više prošlo od zadnjeg izvještanja o izgradnji SF Centra. Otada se dogodilo mnogo toga, neki su siteovi promjenili dizajn, neki ga još uvijek čekaju (PapaŠtrumpf, ima li još puuunoo? ), neki su dobili gomilu novih članaka, dok su drugi siteovi napokon zaživjeli. I kao šlag na kraju,forum. je prekjučer dobio novo lice (koje je doduše još uvijek na tretmanu kod Glumičića ). Pa krenimo redom:


1. Star Trek Centar

Iako bi se običnom promatraču moglo učiniti da se u zadnje vrijeme nismo maknuli s mrtve točke (s izuzetkom svima vidljivih vijesti), nešto se ipak iza brda valja. Naime, kroz proteklih godinu dana, a posebice otkada smo prešli na novi server (i otkad su nam se dogodila veselja sa dijakritičkim znakovima), svi članci su prebačeni na novi engine. Osim toga, dodano je i novih stotinjak članaka pa se tako njihov broj popeo na impozantnih 2664 članka. Jedino što nam preostaje jest novi dizajn kojega naš kapetan Picard upravo dovršava zajedno sa Benjaminom Siskom u science labu na DS9 i čije se lansiranje očekuje uskoro. Naravno, i dalje pišemo nove članke. Trenutno su u điru članci o planetima, pa ako imate volje i želje za pisanjem obratite nam se s povjerenjem, čekamo vas.

2. Crogate

Ove je godine Crogate doživio pravi mali procvat. Prvo je dobio tamni dizajn, da bi nedavno dobio novi, plavi Atlantis dizajn. No, to nije sve, jer smo na site uploadali oko osamdesetak novih članaka, i to većinom detaljnih sadržaja epizoda. Trenutno dodajemo slike uz članke, ali i pišemo nove pa bi u skoroj budućnosti Crogate mogao postati čvrsti br. 2 po broju članaka na SFC-u, odmah iza Star Trek Centra. Naravno, i ovdje vrijedi poziv novim piscima članaka, ornima zaprljati se do laktova.

3. Galactica Centar

Rezultat je minucioznog rada našeg dragog forumskog admina Gaiusa Čopa, koji pažljivo upravlja svim detaljčićima na siteu. Iako site kroz proteklih godinu dana nije dobio previše članaka, oni koji su uploadani iznimno su kvalitetni, a posebnu pažnju valja posvetiti recenzijama koje su djelo našeg Ranka. Ne treba ni spominjati kako i ovdje vrijedi poziv piscima da se jave, jer nam netko treba dovršiti sadržaje treće sezone, neka dobra dušica.

4. Farscape Centar

Pod budnim okom mladog dominara Rygela, FSC je dobio novi dizajn, ali i određen broj novih članaka. Osim toga, nedavno je obavljeno proširenje ključnih članaka, gdje posebice valja izdvojiti opširnije životopise likova. Ako želite ući u hynerijansku lopovsku org...pardon...u probrano društvo FSC suradnike, javite se uredniku, dominaru Rygelu.

5. Space: Above and Beyond Centar

Najmlađi je član SFC ringa, posvećen kultnoj SF seriji Svemirski marinci. Site je gotovo dovršen što se članaka tiče. Trenutno ih broji 98, a u budućnosti se moža ipak pojavi određen broj novih članaka, ovisno o slobodnim terminima (kad nije u lovu) našeg Talosa, urednika S:AaB Centra. Naravno, ako imate neku cool ideju o unaprijeđenju sitea svakako nam javite.

6. Svemir.hr

Ovaj bi site trebao niknuti nakon što kolega Africa napiše jubilarni miljunti članak za site. Šalu na stranu, site bi trebao niknuti svaki čas, a velike su šanse da ćemo ga vidjeti online do kraja ljeta. Kolegi Africi, zaduženom za ovaj kapitalni projekt, svaka je pomoć dobrodošla, posebice kad je u pitanju pisanje divovskih članaka o gotovo nepoznatim lansirnim rampama u zabačenim vrletima Sibira, posebice o onima u blizini Vladivostoka. dakle, svi vi koji želite poći tamo gdje još nitko nije kročio, pisati o svemirskim istraživanjima i svemiru općenito svakako nam se javite.

6. TARDIS Centar

Naša draga Chrisette, glavna moderatorica na forumu i velika zaljubljenica u telefonske govornice, voditeljica je ovog projekta. Svi koji volite šašavog Doktora i njegove pustolovine, svakako se javite Kris, koja će vas potom nježno zatrpati gomilom materijala za pisanje.

7. Firefly Centar

Na njemu trenutno radi naš Defiant i za očekivati da da ćemo ovaj site vidjeti veoma brzo, tko zna, možda za koji mjesec. Trenutno je napisan određen broj kvalitetnih članaka, a koga zanima neka se javi na bojni most...pardon...kolegi Defiantu. Pomoć pri pisanju članaka svakako je dobrodošla.

8. Bond, James Bond Centar

Sa trenutno napisanih nekoliko desetaka članaka i dizajnom koji se niti ne nazire, ovo je najmlađi projekt u okviru SFC-a. Trenutno smo malo u zastoju zbog mnogobrojnih obveza, no svi koji volite Jamesa možete nam se u svakom trenutku javiti ukoliko imate želju za pisanjem. Samo tražite moju malenkost.

Eto, nadam se kako nisam bio dosadan sa ovolikim trabunjanjem, s nadom kako vam je bili zabavno čitati gornje retke. Ukoliko želite raditi na izgradnji SFC-a slobodno nas posjetite na našem forumu. Nadam se kako do slijedećeg izvješća neće proteći ovoliko dugo.

Živite i jedite dugo i uspješno. Pozdravljaju vas urednici SFC-a i svih mu pripadajućih stranica, te pisac ovih redaka, vaš Miroslav.
Datum : 15 Jun 2007 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Povratak "tostera" iz Originalne serije
"By Your Command"
Prema zasada neslužbenim informacijama proisteklima od fanova koji su prisustvovali projekciji BSG specijala sa isječcima iz nadolazećih epizoda i TV filma, prikazanom u multipleksu Arclight Cinemas u Hollywoodu, u 4. sezoni možemo očekivati povratak slavnih "tostera" iz Originalne serije. Za one koji nisu gledali Originalnu seriju, riječ je o metalnim vitezovima, obučenima u sjajne oklope, naoružanima puškama i mačevima, prepoznatljivima po frazi "Na zapovijed" (engl. "By Your Command"). Još uvijek nije poznato hoćemo li ih vidjeti u akciji ili u nekom muzeju (kao što je to bio slučaj sa jednim od njih u miniseriji).

U razgovoru za SYFyPortal jedan od fanova, po imenu Greg Cotten, otkrio je kako je u sklopu najave TV filma uistinu prikazana glava jednog starog cylonskog modela, no tek kao muzejski izložak istovjetan onome u miniseriji. Međutim, druga dva izvora potvrdila su kako će se u 4. sezoni uistinu pojaviti živi stari modeli, koji će se kretati i komunicirati.

Dodatni element koji daje naslutiti kako ćemo u TV filmu uistinu vidjeti stare modele jest informacija kako će film sadržavati nekoliko flashbackova na prvi rat između ljudi i Cylona koji se zbio prije 40 godina. Prema nedavnim informacijama premijera Razora na Sci-Fi Channelu zakazana je za studeni, dok bi četvrta sezona trebala početi ili u siječnju ili u veljači.
Datum : 09 Jun 2007 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


2 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti