startrek.sfcentar.com | svemir.org | stargate.sfcentar.com | farscape.sfcentar.com | saab.sfcentar.com | forum.sfcentar.com

 


HRT-ov novi "brilijantni" potez
Galactica se seli na nedjelju u 9:30
Nakon brilijantnog poteza i otkupa treće sezone (koja je, podsjećamo vas, tek pred dva mjeseca završila sa premijernim emitiranjem na SciFi Channelu), HRT-ovo programsko uredništvo je povuklo proporcionalno loš potez. Naime, nakon vrlo dobrog termina srijedom iza 22:30, u kojem smo odgledali prve dvije sezone serije, Galactica se seli u nedjeljni termin u 9:30 sati (da ne bude zabune, 9:30 ujutro).

Ako ovaj termin ostane, još ovu srijedu (6. lipnja) ćemo pogledati drugu epizodu, Precipice u 22:55, a Exodus, prvi dio slijedi odmah u nedjelju, 10. lipnja.

Sve komentare na ovaj potez HRT-a možete ostaviti u ovoj temi na njihovom forumu. Nadajmo se samo da idući potez neće biti selidba serije na HRT+.
Datum : 05 Jun 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Moguć povratak Lucy Lawless, ima nade za Capricu
Moore i Eick otrivaju planove za budućnost, ali se osvrću i na prošlost
Tijekom jučerašnjeg obraćanja za javnost, izvršni producenti Ronald D. Moore i David Eick otkrili su kako imaju preliminarne planove za povratak Lucy Lawles u seriju tijekom finalne, 4. sezone. kao što je većini poznato, Lucy, inače poznata i po ulozi Ksene - princeze ratnice u istoimenoj seriji, veoma je uspješno odglumila cylonski model Broj Tri, prvotno predstavljen kroz novinarku D'Annu Biers. "Moguće je. Još smo u fazi planiranja. To je jedna od tema o kojoj razgovaramo", izjavio je Moore.

Upitani o sudbini spinoff serije Caprica, Moore i Eick odvratili su kako još uvijek ima nade za seriju. Prema Eickovim riječima, Sci-Fi Channel nije u potpunosti odustao od serije, ali ju isto tako nema namjeru ekranizirati u dogledno vrijeme. "Mislim kako nećemo odmah saznati odgovor, jer nitkome se ne žuri oko toga. Nitko nije sa sigurnošću rekao kako je projekt mrtav. To je nešto u što vjerujemo svim srcem i sigurno neće privući samo veliki broj fanova Battlestar Galactice, nego i potpuno novu publiku, jer se radi o potpuno drugačijem tipu serije", rekao je Eick govoreći o Caprici.

Govoreći o promašajima i pravim potezima tijekom snimanja treće sezone, dvojac je promašajem okarakterizirao priču o oboljelim Saggitarioncima koji su morali prijeći na Galacticu nakon što je njihov brod uništen. "Bio je to promašaj. Radilo se o priči zbog koje smo bili veoma uzbuđeni i vrlo ju zavoljeli. Pružala je mnogo rasnih i političkih prizvuka, a koje volimo ukomponirati u seriju. Jedino što možete uraditi u takvoj situaciji jest priznati kako je bolje zvučalo na papiru i krenuti dalje", rekao je Moore.

S druge strane, producenti su odlučno odbacili ikakvu primisao kako su "smrt" i kasnije "uskrsnuće" Kare "Starbuck" Thrace bili promašaj. Navedenu su priču isprva tajili čak i od glumaca i ostatka produkcijske ekipe, da bi ju polako počeli otkrivati sa početkom priprema za snimanje epizode Maelstrom. "Nastojali smo sačuvati tajnu, a čuvanje tajne u poslu je jako teško. Kazali smo samo Katee i nismo joj dopustili da kaže ikome drugome. Međutim, nakon što je u Vancouveru objavljen scenarij bilo je kao da je eksplodirala mala nuklerana bomba. Svi su bili napaljeni i stoga smo odlučili otkriti pozadinu većem broju ljudi. To se u konačnici isplatilo, no isprva je bilo malo žuljavo", izjavio je Moore.
Datum : 02 Jun 2007 | Autor : Miroslav | Verzija za ispis

Svemu dobrom mora jednom doći kraj
Sad je službeno - četvrta sezona je posljednja za Galacticu [SPOILERI TREĆE SEZONE]
Nakon što su to već izjavili E.J. Olmos i K. Sackhoff, ovaj četvrtak su Ronald D. Moore i David Eick za časopis Variety potvrdili vijest da će četvrta sezona Battlestar Galactice biti njezina posljednja: "Ova serija je bila osmišljena tako da ima početak, sredinu i, naposlijetku, kraj. Tokom prošle godine, priča i likovi su se prilično približili tome kraju pa smo odlučili poslušati naše unutarnje glasove i završiti seriju onako kako mi to želimo."

Na tiskovnoj konferenciji od petka, producentski dvojac je malo podrobnije objasnio svoju odluku. "Negdje u sredini druge sezone smo ozbiljno počeli razmišljati o tome kakav bi kraj serije trebao biti, u kojem smjeru ide i što sve to znači", rekao je Moore. "Između druge i treće sezone smo odlučili da je sad pravo vrijeme da se serija privede kraju." Uvod u završetak serije je počeo na sredini treće sezone, kad je Tyrol otkrio Hram petorice. "Taj hram je pružio D'Anni uvid u 'posljednjih pet' i uključio znak koji pokazuje put prema Zemlji. U tom trenutku, obećali smo publici da se krećemo prema otkriću. Do kraja sezone, odlučili smo da ćemo otkriti četvero od posljednjih pet Cylona te da će jedan lik otići do Zemlje i vidjeti je. Da se nismo počeli kretati u tom smjeru, osjećali bismo se kao da varamo publiku ili se vrtimo u krug, umjesto da idemo naprijed i pomičemo granice. Nismo željeli biti u toj poziciji."

On i Eick su obećali da će nakon posljednje epizode gledatelji vidjeti definitivan kraj, a ne samo dodatna pitanja na koja se nije odgovorilo. Sa takvim krajem, neće se trebati dodavati ništa, jer nitko od njih ne računa na nastavak serije putem TV-filmova ili DVD-a. "Nemamo plan niti razmišljamo o tome da se kasnije nadovezujemo ili radimo novu seriju", rekao je Moore."No, nikad ne reci nikad, tko zna kako ćemo se osjećati nakon što napišemo završetak."

Nije se svim glumcima svidjela odluka da ovo bude posljednja sezona, rekao je Eick, "Neki od njih su razumjeli da je serija došla do svojeg prirodnog završetka. Bilo je i nekih koji su vjerovali da bi serija mogla duže potrajati i iznenadila ih je ova odluka. Sada se uglavnom svi koncentriraju na četvrtu sezonu, ne više kao na jedan veliki korak na potencijalno beskonačnom putovanju, nego kao na završni korak. Svi su joj se u potpunosti posvetili."

Izvor: SyFy Portal
Datum : 02 Jun 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Mary McDonnell o trajanju Galactice
"Četvrta sezona nije posljednja"
TV with MeeVee objavio je ekskluzivan intervju sa Mary McDonnell (predsjednica Roslin), u kojem glumica komentira nedavne glasine o tome da će serija završiti sljedeće sezone.

"Sumnjam da će tako biti," odgovara McDonnell. "No zapravo ne znam. Smatra se kako je to kraj Galactice, no mislim da je razlog što se želi potpuno ispričati priča. Ne želimo samo stati negdje, moramo doći do Zemlje! Zato se valjda smatra da je četvrta sezona zadnja, no nemam dokaza za to, pa neću potvrditi."

Na pitanje o tome što gleda osim BSG-a, McDonnell odgovara: "Uglavnom gledam sve nove serije. Već godinama pratim 24. Voljela sam Zapadno krilo. Sada gledam Brothers and Sisters te Studio 60. To je uglavnom to."
Datum : 31 May 2007 | Autor : Kristina | Verzija za ispis

Najava: Occupation
Srijeda, HRT 2, 22:55
Za razliku od onih koji su seriju pratili premijerno na SciFi Channelu, gledatelji Galactice na HRT-u će ove srijede (bez sedmomjesečnog čekanja i kontempliranja o sudbini naših junaka i antijunaka) imati priliku pogledati prvu epizodu treće sezone, Occupation. Donosimo vam promotivni film za treću sezonu u trajanju od jedne minute i 15 sekundi.Što se dogodilo onima koji su ostali na Novoj Caprici? Jesu li Cyloni doista došli s dobrim namjerama? Zašto su Lee i Kara u lošim odnosima? Zašto je Leoben Conoy izričito tražio Starbuck? Planira li Adama spasilačku misiju ili će odustati i krenuti dalje u potragu za Zemljom?

Odgovore na ova pitanja potražite već ovu srijedu na HRT-ovom Drugom programu.
Datum : 27 May 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

Nema pauze na HRT-u!
Treća sezona slijedi odmah nakon druge
Sudeći prema rasporedu emitiranja Drugog programa HRT-a za 30. svibnja, epizode treće sezone Galactice se bez ikakve pauze nastavljaju emitirati u istom ritmu i terminu, srijedom navečer.

Naravno, prije treće ne propustite dvije posljednje epizode druge sezone - Lay Down Your Burdens, prvi i drugi dio koje se emitiraju ovu srijedu u 23:05 te iduću u 23:20.
Datum : 16 May 2007 | Autor : Ranko | Verzija za ispis

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Sljedeća >>


 
 

 

 

 


1 trenutno online
127,388 posjeta
6 posjeta danas
156 članaka
250 vijesti