Nove informacije o 2. i 3. sezoni

Samo dva dana prije nastavka emitiranja 2. sezone "Battlestar Galactice" u SAD-u, pojavilo se nekoliko zanimljivih informacija o kraju 2. i pocetku 3. sezone serije. Tako je poznati insider TV Guidea Mike Ausiello otkrio nekolicinu poprilicno zanimljivih spoilera o dvodijelnoj epizodi naslova "Resurrection Ship" cije je emitiranje zakazano za ovaj i slijedeci tjedan.

"Ne mogu zamisliti da ce ubiti Roslin bas u trenutku razbuktavanja romantike izmedju gospodje predsjednice i zapovjednika Adame. Shvatiti cete sto mislim gledajuci posljednje minute drugog dijela, koji je, ukoliko nista drugo, jedan od najboljih televizijskih trenutaka koje sam ikada vidio. Osim osjecajima ispunjene scene sa Roslin i Adamom, tu je i scena izmedju admiralice Cain i Starbuck koja ce vam razvaliti mozak. Prvi dio takodjer nije za baciti. Uzgred receno ljudi, ukoliko jos niste "sletjeli" na Galacticu, poslusajte savjet nedavnog "preobracenika": Dignite svoje proklete straznjice, uzmite hrpu DVD-ova i pocnite, i to odmah. Vjerujte mi.", rekao je Ausiello.

Govoreci o smrtima vaznih likova, Ausiello je napomenuo: "...smrt u drugom dijelu epizode slijedeci tjedan? Rijec je o Cylonu koji drzi konce u rukama."

S druge strane, u intervjuu za Subject2Discussion Kate Sackhoff (Starbuck) otkrila je kako ce Karina nestala jajasca biti spomenuta prije kraja 2. sezone i kako ce upravo njihova sudbina ciniti okosnicu 3. sezone. "Finale ove sezone nece biti toliko dramaticno kako ono iz 1. sezone, no, ipak ce iznenaditi gledatelje", rekla je Kate. Zakljucila je kako ce reakcije gledatelja na kraj ove sezone biti obiljezene sa izrazima "O moj Boze! Sto se upravo dogodilo?".

Nastavak emitiranja 2. sezone u SAD-u zakazan je za 6. sijecnja sa epizodom "Resurrection Ship, Part I".

Izvor: The Great Link.