Novi zapis u Mooreovom blogu

Nakon dosta dugo vremena, Ron Moore (kreator i glavni izvrsni producent Galactice) je dodao cak tri nova zapisa u svoj blog.

U prvom govori o uzbuðenju medju osobljem oko pocetka pred-produkcije trece sezone - "Mogu samouvjereno reci kako su svi u staroj borbenoj krstarici prilicno uzbudjeni oko kraja druge sezone i kako pocinjemo trecu. TV-mreza nam je odobrila prve cetiri price, radimo na jos dvije, a ovaj tjedan bih trebao poceti sa pisanjem scenarija prve epizode (ajme!)". Napisao je i kako su svi bili uzbudjeni kod emitiranja finala prve sezone, no bilo ih je strah kako ce gledatelji reagirati na pocetak druge sezone, te da sad ipak imaju vise iskustva sa svime time.

U drugom zapisu je odgovorio na jedno pitanje postavljeno na SciFi Forumu, u vezi ubacivanja CGI-kadrova u epizode, a kako se radi o malo duzem teksu, moci cete ga uskoro procitati u nasoj sekciji sa intervjuima.

U trecem se osvrnuo na zbrku koja je nastala na forumima nakon sto je epizoda Resurrection Ship prerasla u dvodijelnu (isprva je trebala biti jedna epizoda od 45 minuta). Naime, izbila je glasina da ce se zbog toga izbaciti epizoda u kojoj po prvi puta imamo priliku vidjeti stvari iz perspektive Cylona. No, Moore je opovrgnuo te glasine i rekao da cemo doista vidjeti tu epizodu, 18. u drugoj sezoni, zvanu Downloaded. Napomenuo je i da nije izbacena nijedna epizoda, te da je zbog budzeta bio planiran takozvani clip-show, epizoda sa isjeccima iz prijasnjih epizoda, no kako je Resurrection Ship prerasla u dvije epizode, sve je ispalo najbolje.

Izvor: Battlestar Galactica Blog