Pet Saturn nominacija za [i]Galacticu[/i]

Akademija znanstvene fantastike, fantasya i horora je objavila popis nominacija za 32. po redu Saturn nagrade. Battlestar Galactica je tako nominirana u serijskoj kategoriji u konkurenciji od 22 druge serije. Prva nominacija je za najbolju seriju u sindikatu / kabelsku seriju, skupa s StarGate: SG-1, StarGate: Atlantis, The Closer, The 4400, te Nip/Tuck.

Jamie Bamber [Lee Adama] i James Callis [Gaius Baltar] su odnijeli drugu i treću nominaciju, te će se međusobno natjecati za nagradu najboljeg sporednog glumca na televiziji. Ostali nominirani su Michael Rosenbaum [Smallville], Terry O'Quinn [Lost], Sam Neill [The Triangle] and Adewale Akinnuoye-Agbaje [Lost].

Katee Sackhoff [Kara Thrace] još prije nominirana za BSG Miniseriju, nominirana je za najbolju sporednu glumicu na televiziji, skupa s Claudiom Black [Stargate SG-1], Catherine Bell [The Triangle], Allison Mack [Smallville], Michelle Rodriguez [Lost] i Ericom Durance [Smallville]. Naposljetku, u kategoriji najbolje televizijsko DVD izdanje Battlestar Galactica je nominirana skupa s Lost, Frankenstein, Smallville, House i Star Trek: Enterprise.

Pomalo je razočaravajuće da Edward James Olmos nije nominiran za najboljeg glumca, no Galactica je ovime pobrala tek dvije nominacije manje od vodećeg Losta, koji nije na kabelskoj televiziji te je dostupan mnogo široj publici. Zanimljivo je i spomenuti da je StarGate: SG-1 pobrao tri nominacije, SG: Atlantis jednu, te su tako serije iz udarnog petka navečer SciFi Channelu donijele 9 od ukupno 11 nominacija. Toliko (9) je ukupno pobrao recimo prvi pratitelj ABC, koji nije kabelska televizija, te to tko zna koji put opravdava najavljene nove sezone Galactice, Atlantisa i StarGate: SG-1. Dodjela Saturn nagrada je 2. svibnja, u Kaliforniji.