Ron Moore, iskreno i otvoreno

Osim sjajnim epizodama, Ron Moore je mnoge oduševio svojim novim zapisom u službenom blogu. Upitan o održavanju kvalitete Galactice s obzirom na 20 epizoda po sezoni, naspram 13 od lani, otvoreno je i iskreno priznao kako to nije jedini razlog zbog kojeg su snimali par epizoda koje mu se nisu svidjele u ovoj sezoni, no i da bi lagao kada bi rekao kako to nije povezano. Naglasio je kako postoji velika razlika kada radiš 13 naspram 20 epizoda, pošto se s manjim brojem možeš u potpunosti posvetiti svakoj epizodi i učiniti je posebnom na svoj način, dok s 20 neke epizode jednostavno moraju imati malo razvodnjen ugođaj i radnju, ono po čemu je BSG posebno prepoznatljiv. S obzirom na samokritičnost, teško da će se Galactici dogoditi što se dogodilo recimo ST: Enterpriseu, koji je imao dva prepotentna izvršna producenta koji i dan danas ne shvaćaju zbog čega je to franšiza propala. No, ostavimo se sada Treka.

Moore je upitan i o tome hoće li biti još epizoda povezanih s originalnim BSG-om, na što je odgovorio kako je „Pegasus“ bila epizoda koja se najbolje uklapala u novi koncept, no da se ostale epizode čine preudaljenima da bi se prilagodile. Također, na pitanje kome je Broj Šest na Caprici u Miniseriji rekla „Pitala sam se kada ćeš se pojaviti“ nakon što je otišla od Baltara, Moore je odgovorio kako to još drže otvorenim, te se drže pretpostavke da se sastala s drugim cylonskim humanoidom. Dodao je kako je postojala mogućnost da u epizodi „Epiphanies“ to bude predsjednica Roslin, no da je priča sa Shelly Godfrey u „Six Degrees of Separation“ to onemogućila.

Šećer za kraj je pitanje zašto je Adama zadržao Galacticu kao glavni brod flote, kada je Pegasus očito moćniji i napredniji u svakom pogledu, na što je Moore odgovorio usporedivši Raymonda Spruancea iz 2. svjetskog rata i Williama Adamu. Naime, Spruance je kao zapovjednik V. američke flote često zapovijedao iz USS Indianapolisa, iako je na raspolaganju imao mnogo jače brodove, samo zato što se tamo bolje i ugodnije osjećao, pa je i tako Adama ostao na „svom“ brodu.