Pregled gledanosti - ljetna polusezona

Druga sezona je počela vrlo uzbudljivo. Epizoda "Scattered" je postigla prosječnu gledanost (dalje u tekstu PG) od 2.6, te potvrdila koliko je finale prve sezone bilo napeto. Sljedeći tjedan nevjerojatna gledanost pada u normalu, pa "Valley of Darkness" biljezi PG od 2.0, kao i epizoda "Fragged" tjedan dana kasnije. Nakon toga blagi pad za "Resistance" s PG od 1.9, ali se Galactica brzo vraca u normalu i biljezi 2.0 s epizodom "The Farm". Nakon toga dva odlična tjedna s PG od 2.1 za "Home, dio 1. & dio 2.“. S epizodom "Final Cut" gledanost blago pada na 2.0, a "Flight of the Phoenix" jos malo tone s PG od 1.9 po kućanstvu. Na stanku se odlazi epizodom "Pegasus" i PG od 2.0.

Prosječna gledanost po kućanstvu tako za proljetnu polusezonu iznosi izvrsnih 2.0, s maksimumom od 2.6 i minimumom od 1.9, pa je Battlestar Galactica najgledanija serija SciFi Channela te je treća sezona sluzbeno potvrđena.

Popis svih gledanosti ljetne polusezone s posebno označenim epizodama koje su osigurale BSG-u da bude najgledanija serija večeri (NSV):

"Scattered" - 2.6 [NSV]
"Valley of Darkness" - 2.0
"Fragged" - 2.0 [NSV]
"Resistance" - 1.9
"The Farm" - 2.0
"Home, Part 1" - 2.1 [NSV]
"Home, Part 2" - 2.1
"Final Cut" - 2.0 [NSV]
"Flight of the Phoenix" - 1.9 [NSV]
"Pegasus" - 2.0 [NSV]