Blog Rona Moorea - SPOILERI!!!!

Ron Moore je zadnjih dana vrlo vrijedan, stavio je novi unos u svoj blog, u kojem je odgovorio na desetak pitanja fanova. Krenimo redom.

Jedan fan je primijetio da je priča dvostruke finalne epizode Lay Down Your Burdens vrlo slična priči kojom je Tom DeSanto namjeravao nastaviti staru Galacticu, u kojoj se civilna populacija pobunila protiv Adamine potrage za Zemljom i nastanila na planetu, misleći da su sigurni od Cylona. Moore je na to odgovorio da je ideja 100% "uzgojena kod kuce", te da su ovakve sličnosti neizbježne.

Po pitanju Adaminog opuštanja u onih godinu dana koje su protekle pri kraju posljednje epizode, rekao je da je i on čovjek koji nije savršen. Malo pomalo je "spuštao gard", opuštao se i uvjeravao da je opasnost možda stvarno nestala.

Rekao je da ćemo u prvih par epizoda iduće sezone saznati dosta stvari koje su se dogodile u onih godinu dana koje smo "preskočili", kao što je Leejevo debljanje, zašto su Starbuck i Tigh dobri prijatelji, zašto se ona i Lee ne podnose i tako dalje.

Ponovo ćemo vidjeti i Toma Zareka koji je, prema Mooreu, neko vrijeme bio potpredsjednik, no ubrzo se njegov odnos sa Baltarom pogoršao. Kako Tigh nije bio jako viđen u drugoj polovici protekle sezone, imat će više toga za reći u trećoj sezoni.

Posljednje pitanje je odlično - ako Kolonisti bježe kako bi spasili goli život, zašto se toliko brinu oko poštenog tijeka predsjedničkih izbora? Moore je na to odgovorio da bi u suprotnom vojska mogla vrlo lako preuzeti kontrolu, a čiji rezultat smo vidjeli na primjeru Pegasusa i admiralice Cain. Adama jednostavno nije želio krenuti tim putem i rušiti demokraciju.

Naravno, ovo je bila skraćena verzija. Punu verziju pročitajte na Mooreovom blogu.

Izvor: Battlestar blog