Prvi detalji epizode "Occupation" [POZOR! SPOILERI!]

Gateworld je objavio prve informacije o premijernoj epizodi treće sezone "Battlestar Galactice" pod naslovom "Occupation".

D'Anna Biers (Lucy Lawless) zaputi se u Proročičin šator kako bi posjetila Selloi Dedonu, krhku, boležljivu staricu. Odmah izađe na vidjelo kako ju Dedona poznaje i, štoviše, zna kako je D'Anna ustvari Cylonka - "Broj Tri". S druge strane, D'Anna nije sigurna zbog čehga je došla u posjet. Razgovarajući s D'Annom, Proročica žvače lišće kamale.

U međuvremenu, u zgradi Cylonskog Ministarstva Planiranja Ellen Tigh vodi ljubav s nepoznatim muškarcem. Istovremeno, Saul Tigh i Andres organiziraju pokret otpora cylonskim okupatorima na Novoj Caprici. Postave bombu i pokušaju je daljinski aktivirati u trenutku prolaska cylonskog oklopnjaka punog humanoidinih Cylona. Bomba isprva ne eksplodira, no nešto kasnije ipak detonira i tako pokretu otpore donese prvu značajniju pobjedu.

Laura Roslin nastavlja raditi kao učiteljica na površini Nove Caprice. Sastavši se u školi, ona i njen bivši savjetnik Tory pregledavaju nekolicinu kriomice snimljenih fotografija cylonskih položaja, pritom pokušavajući identificirati moguće ljude koji surađuju s cylonskim okupatorom. Roslin i Tory žarko iščekuju povratak Adame i Battlestar Galactice.

U međuvremenu, Tigha zarobe Cyloni i odvedu ga u svoj istražni centar. U centru ga dočeka brat Cavil, koji konastatira kako će Tigh s njima ostati duže vrijeme.

Nazad u Proročičinom šatoru, Selloi upozori D'Annu kako je izgubila vjeru u cylonskog boga. Pritom joj otkrije kako zna za D'Anine snove, tvrdeći kako su dotični snovi ustvari poruka od Boga. Proročica konstatira kako D'Anna ima istu manu kao i legendarna Meduza, a koja će ju dovesti do propasti. Konačno, Proročica joj otkrije kako je hibridno dijete Sharon Valerii i Karla C. Agathona živo, i kako se zove Hera.

Snimanje epizode "Occupation" započinje tijekom travnja, a njena premijera najavljena je za listopad.