SciFi Centar Forum #01

Svaka tradicija treba početak, a nadamo se da je ova vijest upravo to. Od danas pa nadalje svaka dva tjedna ćemo vam donositi pregled najaktualnijih, najzanimljivijih i najvažnijih tema s našeg Foruma. Za početak, ako već niste registrirajte se, te se uključite u rasprave. Kada smo to riješili, par riječi o samom Forumu, koji je najveće domaće okupljalište SF fanova – bilo da se radi o ljubiteljima Star Treka i Star Warsa, preko Farscapea i Battlestar Galactice pa sve do StarGatea i Babylona 5.

Dakle, od posebnosti valja istaknuti mogućnost da se članovi opredijele za neki od brodova iz SF svemira (primjerice USS Enterprise, RSD Skywalker, Battlestar Galactica, Moya itd) i tako dobiju boju za svoje korisničko ime, te temu gdje će se s ostalim članovima posade družiti. Također, upečatljiva je i USS Astraea, simulacija Star Trek svemira u kojoj članovi foruma preuzimaju uloge časnika Zvjezdane Flote. Od stvari koji će uskoro doživjeti svijetlo dana, izdvajamo potpuno nove činove s prigodnom SF tematikom, te odličja za forumaše koji su ostavili nešto posebno iza sebe. Za one koji nisu znali, svaki mjesec se održavaju i izbori za forumaša, avatar i potpis mjeseca. Svima nominiranima, ali posebno pobjednicima ovim putem čestitamo!

Od tema, valja istaknuti marljive ljubitelje Farscapea i njihove "Komentare epizoda", uvijek prvi i jedinstveni "USS Enterprise", te najbolje provale forumaša u "Best Of". Dodano je i par podforuma, za Andromedu, Dune, Firefly, Lost i SAaB, a svi zainteresirani su pozvani prijaviti se za skrbništvo, tj. moderatorstvo nad istima. Od ostalih novosti na Forumu izdvajamo aktiviranje posade "Deep Space Nine", te napominjemo da će popriličan broj forumaša navratiti na ovogodišnji SFeraKon – vidimo se tamo!