"Caprica" će više nalikovati na sapunicu negoli na svemirsku sagu

U razgovoru za IF Magazine, producent David Eick otkrio je nove detalje o nadolazećem spin-offu Battlestar Galactice, seriji Caprica. Eick je potvrdio kako će serija imati sasvim drugačiji prizvuk negoli Galactica. "Raspravljali smo o događajima prije napada i načinima kako osmisliti priču, odnosno način pripovijedanja, koji bi bio drugačiji od onog u Galactici. ®elimo mnogo romantičniju seriju, s mnogo više elemenata sapunice, a koja će se baviti korporacijom i čovjekom koji njome upravlja i pritom, na vrlo nevin i idealiziran način, propagira umjetnu inteligenciju iz koje će se kasnije, bez njegovog znanja, izroditi Cyloni", otkrio je Eick.

Sci-Fi Channel nedavno je izdao službeno priopćenje u vezi Caprice, u kojemu se navodi kako će radnja serije biti smještena preko 100 godina prije događaja u BSG-u, a pratit će živote obitelji Graystone i Adama [dakle, u seriji očito nećemo vidjeti mladog Wililiama Adamu i Prvi cylonski rat, op.p.]. Osim toga, u priopćenju se navodi kako će serija biti spoj "korporacijskih spletki, tehno-akcije i seksualne politike". Štoviše, Capricu se definira kao "prvu televizijsku SF obiteljsku sagu".

Eick je otkrio kako su se planovi za snimanje Caprice počeli kovati krajem druge sezone BSG-a, no, stavljeni su na čekanje do završetka sezone, da bi se ponovno intenzivirali zajedno s pripremama za treću sezonu. "U to su nas vrijeme čelnici studija upoznali s gospodinom po imenu Remi Aubuchon koji je pripremio priču koja je oduševila šefove, a imala je mnogo dodirnaih točaka sa mitovima o Cylonima. Stoga smo Ron Moore i ja pomislili kako jednostavno nećemo imati vremena da ostvarimo našu ideju [o novoj seriji, op. a.] koju smo imali već oko godinu dana, te kako je možda to prilika da ujednimo njegovu i našu priču. On je može napisati, a mi je možemo razraditi zajedno s njime, pa smo to i uradili", otkrio je Eick.

Inače, Aubuchon je najpoznatiji kao izvršni producent i scenarist NBC-jeve serije kratkog vijeka zvane Lyon's Den. Osim toga, producirao je i seriju Summerland, a radio je i kao scenarista na serijama 24 i Chicago Hope. Zahvaljujući suradnji sa Aubuchonom, Eick je uspjeo uvjeriti Sci-Fi Channel da prihvate ideju Caprice. "Prihvatili su je s velikim entuzijazmom", rekao je Eick.

S druge strane, Eick još uvijek nije mogao reći kada će započeti snimanje nove serije - "Prvo moramo dobiti zeleno svjetlo. No, zamislite, ukoliko se to ubrzo dogodi, sa snimanjem bismo mogli započeti u kolovozu".

Osim o novoj seriji, Eick je govorio i o trećoj sezoni Galactice, posebice na razvoj lika D'anne Biers (Lucy Lawless). Osim toga, otkrio je kako će u seriji ponovno gostovati Dean Stockwell u ulozi brata Cavilla. "Vratit će se. Još ga nismo angažirali, no njegov se lik nalazi u scenarijima, i stoga bismo imali veliku gnjavažu ukoliko ne bi gostovao", rekao je Eick.