Adamina mračna tajna, Zemlja... [SPOILERI]

Site Ain't IT Cool News otkrio je nove pojedinosti o nadolazećoj 3. sezoni Battlestar Galactice, točnije o epizodi pod naslovom Hero. U seriji će se pojaviti novi lik, poručnik Novacek, Adamin kolega pilot. Naime, Adama i Novacek svojedobno su sudjelovali u nekoliko tajnih misija. U zadnjoj od dotičnih msiija Novaceka su zarobili Cyloni. Nakon nekoliko godina tamnovanja u cylonskom zatočeništvu, Novacek je napokon uspio pobjeći i vratiti se na Galacticu. Odmah po dolasku na Galacticu, izađe na vidjelo kako Adama krije mračnu tajnu o tome što se dogodilo tog sudbonosnog dana kada su Novaceka zarobili Cyloni.

Izgleda kako će se gledatelji, promatrajući ponašanje poručnika Novaceka, naći u dvojbi nije li on samo cylonski pijun, poslan da posije sjeme razdora u kolonijalnoj floti.

Osim toga, Jamie Bamber (Lee Adama) nedavno je dao naslutiti kako bi se radnja Galactice mogla događati u našem vremenu. Naime, tijekom gostovanja u novoj sezoni Celebrity Poker Showdowna zajedno sa Kevinom Sorbom (JHercules, Andromeda), voditelj Dave Foley primjetio je kako su obojica glumaca nastupali u serijama smještenim u budućnost, a na što mu je Babmer odvratio kako BSG nije smješten u budućnosti, nego je paralelan s našim vremenom.