Originalna posada u novom stripu

Originalni Apollo na naslovnici stripaDynamite Entertainment krajem lipnja objavio je slike i informacije o nadolazećoj seriji stripova originalne Battlestar Galactice.

Uvodnu priču napisao je Rick Remender, te ilustrirao Carlos Rafael. U ponudi su dvije naslovnice - jedna legendarnog umjetnika Davea Dormana, a druga Talenta Caldwella. Priča govori o preživljavanju Starbucka i Boomerice na planetu prepunom cylona, te borbi za njihov povratak na Battlestar Galacticu.

"Tko ne obožava ovu seriju? Ona je sve započela," izjavio je glasnogovornik Dynamitea, J. Allen. "Nova Galactica je, naravno, fenomenalna, no vrlo smo sretni što možemo oživjeti originalnu Battlestar Galacticu! To nam daje priliku da čitatelju prikažemo avanture koje nisu vidjeli, uz likove originalnog Adame, Starbucka, Apolla i ostatka posade."

Remender objašnjava što čini Galacticu tako sjajnom, čak i nakon gotovo 30 godina: "Kao dijete u sedamdesetima sve o čemu razmišljate jest Star Wars, pa Galactica dovodi do promjene. Konvoj pod vodstvom broda Battlestar Galactica sve je što je ostalo od čovječanstva, i ukoliko učine pogrešan korak, nestaje ljudska vrsta. To je ono što Galacticu čini posebnom."

Prvi broj novog stripa dostupan će biti u rujnu, no već sada se može naručiti.

Hvala Chrisette koja je napisala ovu vijest!

Izvor: The Comic Book Bin