Premijera 3. sezone biti će dvosatni TV film

Kao što smo prethodno natuknuli 3. sezona Battlestar Galactice imat će dvosatnu premijeru, komponiranu kao TV film. Navedeni će se film nadovezati na posljednjih pola sata finala 2. sezone, epizode Lay Down Your Burdens, 2.dio. Galactičin skladatelj Bear McCreary u svome je blogu tijekom proteklog vikenda zapisao kako će premijerni, dvosatni film biti spektakularan, intenzivniji negoli većina filmova koji se prikazuju u kinodvoranama. Pritom je obećao kako će radnju pratiti izvrsna glazba i kako će se potruditi da gledateljima ne pokvari užitak gledanja.

Osim toga, važno je napomenuti kako prve dvije epizode koje će činiti TV film (epizode Occupation i Precipice) ovaj put neće režirati Michael Rymer koji je režirao miniseriju, kao i sve dosadašnje premijerne i finalne epizode. Naime, Rymer će svoje mjesto prepustiti Sergiu Mimici-Gezzanu, sinu našeg slavnog redatelja Vatroslava Mimice. Podsjetimo, Mimica je do sada režirao četiri epizode Battlestar Galactice. Riječ je o epizodama Home, 1. dio, You Can't Go Home Again, Fragged i Captain's Hand. Scenarij za obje epizode napisao je Ronald D. Moore, a u obje će epizode gostovati Dean Stockwell kao brat Cavill i Lucy Lawless kao D'Anna Biers.

Premijera 3. sezone zakazana je za 6. listopada, no još uvijek postoji mogućnost da se početak sezone prebaci na 13. listopada.

Izvor: SyFyPortal.