The Story So Far

SCI FI predstavlja specijal The Story So Far, pregled dosadašnjih epizoda i upoznavanje sa pričom Battlestar Galactice. U jednosatnoj epizodi glasom će nas voditi predsjednica Laura Roslin (Mary McDonnell). Odličan uvod u seriju za one koji je nisu imali prilike pratiti, no nudi malo novoga vjernim gledateljima.

Određeni događaji nažalost nisu prikazani. Nije spomenut dolazak Battlestar Pegasusa i Adamin sukob sa admiralicom Cain, zatim veza Tyrola i Sharon, te sukob civilnog i vojnog autoriteta što je dovelo do uhićenja predsjednice Roslin i privremene podjele flote. Billy Keikeya uopće nije spomenut, iako je bio važan sporedni lik gotovo dvije sezone. No teško je postići ravnotežu u jednosatnoj epizodi. Na primjer, pregled miniserije zauzeo je prvih 20 minuta, cijela prva sezona prešla je pola sata, i čini se kako je skok jednu godinu kasnije iz finala druge sezone u potpunosti prikazan. Uz to, scene su prikazane izvan normalne vremenske linije kako bi se objasnili važni odnosi među likovima.

Specijal će biti dostupan na SCI FI Pulseu tijekom cijelog rujna, te se emitira na brojnim NBC Universal televizijskim kanalima.

Hvala kolegici Chrisette koja je napisala vijest.