Jamie Bamber o svome liku

Što se dogodilo Apollu, i hoće li biti sposoban braniti novi dom? Njegov alter ego, Jamie Bamber, izdvojio je vremena od snimanja treće sezone i razgovarao sa službenim časopisom Battlestar Galactice.

Q: Kako ste se osjećali kada ste prvi put ugledali ono "Godinu dana kasnije" na kraju epizode Lay Down Your Burdens?
JB: Iskreno, to sam u potpunosti propustio! Kada čitam scenarij, činim to vrlo brzo, i uglavnom pročitam samo dijaloge. Nisam shvaćao kako su odjednom svi u drugom stanju ili se slažu sa ljudima s kojima prethodno nisu.

Q: Smatrate li da je Leeju potreban rat? Prošla godina bila je vrlo mračna za njega.
JB: On zaista treba rat, no toga nije svjestan. U jednoj sceni Dualla mu to kaže, i suprotstavi mu se činjenicom da je on očev sin, te da ne može preživjeti bez zadatka kojeg je naučio ispunjavati.

Q: Mnogo se priča o Leejevoj neočekivanoj težini. Kako ste se osjećali kada ste saznali za taj preokret?
JB: Na kraju druge sezone, u zadnjim scenama na Pegasusu, nosim veliku debelu masku na licu i mnogo ljudi to nije očekivalo! Potrebna su mi četiri sata šminkanja i postavljanja maske.

Q: Kako vidite napredak lika? Čemu biste vi posebno posvetili pažnju?
JB: Lee je rijetko kad bio dijelom glavne priče. Taj se lik više usmjerava na odnose, njegov odnos s ocem, Karom, Duallom i predsjednicom. Mislim da bi bilo zanimljivije biti više na prvim borbenim crtama, posebno sada kada je lik dobio na težini, i pritom mislim na odgovornost, ne samo kilograme!

Razgovor sa Jamiem Bamberom u potpunosti možete pročitati u kategoriji Intervjui.