Bradley Thompson o web-seriji

Bradley ThompsonNedavno je Bradley Thompson, jedan od glavnih scenarista BSG-a u kratkoj izjavi komentirao web-seriju Resistance: "Istina je da smo David Weddle i ja napisali web-epizode. Ron Moore i David Eick su nam dali taj zadatak za vrijeme produkcije [epizode] Exodus. Deset kratkih segmenata zajedno daju jednu priču koja se događa za vrijeme cylonske okupacije koja je završila drugu sezonu."

"Sve ih je režirao Wayne Rose, veteran režije koji je radio kao second unit redatelj te kao asistent glavnog redatelja na seriji. Prvotni naziv serije je bio Crossroads. Dužina pojedine epizode će varirati ovisno o tome koliko je potrebno da se ispriča komadić priče. Koliko sam ja vidio, prva verzija svih 10 epizoda je trajala otprilike 25 minuta. Plan je bio da ih stavljamo jednom tjedno kao odbrojavanje do premijere sezone - no SciFi je imao druge planove oko toga."

Thompson je dodao i kako mu je žao što gledatelji izvan SAD-a neće biti u prilici pogledati Resistance (od nedavno na SciFi Pulseu serija više nije dostupna za sve izvan SAD-a). No, zahvaljujući dobrim dušama sa GalacticaStation.com, svima su dostupne epizode na download, veličine otprilike par megabajta po komadu. Inače, Thompson je i naveo činjenicu da je do sada zatraženo preko milijun streamova Resistancea sa SciFi Pulsea, gdje se službeno mogu pogledati epizode.

Izvor: BattlestarWiki