Ništa od NBC-a

I službeno je potvrđeno da jedna od najvećih televizijskih kuća u SAD-u, NBC, neće sestrinskom SciFi Channelu ugrabiti zasada vrlo uspješnu Battlestar Galacticu. Glasina tako ipak ostaje samo glasina, a pojavila se zbog rupe koja će se pojaviti u NBC-ovom programu u polusezoni nove hit serije Heroji.

Podsjećamo, NBC je već eksperimentirao s prikazivanjem Galactice u siječnju 2005. kada je Miniserija zabilježila osrednju gledanost. S druge strane pak, SciFi Channel itekako ima koristi od svoje trenutno najuspješnije serije. Premijera treće sezone je zabilježila 2.2 milijuna gledatelja, što je za kabelsku televiziju jako lijepa brojka.

Bilo kako bilo, mišljenje je mnogih pa tako i uredništva ove stranice da je za Battlestar Galacticu puno bolje da ostane na kabelskoj televiziji, nego li da sreću okuša na televiziji koju prati čitava Amerika, gdje bi bilo upitno koliko bi dobro prošle (najčešće nepoželjne) političke poruke i necenzurirane scene kojima serija obiluje kod prosječnog američkog građanina.