Moore otkriva nove detalje o Caprici

Posljednji broj časopisa DreamWatch nudi novi intervju sa redateljem Battlestar Galactice, Ronaldom D. Mooreom, u kojem govori detaljnije o nadolezećoj prequel seriji pod nazivom Caprica.

"Pilot epizoda trajat će sat vremena, a priča će se događati 50 godina prije događaja u Battlestar Galactici. Ovdje se prvenstveno radi o stvaranju Cylona", rekao je Moore.

"To je veoma drugačija serija; nije akcija, nije avantura, ne odvija se čak niti u svemiru. To je više obiteljska drama, na planetu Caprici, sa političkim i korporacijskim zapletima. Trenutno se bavimo prilagodbama scenarija i Sci Fi Channel je zasada vrlo zadovoljan. Čekamo zeleno svjetlo. Općenito, u ovom procesu uvijek su dva koraka: narudžba pilot epizode te potom narudžba serije", objasnio je Moore.

Redatelj dodaje: "Ovo je Caprica prije pada. Dekadentan svijet, no također i svijet koji se kreće brzim tokom. To je uspješno društvo koje još nije iskusilo pustošenje iz prvog cylonskog rata. Ovdje neće biti toliko apokaliptične atmosfere kao u Galactici."

Izvorni izvještaj možete pročitati na Sci Fi Pulseu.