Treća sezona završava trodijelnom epizodom [spoileri]

Izgleda kako će Battlestar Galactica ponovno dobiti na dinamičnosti radnje krajem treće sezone, kulminirajući u trodijelnom finalu.

"Upoznat ćemo Old Manovu ženu, i to na neobičan način, te saznati razlog njihovog razvoda kao i probleme koje je Lee imao odrastajući", kaže redatelj Ronald D. Moore. "Imamo nekoliko zasebnih epizoda, uključujući priče o Helou, Tyrolu i Starbuck. Do velikog finala prikazat ćemo nekoliko većih otkrića i bitnih preokreta u radnji."

Jedna od misterija Cylona svakako je preostalih pet modela, o kojima će biti riječi do kraja sezone, kako Moore planira.

"Ne mogu vam reći točno kada ćemo otkriti tih pet modela, no definitivno će se to dogoditi", Moore objašnjava. "Pet Cylona drugačiji su od ostalih, no ne želim otkrivati jesu li noviji ili stariji, ili kakva je njihova povezanost sa ostalim Cylonima. To je misterija koja će još neko vrijeme biti neotkrivena."

Što se tiče romantike između Adame i predsjednice Roslin, Moore napominje kako će njihova priča pričekati. "Njih dvoje su snažno povezani, no to je sve za sada."

O tome koliko će se dugo emitirati Galactica, Moore kaže kako je to odluka redatelja, a ne TV mreže. Moore za sada na raspolaganju ima još dvije godine.