Moore o trećoj sezoni [veliki spoileri]

Do finala treće sezone Battlestar Galactice, obožavatelji će napeto pratiti svaki trenutak radnje. "Nešto će se dogoditi", Ronald D. Moore kaže Chicago Tribuneu. "Ne želim pretjerivati jer ne želim da ljudi nakon toga kažu 'Pa dobro, to nije ono što smo očekivali, očekivali smo nešto veće'. No jedna vrlo važna epizoda definitivno stiže."

Moore tvrdi kako ta epizoda uključuje gubitak, no ne želi biti određen oko toga da li je riječ o gubitku života glavnog lika. "Postoje stvari koje seriju mogu promijeniti iz temelja. Izazov koji je pred nama svodi se na pitanje - kako odigrati gubitak i činjenicu da svi likovi u seriji nisu besmrtni, bez potpunog poremećaja same serije."

Pa ipak, tu nije kraj otkrićima. Moore također govori i o tajanstvenih pet modela koji se spominju u prvoj polovici treće sezone. I vjerovali ili ne, oni imaju naziv: The Temple of the Five (Hram petorice). O njima će biti riječ u sljedeće dvije epizode, počevši od ovoga petka.

Adama bi se mogao suočiti sa velikom odlukom u ovotjednoj cliffhanger epizodi, a koja ima veze sa artefaktom po imenu Eye of the Jupiter (Jupiterovo oko), smještenim na planetu algi te snažno povezanim sa Zemljom. "Nekoliko članova posade imat će glavnu ulogu u ovoj epizodi - Apollo, Starbuck, Dualla i Anders, koji trenutno imaju veoma napete međusobne odnose", Moore dodaje. "U isto vrijeme Cyloni će se pokušati domoći artefakta". Adama će tako biti u dvojbi oko svoje odluke koja uključuje "nuklearnu opciju" i žrtvovanje svojeg tima na planetu, kako se Cyloni ne bi mogli domoći vrijednog predmeta.

Epizodu Rapture, drugi dio dvodijelne epizode, možemo očekivati u siječnju 2007., sa promjenom termina s petka na nedjelju.

Mnogo više o naredne dvije epizode pročitajte u izvornom intervjuu sa Mooreom na Chicago Tribuneu.