Battlestar Galactica najbolja prema TV Guideu

TV Guide objavio je svoj popis najboljih i najlošijih serija u 2006. godini, u kojem Battlestar Galactica zauzima pobjedničko prvo mjesto kao najbolja serija godine. "Iako je primarno smještena na međuzvjezdanom brodu, ova serija nudi istinske ljudske osjećaje i realistična reagiranja kakvih ni jedna druga serija ne može prikazati", kaže spisatelj Angel Cohn. "To nije samo najbolja SF drama trenutno na televiziji, to je jedna od najboljih drama ikada."

Treće mjesto zauzimaju NBC-jevi Heroji, gdje je početak ove serije fokusiran ne samo na spašavanje navijačice, već i spašavanje čitavog svijeta. "Ovaj pamtljiv tagline pomogao je novoj superherojskoj seriji da postane dio pop kulture današnjice", tvrdi Cohn. "No to nije ono što privlači milijune gledatelja svakog tjedna - to je velika priča o običnim ljudima sa neobičnim sposobnostima."

Posljednja serija SF žanra koja se nalazi u top 10, jedna je koja trpi od sve većeg nedostatka kritičkih pohvala, no i dalje se održava na vrhu - ABC-jevi Izgubljeni. "Lost prikazuje zaplete i zaokrete radnje bolje nego bilo koja druga serija na TV-u", kaže Cohn. "Fanovi znaju biti frustrirani zbog nestašice informacija i odgovora, no pokušaji dešifriranja svih zagonetki i utvrđivanja o čemu se zapravo radi, pola su zabave.

TV Guideov popis najboljeg i najlošijeg u 2006. godini možete pogledati ovdje.