Katee Sackhoff o svojoj ulozi u BSG-u [spoileri]

Glasine po Internetu govore kako će Katee Sackhoff napustiti Battlestar Galacticu, i da bi lik kojeg ona utjelovljuje, Kara "Starbuck" Thrace, mogla umrijeti. Novi intervju u časopisu Dreamwatch niti potvrđuje niti opovrgava takve glasine, no glumica je odvojila vremena komentirati rad na hit seriji i njen uspjeh.

"Nisam mislila da ćemo otići dalje od miniserije", rekla je Sackhoff. "Imala sam sreće što se svojim hobijem mogu baviti kao karijerom."

Sackhoff kaže kako je scenaristi konstantno iznenađuju, no jedan aspekt Kare oko kojeg je vrlo kritična, jest njezina tendencija provođenja vremena u tuđim krevetima, što je mnogo više podsjeća na sapunicu nego na nešto što se može pronaći u SF-u.

"Zvala sam Galacticu "90210 u svemiru" i sapunicom, što je Ron Moore, tvorac serije, opovrgavao", komentirala je Katee. "Znala sam pratiti sapunice sa majkom, i bile su vrlo zabavne, no te su žene spavale sa svakim muškarcem. Pomislila sam, 'To je sapunica! Sad mi je posve jasno!'"

Sackhoff je također dodala kako iz dna duše mrzi svaku scenu gdje mora provesti duže vrijeme u kokpitu ili lovcu. "Vrlo je neudobno u tim uskim prostorima. Postaneš klaustrofobičan, znojan, žedan", rekla je Katee. "Poželjela sam da mi lik ponovno slomi koljeno! To je najbolja stvar koja mi se dogodila u prvoj sezoni".

Nepoznato je da li njeni komentari znače želju za napuštanjem Battlestar Galactice ili su jednostavno iskrene kritike oko toga kako je raditi na seriji. Glasine su započete Sackhoffinim komentarom u jednoj portlandskoj radio emisiji, kada je rekla da odlazi iz serije, no nije htjela otkriti umire li njen lik. Michael Ausiello iz TV Guidea zaključuje: "Mislim da je ovo sve jedna proračunata namještaljka. Ron Moore ne bi dozvolio da Starbuck napusti seriju, zar ne?"