13 epizoda bolje nego 22?

Izvor blizak SciFi Channelu je SyFy Portalu rekao da bi, ukoliko SciFi naruči 22 epizode, a ne 13, koliko je prvotno spomenuto, to moglo značiti kraj za Galacticu. Naime, tih dodatnih devet epizoda bi bio način na koji bi ta televizija dala producentima način da završe seriju nakon već snimljenih 13 epizoda četvrte sezone.

Američke tv-mreže obično naručuju polovične sezone kad nisu sigurne u to da će neka serija biti gledana, pa ne žele riskirati i plaćati cijelu sezonu. Ukoliko se serija pokaže uspješnom, naruče se epizode do pune sezone. SyFy-ev izvor kaže da ovakvu priliku dobije rijetko koja serija, jer ako padne odluka da se nakon četvrte sezone Galactica ukine, uvijek se može iskoristiti tih dodatnih 9 epizoda i seriju završiti na "pošteni" način.

Zaključak - 13 epizoda četvrte sezone je ono što želimo vidjeti. Ne samo iz razloga što će to vjerojatno značiti i petu sezonu, nego i zato jer će to dati vremena Ronu Mooreu i ekipi da naprave jako kvalitetnu sezonu bez ispodprosječnih epizoda kao što je bio slučaj sa drugom i trećom (ovisi što mislite o ljubavnom "četverokutu", naravno).

Izvor: SyFy Portal