James Callis o Baltarovoj sudbini [SPOILERI]

U nedavnom intervjuu za site Cinematic Happenings Under Development glumac James Callis (Gaius Baltar) otkrio je nekoliko bitnih činjenica o Baltarovoj sudbini. Naime, u dotičnom intervjuu, obavljenom tijekom Callisovog gostovanja na prošlotjednom New York Comic Conu, upitan što će se dogoditi Baltaru, Callis je odgovorio: "Umrijeti će. Mislim."

"On je doživio preobrazbu osobnosti", izjavio je Callis o svom liku, dodavši kako osobno želi da Baltar zadrži bradu kako bi što više nalikovao Saddamu Husseinu tijekom suđenja. "Nalaziš se na suđenju o kome ovisi tvoj život i situacija nije nimalo ružičasta. Hoćeš li se okretati kako vjetar puše i tako zabavljati sve oko sebe? ne. zabava se prekida i neka svi odj... Mislim kako će Baltar tijekom suđenja biti sasvim svjestan što je učinio i misliti će kako su i svi ostali toga svjesni. To će ga sasvim obuzeti i stoga više neće glumiti g. Uljudnog Gaiusa", otkrio je James.

Zbog svega što mu se dogodilo u prethodnim epizodama, Baltar će biti mnogo šutljiviji, uronjen u vlastite misli tijekom čitavog sudskog procesa. "To je rezultat mučenja, a ne suđenja. To što su ga mučili Cyloni on može donekle razumijeti, no način na koji su ga mučili njegovi vlastiti ljudi ostavio je u njemu samo tugu i zlobu. Osim toga, pokušao se ubiti, što je gotovo jedini čin iskupljenja koji je Baltar ikada uradio. Nakon što prošete kroz sve to i ostanete živi, vi se morate izmjeniti kao osoba", rekao je Callis.