Intervju sa Espenson i Saunders

Odsutnost Cylona tokom sredine treće sezone dovela je u pitanje neke poglede na život koji nisu toliko pozitivni, što je omogućilo scenaristkinjama Jane Espenson i Anne Cofell Saunders da istraže neka unutarnja pitanja među ljudima u Floti. Jedna od tema bila je podjela na klase u nedavnoj epizodi Dirty Hands.

Espenson kaže: "Pitanja kao što su socijalna pravda obično se stave u stranu za vrijeme vanjskih prijetnji, pa je razumno da će takvo što ostati uspavano do razdoblja relativnog mira". "Svi smo bili uzbuđeni raditi epizodu o Tyrolu, Aaron Douglas sjajan je glumac", dodala je Saunders.

"Tyrol će se sjećati sukoba sa Adamom kroz cijelu seriju. Samo zato što Cally nije pokupila metak, ne znači da Tyrol nije rastrgan oko toga što se dogodilo u epizodi. Takav emocionalni pritisak nikog ne ostavlja ravnodušnim", objašnjava Saunders.

Esperson dodaje: "Ova je Flota u nezamislivoj situaciji, a Adama uspijeva raditi dobar posao, brineći se da su posljedice dovoljno oštre da ubodu, no ne previše kako ne bi bile kontraproduktivne."

Bez obzira na to što scenaristi dokazuju svoje dugotrajne planove radnje, postoji dio fanova koji sumnja da produkcija razvija priču u hodu. "Možete zamisliti moje oduševljenje kad sam saznala da se priča BSG-a planira unaprijed više od jedne sezone!", kaže Espenson.

"Obožavam Unfinished Business", dodaje Espenson, "bilo je vrlo zadovoljavajuće vratiti se unatrag i opisati preskočenu radnju. Bilo je puno nabijenih emocija! Serija je dobra samo koliko su joj dobri likovi, a ta im je epizoda dopustila da žive i dišu".

Kompletan intervju pročitajte na syfyportalu.com.