Novosti o četvrtoj sezoni [SPOILERI]

Nakon završene treće sezone BSG-a, evo nekoliko informacija o onoj narednoj.

Redatelj Ron Moore ne želi potvrditi da li je Starbuck u posljednoj epizodi samo vizija, no potvrdio je da ćemo Katee Sackhoff vidjeti i u idućoj sezoni. Nakon očigledne smrti njenog lika prije tri tjedna uslijedili su intervjui u kojima je priznala da trenutno traži drugi posao. Moore objašnjava kako je htio da ljudi osjete gubitak. "Ona uistinu jest tražila drugi posao i našla ga je - no to je neće smetati pri snimanju Galactice".

O konačnoj "četvorici" Cylona Moore komentira: "To ih stavlja u posebnu kategoriju, različitu od ostalih. Oni su fundamentalno drugačiji Cyloni, a radnja u vezi njih još će se duže vrijeme odvijati." Unatoč Karinom ponovnom pojavljivanju, izgleda kako ona NIJE peti Cylon. Moore smatra kako ćemo posljednjeg cylonskog modela susresti iduće sezone. Vizija D'Anne usred treće sezone dalje će se razraditi. "Razvijamo priču o D'Anni i onome što je vidjela. Još nismo razgovarali s Lucy Lawless o daljnjem snimanju, pa to predstavlja mali problem, no imamo planove."

Mini-serija uključivat će cijelu glumačku postavu. Moore kaže: "Epizode će biti povezane sa događajima u četvrtoj sezoni. To je prilika da dodamo neke elemente radnje za narednu sezonu koje do sad nismo predstavili publici."

O tome hoće li četvrta sezona biti posljednja, Moore odgovara: "Serija ima predefiniran završetak. U njoj se radi o potrazi za Zemljom i kada dođe vrijeme za to, očekujem kako ćemo to riješiti, na bilo koji način." Moore objašnjava kako je priča sada u trećem činu i ostala su još "dva poglavlja". Odluka se jedino mora donijeti o tome koliko će posljednja dva poglavlja trajati. "U četvrtoj sezoni naglo ćemo morati odlučiti o sudbini BSG-a. Televizijska kuća izjasnila se kako će čekati našu odluku, koju ćemo David Eick i ja ubrzo donijeti."

Završno pitanje odnosilo se na Capricu, spin-off seriju, čija se pilot epizoda još nije odobrila. "Nitko ne kaže da je gotovo, no trenutno ne ostvarujemo nikakav napredak."

Izvor: Dark Horizons