Moore o kraju [i]Galactice[/i], [i]Pegasus[/i] TV filmu i mogućem kinofilmu

U novom intervjuu za MTV.Com, izvršni producent Ronald D. Moore govorio je o budućnosti serijala, otkrivši pritom neke nove detalje o produkciji TV filma o Pegasusu, ali i o mogućnostima za snimanje pravog kinofilma.

Na novinarovu opasku kako će četvrta sezona serije vjerojatno biti i posljednja te kako u tom slučaju namjerava zaokružiti priču, Moore je odvratio kako još uvijek nije definitivno odlučeno da je četvrta sezona ujedno i posljednja. Ponovno je napomenuo kako se cjelokupna priča o Galactici sastoji iz četiri poglavlja, kako je treće pogalvlje započelo s krajem 3. sezone, te da dužina posljednja dva poglavlja može varirati.

Upitan hoće li kolonisti u konačnici doći do Zemlje, Moore je odvratio potvrdno. "To obećavamo gledateljima svaki tjedan tijekom uvodne špice i to je osnova serije", rekao je Ron. Pritom je nadodao kako Galactica, za razliku od nekih drugih serija, ima početak, sredinu i kraj.

Govoreći o TV filmu koji će se baviti Pegasusom, Moore je ponovio kako će priča o Pegasusu na neki način nadovezati na početak 4. sezone Galactice. Pritom je otkrio kako scenaristička ekipa upravo radi na Pegasus scenariju no da je još uvijek rano reći tko će se od likova sa Pegasusa koje smo vidjeli u Galactici pojaviti u filmu. Vezano uz emitiranje, samog filma, Moore je konstatirao kako će vjerojatno biti prikazan kao dvodijelna epizoda tijekom jedne večeri i potom ubrzo plasiran na DVD-u. Upitan o tome hoće li TV film o Pegasusu imati veći budžet negoli standardne epizode Galactice, posebice stoga što će se naći na posebnom DVD izdanju, Moore je odgovorio potvrdno, otkrivši pritom kako je proračun odvojen od onog Galactičinog.

Konačno, upitan o mogućnosti snimanja filma za kinodistribuciju, Moore je odvratio kako se sve zadržalo na neformalnim razgovorima unutar ekipe, bez ikakvih pregovora sa Universalom. Pritom je ustvrdio kako uistinu ne zna kakvu bi priču mogli smisliti za film koji bi se prikazivao u kinima, a da ona pritom ne bude čvrsto povezana sa osnovnim postavkama koje prožimlju seriju. S druge strane, TV film o Pegasusu ima jake poveznice sa serijom i stoga rad na njemu u kreativnom smislu ne predstavlja značajniji problem.

Izvorni intervju možete pročitati ovdje