[i]Galactica[/i] završava u četvrtoj sezoni

Na svečanosti dodjele nagrada Saturn 10. svibnja, Edward James Olmos (admiral Adama) i Katee Sackhoff(Starbuck) su izjavili (ono što smo već pred neko vrijeme i mi zaključili, nakon što se objavilo da će četvrta sezona imati 22 epizode) da će SciFi Channel ukinuti Galacticu nakon četvrte sezone. No, prema Olmosovim riječima, "ovo će vjerojatno biti iznimna sezona. Pošto je posljednja, sigurno će biti i najokrutnija. Koliko mi znamo, prema načinu na koji je serija konstruirana, ovo je posljednja sezona."

Samo dan nakon što su Olmos i Sackhoff ovo izjavili, javio se izvršni producent serije David Eick - "Za one koji su bili pažljiviji tokom godina, ovo nije prvi put da je Eddie objavio mogućnost završetka serije. Kad Ron Moore i ja odlučimo o sudbini serije, javit ćemo vam."

Ono što SyFy Portalovi izvori sa sigurnošću potvrđuju jest činjenica da će potraga za Zemljom završiti na kraju četvrte sezone. No, sama serija ne mora nužno završiti sa četvrtom sezonom - postoji mogućnost da se nove priče ispričaju putem filmova koji bi izlazili izravno na DVD, baš kao onaj o Pegasusu kojeg očekujemo najesen. Upravo na ovaj način su producenti serije StarGate SG-1 odlučili produžiti trajanje svoje serije nakon što SciFi Channel nije produžio ugovor za prikazivanje.

Izvor: SyFy Portal