Moguć povratak Lucy Lawless, ima nade za Capricu

Tijekom jučerašnjeg obraćanja za javnost, izvršni producenti Ronald D. Moore i David Eick otkrili su kako imaju preliminarne planove za povratak Lucy Lawles u seriju tijekom finalne, 4. sezone. kao što je većini poznato, Lucy, inače poznata i po ulozi Ksene - princeze ratnice u istoimenoj seriji, veoma je uspješno odglumila cylonski model Broj Tri, prvotno predstavljen kroz novinarku D'Annu Biers. "Moguće je. Još smo u fazi planiranja. To je jedna od tema o kojoj razgovaramo", izjavio je Moore.

Upitani o sudbini spinoff serije Caprica, Moore i Eick odvratili su kako još uvijek ima nade za seriju. Prema Eickovim riječima, Sci-Fi Channel nije u potpunosti odustao od serije, ali ju isto tako nema namjeru ekranizirati u dogledno vrijeme. "Mislim kako nećemo odmah saznati odgovor, jer nitkome se ne žuri oko toga. Nitko nije sa sigurnošću rekao kako je projekt mrtav. To je nešto u što vjerujemo svim srcem i sigurno neće privući samo veliki broj fanova Battlestar Galactice, nego i potpuno novu publiku, jer se radi o potpuno drugačijem tipu serije", rekao je Eick govoreći o Caprici.

Govoreći o promašajima i pravim potezima tijekom snimanja treće sezone, dvojac je promašajem okarakterizirao priču o oboljelim Saggitarioncima koji su morali prijeći na Galacticu nakon što je njihov brod uništen. "Bio je to promašaj. Radilo se o priči zbog koje smo bili veoma uzbuđeni i vrlo ju zavoljeli. Pružala je mnogo rasnih i političkih prizvuka, a koje volimo ukomponirati u seriju. Jedino što možete uraditi u takvoj situaciji jest priznati kako je bolje zvučalo na papiru i krenuti dalje", rekao je Moore.

S druge strane, producenti su odlučno odbacili ikakvu primisao kako su "smrt" i kasnije "uskrsnuće" Kare "Starbuck" Thrace bili promašaj. Navedenu su priču isprva tajili čak i od glumaca i ostatka produkcijske ekipe, da bi ju polako počeli otkrivati sa početkom priprema za snimanje epizode Maelstrom. "Nastojali smo sačuvati tajnu, a čuvanje tajne u poslu je jako teško. Kazali smo samo Katee i nismo joj dopustili da kaže ikome drugome. Međutim, nakon što je u Vancouveru objavljen scenarij bilo je kao da je eksplodirala mala nuklerana bomba. Svi su bili napaljeni i stoga smo odlučili otkriti pozadinu većem broju ljudi. To se u konačnici isplatilo, no isprva je bilo malo žuljavo", izjavio je Moore.